ZDRAVA MLADOST, ZDRAV ZIVOT, ZDRAVA STAROST

Go down

ZDRAVA MLADOST, ZDRAV ZIVOT, ZDRAVA STAROST

Komentar  SELMA dipl.iurist on Thu May 15, 2008 4:56 pm

OSNOVNI PRINCIPI ZDRAVE ISHRANE

Pravilna i zdrava ishrana postala je jedan od najvažnijih problema savremenog čoveka. U modernoj porodici, u kojoj su oba roditelja zaposlena, zbog načina života i stečenih navika, žene i muškarci nisu u mogućnosti da odvoje vreme koje bi bilo neophodno svakodnevno posvetiti ovakvoj ishrani. Mi, koji smo imali sreću da odrastemo sa mamama i bakama koje nisu bile zaposlene, znamo vrednost brižljivog i posvećenog pripremanja svakog obroka.

Čovekovo zdravlje, kreativnost, efikasnost i raspoloženje direktno su uslovljeni
načinom ishrane koji svakodnevno primenjuje. Pravilna i zdrava ishrana pomaže pojedincu da se lakše suoči sa životnim teškoćama i da se zaštiti od mnogobrojnih fizičkih i psihičkih bolesti. Zdrava ishrana u porodici omogućava mnogo pravilniji fizički i duhovni razvoj dece i više radosti i ljubavi u medjusobnoj komunikaciji i zajedničkom životu.

Ovi redovi će pomoći svakome, a posebno onima koji požele da nešto promene u svom životu i ishrani, i omogućiti im da saznaju, odaberu i vrlo jednostavno primene neke od navedenih principa, recepata i proizvoda.Onakvi smo kakvu hranu uzimamo !

Od davnina je poznato da smo onakvi kakvu hranu uzimamo, jer sve što postoji na našoj planeti ima svoju vibraciju i dejstvo na okolinu. Tako, od onog što unosimo u svoj organizam zavisi funkcionisanje našeg celokupnog sistema, naše misli i osećanja, ponašanje, odnos prema celokupnom životu i naravno, zdravlje. Još je poznati grčki lekar Hipokrat rekao: "Tvoja hrana biće tvoj lek". Savremena medicina je nakon decenija istraživanja došla do zaključka da je uzrok čovekovih bolesti upravo hrana koju jede ili ona koju ne jede.
Zdrava hrana je ona hrana koja u sebi ne sadrži previše belančevina i masti (posebno životinjskog porekla, kakve se nalaze u mesu, jajima, siru, ribi), a bogata je ugljenim hidratima, vitaminima i mineralima - a to je biljna hrana, voće, inte­gralne žitarice, semenke. U Prvoj knjizi Mojsijevoj, koja se zove Postanje, kaže se: "I još reče Bog: Evo, dao sam vam sve bilje što nosi seme po svoj zemlji i sva drveta rodna koja nose seme; to će vam biti za hranu." (Postanje 1.29<D>)
Zdrava ishrana znači jesti što jednostavnije, ne mešati namirnice različitog sastava (na primer: ugljene hidrate sa belančevinama), kao što zdrava ishrana takodje znači jesti u umerenim količinama, ne prebrzo i halapljivo, već sa svešću o važnosti unošenja hrane u organizam, vodeći računa da hrana nije suviše hladna niti suviše vruća, preslana, prekisela ili prezačinjena.
Uzimanje što raznovrsnije hrane, ali pravilno kombinovane, ima suštinski značaj za pravilnu ishranu. Da bi organizam normalno i zdravo funkcionisao moraju se uneti svi sastojci neophodni za obnavljanje ćelija u što idealnijim količinama. Nije svaki organizam isti i ne zahteva isti odnos hranljivih materija, pa je neophodno tzv. "osluškivanje" organizma, saradnja sa njim i poštovanje njegovih potreba. Kada bismo bili u stanju da upoznamo i pratimo potrebe svog organizma i da se u skladu s tim hranimo, izbegli bismo bolesti i starenje organizma. Preteranim unošenjem namirnica (posebno mesa i mlečnih proizvoda) i pogrešnim odnosom prema ishrani mi nesvesno trujemo, uništavamo svoje telo i skraćujemo mu prirodni vek zdravlja i trajanja.
Da bismo se hranili pravilno, veoma je važno da se pridržavamo odgovarajućeg vremena za obrok i da ne uzimamo hranu nekontrolisano, u svako doba, bez razmišljanja. Međutim, obroke ne treba preskakati i dovoditi organizam u stanje izgladnelosti, jer tada dolazi do uništavanja određenih moždanih ćelija, nestabilnosti nervnog sistema i smanjenja otpornosti celokupnog organizma.Deset saveta za pravilnu ishranu:

1. Jesti raznovrsnu hranu.

2. Održavati optimalnu težinu.

3. Smanjiti unošenje zasićenih masnih kiselina (masti životinjskog porekla).

4. Povećati unos polinezasićenih masnih kiselina (gi - prečišćeni puter, nerafinisana hladno ceđena ulja, puteri od semenki - kikiriki, suncokret, susam, badem, lešnik, golica-bundeva).

