Evoooo, kaficaaaaa, bujrum
+9
Elena H.
Irma
Miran Lakovski - Laki
Admin
Jelena S.
Tenzila
Enisa Alic
SELMA dipl.iurist
Berka
13 posters
Anti-stres :: Arhiv
Stranica 6/7
Stranica 6/7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
BIJELA RADA
Mi smo Ayli za prvi rodendan pravili torti "Bijela rada". Mnogo vremena zahtjeva, ali je odlicna torta...JAko dobro mogu zamisliti krunicu na toj torti...
P.S. A Emina je slavila u Trebinju prvi rodendan - uz dalmatinske pjeme i dalmatinsko vino , pa koja pljeskavica sa rostilja....dijete je naravno posle gasenja svjecica zaspalo --a mi smo do sitnih sata "slavili"... (a sve to naravnoo za nju... )
Torta je bila iz slasticarne - koju smo narucili, i zaboravivsi da se tamo cirilaca korisit - dobili smo je cirilicom napisano "CPETAH PODEHDAH"
P.S. A Emina je slavila u Trebinju prvi rodendan - uz dalmatinske pjeme i dalmatinsko vino , pa koja pljeskavica sa rostilja....dijete je naravno posle gasenja svjecica zaspalo --a mi smo do sitnih sata "slavili"... (a sve to naravnoo za nju... )
Torta je bila iz slasticarne - koju smo narucili, i zaboravivsi da se tamo cirilaca korisit - dobili smo je cirilicom napisano "CPETAH PODEHDAH"
Enisa Alic- Broj komentara : 147
Registration date : 2008-03-11
Re: Evoooo, kaficaaaaa, bujrum
manite se novih torti, kad su one koje su vec isprobane odlicne. Nego, dedera posluzite kaficu, vi mlade zenice, niste samo mamice, zar ne vidite nove clanove?
Jooooj ko bi vas docek'oooo
Dobro nam dosli novi clanovi anti stres foruma, evo, bujrum, malo rahatlokuma, sluzite se od srca je
( Selma, Enisa, brzoooo, sta cekate, kaficaaaaa , ja sam fildzane vec servirala
Jooooj ko bi vas docek'oooo
Dobro nam dosli novi clanovi anti stres foruma, evo, bujrum, malo rahatlokuma, sluzite se od srca je
( Selma, Enisa, brzoooo, sta cekate, kaficaaaaa , ja sam fildzane vec servirala
Berka- Broj komentara : 270
Registration date : 2007-12-21
SELMA dipl.iurist (citat):Pa ne znam sta bih ti rekla, hocu veliku tortu, s krunicom!
Sva sreca, da mi j dizajn jaca strana, ali kako unutra da napravim!
Trrba mi neki lijep recept za fil. Nesto ukusno sto i djeca mogu jesti!
SVI STE POZVANI NA RODJENDAN, AKO STE U PRILICI
BUJRUM!
SUper da sama zelis praviti tortu! Ja cu Azuru naruciti, nisam strucko za kolace i torte! Moja sestra je pravila svojoj kcerkici za 1. rodjendan nesto zdravo i ukusno- torta od mrkvice. Svi su bili iznenadjeni kako je ipak bila ukusna ta torta. Imas vise razlicitih recepata na internetu. Mozes kombinovati sa orasima, dzemom od marelice, slag kremom ... iako ja bi je jednom probno napravila pa onda i za rodjendan!
AKo ti se svidja ova torta, ide ti uz temu kruna ... javi mi pa cu ti prevesti cijeli recept!
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=5431
Selma, drzi se ti ove slovenke,
Jaaaoooo, slovencice moja, neka si ti nama prihajala, i to nije bilo kako,
Selma, drzi se ti ove slovenske kuharice koja narucuje gotovu torbu, a hvali se sestrinom
Uhhhh, pa vidis da je kod kod oviih slovenaca svasta moguce !
samo slovenska mrkvica moze postati krunica
Selma, drzi se ti ove slovenske kuharice koja narucuje gotovu torbu, a hvali se sestrinom
Uhhhh, pa vidis da je kod kod oviih slovenaca svasta moguce !
samo slovenska mrkvica moze postati krunica
Evo , mislim da ce nam svima doteci...sta vi mislite!?
Enisa Arslanagic-Alic: komentar modifikovan dana: Mon Nov 24, 2008 12:25 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
To, to, Enči, trebaće nam takva i za rodjendane
USPAVANI FORUMASI!!!
