Evoooo, kaficaaaaa, bujrum
+9
Elena H.
Irma
Miran Lakovski - Laki
Admin
Jelena S.
Tenzila
Enisa Alic
SELMA dipl.iurist
Berka
13 posters
Anti-stres :: Arhiv
Stranica 5/7
Stranica 5/7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Evoooo, kaficaaaaa, bujrum
Majet (citat):Bona, Berka, sto nam uhelaci

E od kad nisam ovu rijec cula UHELACI !!! Hvala ti Majet - do suza si me nasmijala!!

Enisa Alic- Broj komentara : 147
Registration date : 2008-03-11
Znas kako su se ruzne slike prije stavljale na secer?
Djeca su krala secer iz maminog spajza, i zato, tamo su se stavljale ruzne stvari ili strasne slike, kako bi uplasile djecu.
Kad sam ja bila dijete, skupocjene namirnice su se zakljucavale u specijalnu seharu.
Mamina prijateljica bi dosla na kafu i donijela samo jednu kocku secera, prepolovile bi je i posteno podijelile meni i sestri.
Bile su to siromasne godine, kada se cigara kupovala na komad, a kafa kupovalo samo po 5 ili 10 dkg, to se mijesalo sa surogatom koji su zvali cigorija ili divka. Tek ovih godina sam saznala koliko je cikorija lijep cvijet, i da su nasi stari jeli i pili zapravo idealnu bilosku hranu punu enzima i odlicnih hranjivih sastojaka.
Ali, ako su nama zene donosile po pola kocke secera ( umjesto bonbone ili cokolade), pitam se jesu li u tim gladnim godinama nase majke pile kafu bez secera ????

Kad sam ja bila dijete, skupocjene namirnice su se zakljucavale u specijalnu seharu.
Mamina prijateljica bi dosla na kafu i donijela samo jednu kocku secera, prepolovile bi je i posteno podijelile meni i sestri.
Bile su to siromasne godine, kada se cigara kupovala na komad, a kafa kupovalo samo po 5 ili 10 dkg, to se mijesalo sa surogatom koji su zvali cigorija ili divka. Tek ovih godina sam saznala koliko je cikorija lijep cvijet, i da su nasi stari jeli i pili zapravo idealnu bilosku hranu punu enzima i odlicnih hranjivih sastojaka.
Ali, ako su nama zene donosile po pola kocke secera ( umjesto bonbone ili cokolade), pitam se jesu li u tim gladnim godinama nase majke pile kafu bez secera ????

Berka- Broj komentara : 270
Registration date : 2007-12-21
Enisa (citat):Majet (citat):Bona, Berka, sto nam uhelaci
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
E od kad nisam ovu rijec cula UHELACI !!! Hvala ti Majet - do suza si me nasmijala!!
Eto, Enisa, izazvala si the butterfly effect - tvoj je smijeh odnekle tamo izazvao isti takav ucinak negdje ovdje

A, podsjetilo me i na ovaj lijepi tekst o osmijehu:
Osmijeh ne košta ništa, a djeluje čudesno. Obogaćuje onoga kome je upućen, a ne osiromašuje onoga ko ga daje. Bljesne poput munje, ali sjećanje na njega može trajati zauvijek. Niko nije toliko bogat ni toliko siromašan da bi ga mogao sebi uskratiti i svako njime samo dobiva. Osmijeh donosi sreću u kuću, pozdrav prijatelju, pomoć pri sklapanju posla. On je odmor umornom, putokaz izgubljenom, sunčeva zraka žalosnom i najbolji prirodni lijek protiv ljutnje. Ali ne može ga se kupiti, izmoliti, posuditi ili ukrasti, jer vrijedi zapravo jedino kad ga se poklanja!
Majet- Broj komentara : 5
Registration date : 2008-06-25
osmjehe saljem svima i ne pitam se je li zasluzeno ili nije
Sjetila sam se i moje prve noci provedene u ovoj zemlji, bilo je to davne '92, bila sam umorna do bola ali nisam mogla zaspati.
Bilo kako bilo, meni su svi otvorena srca pozelili dobrodoslicu, prvog jutra su meni i mojima podijelili cetkice za zube, toalet papir, sampon, kalodont... dobismo i dobar dorucak ali ga nisam mogla progutati, nesto je zastajalo u grlu i nikako se nije moglo progurati...
Bilo kako bilo, meni su svi otvorena srca pozelili dobrodoslicu, prvog jutra su meni i mojima podijelili cetkice za zube, toalet papir, sampon, kalodont... dobismo i dobar dorucak ali ga nisam mogla progutati, nesto je zastajalo u grlu i nikako se nije moglo progurati...
Berka Nezic: komentar modifikovan dana: Fri Aug 01, 2008 12:30 am; prepravljeno ukupno 1 puta
sjecam se i ja...
mog dolaska u Holandiju,,,,Vrece sa jastukom, dekom , dva carsafa, jastucnica....
i SLOBODA: mogla sam ici gdje hocu, raditi sta hocu - ali moj strah i barijere u meni su jos bile u meni - interesantno, ali osjecaj opasnosti nije mi nestao - mada sam bila u "slobodi"
Nesto razmisljam, pa stvarno ta "sloboda" zaista pocinje u nasoj glavi, zar ne?
Da , da - cak se i mirisa sjecam....