5. Smanjiti unos holesterola (svinjska mast, masne vrste mesa, masni sirevi, jaja).

6. Povećati unos složenih ugljenih hidrata i dijet nih vlakana (povrće, voće, integralne žitarice).

7. Redovno unošenje tečnosti: voda, čajevi, prirodni sokovi.

8. Smanjiti unošenje šećera, naročito belog rafi-nisanog, zameniti ga medom i malteksom.

9. Smanjiti unos soli, posebno stone kuhinjske.

10. Smanjiti i izbgavati unos kafe, alkohola i duvana.
avatar
SELMA dipl.iurist

Broj komentara : 219
Age : 36
Location : HOLANDIJA
Registration date : 2008-02-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

IDEALNA TEZINA !!!!!!!

Komentar  SELMA dipl.iurist on Thu May 15, 2008 5:10 pm

Idealna težina i potrošnja kalorija

Za održavanje dobrog raspoloženja, aktivnosti, kreativnosti i posebno zdravlja, neophodno je da se uspostavi idealna telesna težina. Prosečne dnevne potrebe hrane za umereno aktivne osobe izražene u kalorijama iznose:

ŽENE

Godine starosti! Kalorije dnevno!

11 - 14g (2.400)
15 - 22g (2.100)
23 - 50g (2.000)
51 i više g (1.800)
MUŠKARCI
Godine starosti! Kalorije dnevno!
11 - 14g (2.80O)
15 - 22g (3.000)
23 - 50g (2.700)
51 i više g (2.400)
Optimalna težina - idealna težina održava se, pre svega, pravilnom ishranom - sa manje kalorija, a više hranljivih materija; zatim aktivnim fizičkim vežbanjem - sport i rekreacija: gimnastika, brza šetnja, plivanje, trčanje, vožnja bicikla, planinarenje; uzimanjem hrane svesno, u vreme obroka, kad je organizam gladan (treba jesti polako i svaki zalogaj sažvakati 30 puta); uzimanjem umerenih količina hrane, onoliko koliko je telu dovoljno (bez dodatnog sipanja); uzimanjem dovoljne količine vode, čajeva, prirodnih sokova, da bi organizam uvek imao potrebnu količinu tečnosti u ćelijama; opštim pozitivnim stavom o sebi i okruženju - mislite o sebi pozitivno, gledajte u budućnost sa optimizmom, jer mi smo ti koji kreiramo svoj život, svojim svesnim izborom, svojim mislima, osećanjima, recima i delima.

Preporučuje se da se višak kilograma gubi postepeno i da se izbegava striktna dijeta, koja nema trajniji efekat, već dovodi do trenutnog gubitka kilograma i izgladnjivanja organizma. Prelaskom na normalnu ishranu izgubljeni kilogrami se veoma brzo nadoknađuju– takozvani jojo efekat, što dovodi do stresa i depresije.

Dijete koje sadrže manje od 800 kalorija dnevno mogu imati ozbiljne posledice na zdravlje: hormonski poremećaji, neplodnost, gubitak kose, promene na koži, kamen u bubregu i drugo. Takođe, nedostatak hrane tokom sprovodenja dijete utiče na nervni sistem i moždane ćelije, što može dovesti i do ozbiljnijih psiholoških poremećaja, posebno kod mladih.

Smatra se da je uravnoteženi gubitak težine od 0,7 kg nedeljno bezbedan za organizam. Ukoliko se dnevno potroši 500 kalorija više nego što se unese u organizam gubi se 0,45 kg nedeljno, a za to nam nije potrebna dijeta, već malo više aktivnosti, sporta, kretanja i kontrolisana ishrana. Jer, masnoće organizma - salo koriste se kao izvor energije (potrošnja) samo kada hrana koja se jede obezbeđuje manje kalorija nego što je organizmu potrebno. Izmenom režima ishrane i prelaskom na manje kaloričnu hranu (voće i povrće, integralne žitarice, semenke) pomažemo organizmu da se bez iscrpljujuće dijete oslobodi viška kilogram
avatar
SELMA dipl.iurist

Broj komentara : 219
Age : 36
Location : HOLANDIJA
Registration date : 2008-02-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

meni si stucovala

Komentar  Berka on Thu May 15, 2008 5:20 pm

Smanjila si mi dozvoljni unos kalorija! Sto sam starija, umjesto da mi dodaju, sve me više zakidaju sa svih strana. Jadna ja.