Saljem vam svima obilje svjetlosti , ljubavi i energije...
primite vibracije i sami sebi pripremajte kaficeeee
Ovog hladnog jutra moje srece je toplo i puno neizmjerne bezuvjetne ljubavi. Dragi moji, gdje god da ste,
necu vam danas ponuditi caj niti kaficu, saljem vam obilje svjetlosti ljubavi i energije
necu vam danas ponuditi caj niti kaficu, saljem vam obilje svjetlosti ljubavi i energije
Dobro jutro narode
Dobro jutro starim forumasima, pozelimo dobrodoslicu novim clanovima. Mucim se cijelo jutro da skontam je li nas novi clan ( Ogy) muslo ili zensko, ali, sta je da je, moze piti kaficu s nama. Nego, dedera, bujrum, dok se nije ohladila
ahaaahhhh umalo da zaboravim, dragi moji, jucer sam bila kod jednog slavnog pisca koji je odavno usao u skolske udzbenike i skolsku literaturu, taj covjek je definitivno raskrsnica u mom daljem zivotu jer ostvaruje u konkretnim potezima moj san da se proslavim kao spisateljica. Ali, ono sto je jucer a i danas nadmasilo interes o knjizevnim ostvarenjima je sarma koju je napravila njegova supruga. Ma ljudi, jela bi je mrtva usta. Evo bujrum, i vama, pa se uvjerite u umijece jedne divne zene koja je koroz moju knjigu odlucila da postane isto kao i ja, SAVIM NOVA ZENA.
prijatno
ahaaahhhh umalo da zaboravim, dragi moji, jucer sam bila kod jednog slavnog pisca koji je odavno usao u skolske udzbenike i skolsku literaturu, taj covjek je definitivno raskrsnica u mom daljem zivotu jer ostvaruje u konkretnim potezima moj san da se proslavim kao spisateljica. Ali, ono sto je jucer a i danas nadmasilo interes o knjizevnim ostvarenjima je sarma koju je napravila njegova supruga. Ma ljudi, jela bi je mrtva usta. Evo bujrum, i vama, pa se uvjerite u umijece jedne divne zene koja je koroz moju knjigu odlucila da postane isto kao i ja, SAVIM NOVA ZENA.
prijatno
Ljubim ruke damama
Dobro jutro, ljubim ruke novoj spisateljici i divnoj dami koja je majstor neodoljivih sarmi. Voli vas sve forumase vas Laki.
Miran Lakovski - Laki- Broj komentara : 25
I ja volim sarmicu
Forumasi forumasi ko pravi najbolju sarmu na svijetu? Ja volim sve koji su za antistres, vidim ima ljubavi, vina, ruza pa i torti
ljubi vas vasa Elena
ljubi vas vasa Elena
Elena H.- Broj komentara : 10
Registration date : 2008-04-25
postovana suprugo slavnog pisca
Ja se bas pripremam da napravim sarmu, pa bih Vam bila jako zahvalna za recept (ja ti sve po receptu )
Enisa Arslanagic-Alic: komentar modifikovan dana: Mon Jan 26, 2009 1:36 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Sarma od Ruzice Esic i kolacici od Selmice
Evooooo dragi moji, Ruzicina sarmica i Selmini kolacici, posluzite se, bujrum, a za kaficu, neka se pobrine neko mladji ( kome nije rodjendan). Ne gurajte se, dedera, lijepo se dogovorite
Hvala vam Ruzice i Selmice ! Zanosne su vam poslastice ,
izvolite nesto i od mene
izvolite nesto i od mene
VIC DANA
Sta je ovo, nudim vam vino, hvalim vas, castim, a ni od kog ni habera. Probacu sa vicem dana, mozda se neko probudi od smijeha ili soka.
Mesar se jako iznenadio kad je vidio da mu pas ulazi u mesnicu, pa ga je otjerao...ali, kasnije, evo psa opet...priđe on psu i vidi mu cedulju u ustima...uzme je, a tamo piše:
"ako može šest kobasica i janjeći but, molit ću... pas ima i novac u ustima."
pogleda, i stvarno uz cedulju je deset dolara...uzme on novac, spakira narudžbu u vrećicu i da psu da uhvati u čeljust...to ga se sve toliko dojmilo, da je odlučio zatvoriti i krenuti za psom...pas ide niz ulicu i stiže do semafora na dugme...spušta vrećicu, pritiska dugme, uzima vrećicu, strpljivo čeka zeleno...prelazi ulicu, mesar za njim...stiže do autobusne stanice, i gleda u red vožnje...mesar je očaran...pas nalazi svoj autobus, i sjeda na klupu...nailazi bus, pas obiđe da vidi prednji kraj, pogleda broj, vraća se na klupu.