i SLOBODA: mogla sam ici gdje hocu, raditi sta hocu - ali moj strah i barijere u meni su jos bile u meni - interesantno, ali osjecaj opasnosti nije mi nestao - mada sam bila u "slobodi"
Nesto razmisljam, pa stvarno ta "sloboda" zaista pocinje u nasoj glavi, zar ne?
Da , da - cak se i mirisa sjecam....

Mi smo padali po putu kad cujemo "cudan" zvuk
poslije prve noci ( nikako nisam mogla zaspati bez obzira na smrtonosni umor), narednog dana sam prosetala gradom da vidim kako izgleda,
sa mojom majkom, sestrom i djecom prelazili smo setajuci jedan mostic, naisao je kamion preko mosta, presao preko neke metalne prepreke, sve je odjednom "tresnulo". Zvuk mozda nije bio jak, ali smo mi svi, zajedno sa djecom polijegali po mostu.
Onda nas je uhvatio takav napad smijeha da nismo mogli ustati, ljudi su nas gledali...
U nasim glavama je jos bilo bombardovanje i granatiranje, polijegali smo u samoodbrani, instinktivno...
sa mojom majkom, sestrom i djecom prelazili smo setajuci jedan mostic, naisao je kamion preko mosta, presao preko neke metalne prepreke, sve je odjednom "tresnulo". Zvuk mozda nije bio jak, ali smo mi svi, zajedno sa djecom polijegali po mostu.
Onda nas je uhvatio takav napad smijeha da nismo mogli ustati, ljudi su nas gledali...
U nasim glavama je jos bilo bombardovanje i granatiranje, polijegali smo u samoodbrani, instinktivno...
50 -ti clan naseg foruma
CESTITAM,
i to bas Azra Cutic!!!!

i to bas Azra Cutic!!!!

Vjeruj da je slucajno
Azra je pedeseti clan foruma ali zaista nije nastimano, cak nisam znala da ce se uclaniti 

Znamo da nije nista slucajno
GO AZRA GO AZRA GO AZRA

opet nigdje nikoga...
pa sta vam je moj narode????

uzivajte do prve kise...
ljetni san, psssss..... suti.... pusti ljude neka spavaju
ha, ha, znas onu pricu, cun se ljuljnu, ode sanak pusti ( kad je ribar zaspao u camcu pa nesto lijepo sanjao sve dok se "cun" nije ljuljnuo)

Ali, stvarno, ruku na srce, zar ovo nije bolje nego sjediti u uglu sobe za kompjuterom ??? Eto nas nazad sa prvim jesenjim kapljicama. Nece forum nigdje pobjeci, nije zec .
ha, ha, znas onu pricu, cun se ljuljnu, ode sanak pusti ( kad je ribar zaspao u camcu pa nesto lijepo sanjao sve dok se "cun" nije ljuljnuo)

Ali, stvarno, ruku na srce, zar ovo nije bolje nego sjediti u uglu sobe za kompjuterom ??? Eto nas nazad sa prvim jesenjim kapljicama. Nece forum nigdje pobjeci, nije zec .
EVO I MENE!!!!
Najdrazi moji, evo sam se i ja vratila sa odmora - --
Kako ste mi svi zajedno??

Kako ste mi svi zajedno??