Nailazi drugi bus, pas ode i pogleda broj linije, aha to je taj, ulazi...mesar za njim, sad već otvorenih usta...bus ide preko pola grada, na drugi kraj u predgrađa, pas razgleda pejzaž...na kraju ustaje, ide do prednjeg kraja busa, propinje se na zadnje šape, pritiska dugme da bus stane...silazi, s vrećicom i dalje u ustima...i tako idu mesar i pas trotoarom, kad jednom pas skrene do kuće...stazom do vrata, ostavlja vrećicu na pragu, zalijeće se i udara cijelim tijelom o vrata...uzima još veći zalet i opet se baca na vrata...iz kuće se nitko ne javlja...pas se vraća stazom, preskače živicu, ide oko vrta, priskače do prozora, lupa glavom o okvir nekoliko puta, a onda se vraća do ulaznih vrata...iza vrata se promalja grmalj, goropadni covjek uzima vrećicu s praga i onda se počne derati na psa i šutirati ga...
Zapanjeni mesar: "za ime svijeta, što vam je, pa taj pas je čisti genij...! što se mene tiče, mogao bi nastupiti na televiziji...!"
Razjareni grmalj: "ovo genij? 'ajde...! ovo mu je već drugi put ove godine da je zaboravio ključeve..."
Pouka: možete nadmašiti očekivanja promatrača, ali svojih grmalja i “vlasnika”, nikad...! Pasji je to život..
Mesar se jako iznenadio kad je vidio da mu pas ulazi u mesnicu, pa ga je otjerao...ali, kasnije, evo psa opet...priđe on psu i vidi mu cedulju u ustima...uzme je, a tamo piše:
"ako može šest kobasica i janjeći but, molit ću... pas ima i novac u ustima."
pogleda, i stvarno uz cedulju je deset dolara...uzme on novac, spakira narudžbu u vrećicu i da psu da uhvati u čeljust...to ga se sve toliko dojmilo, da je odlučio zatvoriti i krenuti za psom...pas ide niz ulicu i stiže do semafora na dugme...spušta vrećicu, pritiska dugme, uzima vrećicu, strpljivo čeka zeleno...prelazi ulicu, mesar za njim...stiže do autobusne stanice, i gleda u red vožnje...mesar je očaran...pas nalazi svoj autobus, i sjeda na klupu...nailazi bus, pas obiđe da vidi prednji kraj, pogleda broj, vraća se na klupu.
Nailazi drugi bus, pas ode i pogleda broj linije, aha to je taj, ulazi...mesar za njim, sad već otvorenih usta...bus ide preko pola grada, na drugi kraj u predgrađa, pas razgleda pejzaž...na kraju ustaje, ide do prednjeg kraja busa, propinje se na zadnje šape, pritiska dugme da bus stane...silazi, s vrećicom i dalje u ustima...i tako idu mesar i pas trotoarom, kad jednom pas skrene do kuće...stazom do vrata, ostavlja vrećicu na pragu, zalijeće se i udara cijelim tijelom o vrata...uzima još veći zalet i opet se baca na vrata...iz kuće se nitko ne javlja...pas se vraća stazom, preskače živicu, ide oko vrta, priskače do prozora, lupa glavom o okvir nekoliko puta, a onda se vraća do ulaznih vrata...iza vrata se promalja grmalj, goropadni covjek uzima vrećicu s praga i onda se počne derati na psa i šutirati ga...
Zapanjeni mesar: "za ime svijeta, što vam je, pa taj pas je čisti genij...! što se mene tiče, mogao bi nastupiti na televiziji...!"
Razjareni grmalj: "ovo genij? 'ajde...! ovo mu je već drugi put ove godine da je zaboravio ključeve..."
Pouka: možete nadmašiti očekivanja promatrača, ali svojih grmalja i “vlasnika”, nikad...! Pasji je to život..
Ha, ha, i ovo je pasiji zivot
Hvala ti Laki za vic dana, evo i od mene jedan, pa ko zivot pasji zivot a ko se s kim zaje...
1. dan
- Dragi, idem na fitness.
- Dobro draga.
2. dan
- Dragi, idem na aerobic.
- Dobro draga.
3. dan
- Dragi, idem na jahanje.
- Idi draga, konj je nazivao tri puta
1. dan
- Dragi, idem na fitness.
- Dobro draga.
2. dan
- Dragi, idem na aerobic.
- Dobro draga.
3. dan
- Dragi, idem na jahanje.
- Idi draga, konj je nazivao tri puta
Irma- Broj komentara : 19
Registration date : 2008-04-26
Evo i meneeeee
Ima li te kafice ? Dajte, djevojke, jednu duplu sa malo mlijeka bez secera. Od mene za sve torta da zasladimo Dinin rodjendan
Jelena S.- Broj komentara : 19
Dobro jutro moji voljeni
Dobro vam jutro, lijepi moji, ma gdje bili.... evooooo ... bujrummmmm ... maksuzija .. kajmakusa ... secerusa .. docekusa.]