Enisa Arslanagic-Alic: komentar modifikovan dana: Fri Sep 12, 2008 8:53 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
dobro nam dosla
Hvala na pitanju, ja sam dobro. Dobro nam dosla nazad. A ti nam ispricaj svoje impresije...kad se ispavas...
sta da vam kazem...
Samo dole kod nas te nahrani zena maslanicom na plazi, konobar jedva dode da te pita sta hoces/zelis,kusur se vraca u andolima i kafetinima ili zvakma .....
I to ima svoju car,zar ne??

I to ima svoju car,zar ne??

ha, ha
Znaci, umjesto kusura, ili zvaci ili se hitno razboli... pa ce ti tvoj vlastiti "kusur" pomoci ... 

Novi sam kolac mozda dobijem i kaficu i kolac ko zna,bar je kod nas tako bilo
da se gost ugosti i doceka kako je najbolje. Ma salu na stranu sve vas sellamim
i pozdravljam ma gdje bile.bili.
da se gost ugosti i doceka kako je najbolje. Ma salu na stranu sve vas sellamim
i pozdravljam ma gdje bile.bili.

bujrum, izvoli Hidajeta
Jako sam sretna vidjeti te ovdje!!!!
Zaduzena za kafu i kolace ovdje je Berka, ali je trenutno na putu za BiH, jer je pozvana na pink BiH (sutra u 20.00 sati pocinje emislija);
Ali u svakom slucaju-DOBRO DOSLA!!!

Zaduzena za kafu i kolace ovdje je Berka, ali je trenutno na putu za BiH, jer je pozvana na pink BiH (sutra u 20.00 sati pocinje emislija);
Ali u svakom slucaju-DOBRO DOSLA!!!

Hvala Enisa,na lijepoj dobrodoslici,
ma bice kahvica akobogda.
Ikreno, al i vjeruj da sam vas slucajno nasla,
i da mi se bas dopada ovo vase lijepo caskanje il pisanje koje me odusevilo
ma bice kahvica akobogda.
Ikreno, al i vjeruj da sam vas slucajno nasla,
i da mi se bas dopada ovo vase lijepo caskanje il pisanje koje me odusevilo

Neces vjerovati, vecina nas je ovdje "slucajno" - samo sto mi ne vjerujemo u slucajnost!! (pa tako ni ti nisi slucajno medu nama)

vidim ja vrijeme je da i ja pocastim
izvolite, izvolite - a nasim novim clanovima foruma

toliko novih tema....
ufffff ko da me nije bilo godinama
Veceras cu na komp. - cim mi princeze zaspe, pa u miru - da nista ne propustim....

Veceras cu na komp. - cim mi princeze zaspe, pa u miru - da nista ne propustim....

UPOMOC!
DRAGE MOJE, STO DIJELITE KOLACE, POMAGAJTE!
MOJOJ ARIANI JE USKORO PRVI RODJENDAN, KAKO DA NAPRAVIM TORTU
POJMA NEMAM!
IMATE LI NEKI RECEPT I SLIKU!
PA MOZDA I VAS POCASTIM, HAHAH
MOJOJ ARIANI JE USKORO PRVI RODJENDAN, KAKO DA NAPRAVIM TORTU
POJMA NEMAM!
IMATE LI NEKI RECEPT I SLIKU!
PA MOZDA I VAS POCASTIM, HAHAH

SELMA dipl.iurist- Broj komentara : 101
Registration date : 2008-02-01
Ja sam ti slaba sa receptima
ali imam par "kuhara" pa ako mi kazes sta zelis....mozda i nadem nesto!!

Pa ne znam sta bih ti rekla, hocu veliku tortu, s krunicom!
Sva sreca, da mi j dizajn jaca strana, ali kako unutra da napravim!
Trrba mi neki lijep recept za fil. Nesto ukusno sto i djeca mogu jesti!
SVI STE POZVANI NA RODJENDAN, AKO STE U PRILICI
BUJRUM!
Sva sreca, da mi j dizajn jaca strana, ali kako unutra da napravim!
Trrba mi neki lijep recept za fil. Nesto ukusno sto i djeca mogu jesti!
SVI STE POZVANI NA RODJENDAN, AKO STE U PRILICI
BUJRUM!
SELMA dipl.iurist- Broj komentara : 101
Registration date : 2008-02-01
Stranica 5/7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Anti-stres :: Arhiv
Stranica 5/7