Dobro dosli u forum, ovog februarskog jutra, radujte se koliko god vam je dosta hladnoce i sivila, jerrrrr ... ha, ha.... jos malo pa idemo traziti visibabe. Kako su male visibabe mudre i hrabre, one negiraju studen, jer znaju da idu u susret suncu i proljecu. Svaka cast ! Kad bi i mi bili kao one, ... hm....
Dobro dosli u forum, ovog februarskog jutra, radujte se koliko god vam je dosta hladnoce i sivila, jerrrrr ... ha, ha.... jos malo pa idemo traziti visibabe. Kako su male visibabe mudre i hrabre, one negiraju studen, jer znaju da idu u susret suncu i proljecu. Svaka cast ! Kad bi i mi bili kao one, ... hm....
Dobro vam nedeljno jutro radni narode.... Lijepo spavali? Sta ste zeljeli to ste i sanjali? Kafu popili?
Drage moje, ako ste odlucile da se ove nedelje "zrtvujete" za sebe i svoje najmilije, evo vam odlicne ideje: tufahije
Sastojci:. 1/2 litre vode; 1/2 kg šećera; 6 jabuka; 12 kasika mljevenih oraha; 6 kasičica šećera; 6 kasičica maslaca ili margarina po želji; 6 kasika mlijeka i višnje ili nesto drugo za ukras
Jabuke ogulite, izdubite sredinu i skuhajte u šećernom sirupu. Neka se ne raskuhaju. Pustite zatim da se ohlade ( izvadite ih iz sirupa). Neka zavrije mlijeko sa šećerom, skini s vatre i umiješaj orahe.U hladnu smjesu dodaj umuceni maslac ( a moze i bez maslaca) Puni jabuke, ukrasi ih i prijatno
Ugodno nedeljno popodne sa onim koga najvise volite, od srca vam zeli vasa Magistra Vitae
Drage moje, ako ste odlucile da se ove nedelje "zrtvujete" za sebe i svoje najmilije, evo vam odlicne ideje: tufahije
Sastojci:. 1/2 litre vode; 1/2 kg šećera; 6 jabuka; 12 kasika mljevenih oraha; 6 kasičica šećera; 6 kasičica maslaca ili margarina po želji; 6 kasika mlijeka i višnje ili nesto drugo za ukras
Jabuke ogulite, izdubite sredinu i skuhajte u šećernom sirupu. Neka se ne raskuhaju. Pustite zatim da se ohlade ( izvadite ih iz sirupa). Neka zavrije mlijeko sa šećerom, skini s vatre i umiješaj orahe.U hladnu smjesu dodaj umuceni maslac ( a moze i bez maslaca) Puni jabuke, ukrasi ih i prijatno
Ugodno nedeljno popodne sa onim koga najvise volite, od srca vam zeli vasa Magistra Vitae
Maja
Dobro vece i laku noc . Kasno je za kaficu ali nije za dobrodoslicu. Imamo novog clana foruma. Majo dobro nam dosla.Lijepe snove za sve forumase pa i radne narode zeli vam Miran.
dragi moji, drage moje
Veceras nam je pun mjesec - za one koji to prate
Dobrodoslica Emiru
U ovom forumu nije bitna kvantiteta nego kvaliteta. Ipak, radujemo se svakom novom clanu . Dobro nam dosao Emire ! Sutra ces dobiti prvu forumsku antistres kaficu
Irma- Broj komentara : 19
Registration date : 2008-04-26
LJudi moji,
Juce sam primjetila da je kalendar (mjesecev) koji sam nabavila pogresan....
Nazvala sam naravno KLUB gdje sam ga narucila - zamislite sta mi kazu---"da, da - ta serija je pogresno izprintana....odmad vam saljem novi, ipravan kalendar za 2009...."
E pa svasta -- da i ovo dozivim....
Nazvala sam naravno KLUB gdje sam ga narucila - zamislite sta mi kazu---"da, da - ta serija je pogresno izprintana....odmad vam saljem novi, ipravan kalendar za 2009...."
E pa svasta -- da i ovo dozivim....
dobro nam dosao/la seceru
evo dragi nasi dobili smo danas novog clana, jednog secerka ( ili secerku) ne kontam je li tepa sebi "seceru" ili tepa svima nama... bilo kako bilo, dobro nam dosao usecereni clane foruma
valjaces nam sa svojim komentarima, a ako komentari izostanu, opet dobro dosao/la, valjaces nam makar za kafe.... jos nek nam se mlijeko javi, pa smo kompletni
valjaces nam sa svojim komentarima, a ako komentari izostanu, opet dobro dosao/la, valjaces nam makar za kafe.... jos nek nam se mlijeko javi, pa smo kompletni
Svi se borimo protiv secera i slatkisa, ali nekako su uvijek welkom!
SELMA dipl.iurist- Broj komentara : 101
Registration date : 2008-02-01
Stranica 6/7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Anti-stres :: Arhiv
Stranica 6/7