_________________
Magistra Vitae - ANTI-STRES SKOLA -Berka Nezic anti-stres terapeut Reiki tretmani i inicijacije; Feng Shui osobne karte; Feng Shui analiza stana i poslovnog prostora; Zdrava prehrana; Anti-stres radionice; Reiki skola; Feng Shui skola; Regresija; KONTAKT: Magistra_Vitae@live.nl
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Dodaj koju

Komentar  Admin on Thu May 15, 2008 5:49 pm

A ja tek? Ja sam mama dojilja, meni treba jos najmenje +500 ...
avatar
Admin
Admin

Broj komentara : 134
Age : 38
Registration date : 2007-12-10

Vidi profil korisnika http://anti-stres.actieforum.com

Na vrh Go down

prema meni ste siroke ruke

Komentar  Miran Lakovski - Laki on Sat May 17, 2008 8:05 am

Meni ste dodijelili preko 2000 kalorija. Hvala vam. pirat Ja sam u prednosti. Koristim umjereno proteinski prah mogu se pohvaliti da djeluje brzo rezultati su poslije nekoliko dana vidljivi. Vozim biciklo cesto plivam. Kombinacija hrane i dodajem proteine ali to nije dovoljno. Kretanje je nezaobilazno. Koliko god se moze tu nema viska. Sto vise to bolje makar u ovak dobro vrijeme.
avatar
Miran Lakovski - Laki

Broj komentara : 101
Age : 59
Registration date : 2008-03-11

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

PROTEIN

Komentar  ERMINA on Sat May 17, 2008 1:55 pm

Sale je rekao kljucnu rijec - PROTEIN. Jer nisu bitne samo kalorije, nego iz cega dolaze. Nas proteinski faktor odredjuje unos kilokalorija, kao i kompoziciju makronutrijenata (npr. Herbalife magicna formula je u omjeru 40%protein, 40% ugljikohidrati i 20% masnoce). Dakle, pojede li Sale danas 2000kcal samo iz ugljikohidrata, nemonivno ce se masti uskladistiti, bez obzira sto nije pretjerao u kalorijama. To se na vagu nece osjetiti, cak moze i izgubiti, jer ce tijelo iskoristi dragocjeni tjelesni PROTEIN, ali mjerenjem tjelesne masnoce ce se jasno pokazati.

Evo trazim jednog dobrovoljca da mu napravim kompoziciju ishrane (naravno besplatno), da bi vidjeli na koji nacin bi se trebao kreirati dnevni meni. Za to mi je potrebna visina, tezina, starost i osvrt na posebno stanje ili aktivnost (trudnoca, dojenje, bolest i koja, sportska aktivnost, koja i kolika). Ako mi date i obim struka, mogla bih vam izracunati i priblizan udio masnoce u tijelu, odnosno tezinu posne tjelesne mase.

Nadam se da mi Selma nece zamjeriti sto otkrivam Herbalife tajne zdravog i potpunog obroka - ne brini, da je to tako lako "iskompozicionirati", ja ga vec odavno ne bih koristila Basketball
avatar
ERMINA

Broj komentara : 227
Location : BHAC, BOSNA&HERCEGOVINA
Registration date : 2007-12-22

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

pojedes hamburgrer i picu i eto ti 2000 kalorija

Komentar  Berka on Sat May 17, 2008 5:29 pm

Tako, pojedes dnevne kalorije u uglj.hidratima, a onda:
stupa na scenu nagli glikemični skok. Jer se uglj.hidrat pretvara u ogromne količine
šećera u krvi. Pa se onda od tako naglog skoka glikemičnog indeksa prepadne guštereča. Pa onda ona u tom strahu "gasi požar" lučenem ogromnih količina inzulina.

A inzulin, jeste da pohvata i u lance poveže te sve bezobrazne šećere, ali šta da radi s punim rukama? Nije on madžioničar pa čiribu čiriba. Mora se ta glukoza negdje odložiti. Aha, pa ja, eto, tu mu je špajzovi za odlaganje maščuga, loja, kuda? Svuda! Evo ima masnih naslaga i oko struka. Tu ćemo i ovo smeće ostaviti.

Ahaahhhah, ko te pita za kalorije? Ako su nastale od uglj. hidrata ode sve u masne naslage. Inzulin jeste kriv, prvi je počeo, ali što ste ga izazivali?

Nego, dragi si moj, pametan si ti, vidi ti se na slici, neka 2000 kalorija. To je OK, ali izbalansiranih i plemenitog porijekla. Ti se držiš pametnih proteina koji ti daju potrebnu energiju i jake mišiće. A kako vidim baviš se jogom i meditiraš, znači nisi zapostavio ni tijelo ni duh. Još samo da nam kažeš da li si oženjen, pa da se svi lijepo smirimo. Very Happy

_________________
Magistra Vitae - ANTI-STRES SKOLA -Berka Nezic anti-stres terapeut Reiki tretmani i inicijacije; Feng Shui osobne karte; Feng Shui analiza stana i poslovnog prostora; Zdrava prehrana; Anti-stres radionice; Reiki skola; Feng Shui skola; Regresija; KONTAKT: Magistra_Vitae@live.nl
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

BRACNI ZAKON; STAV 1;DOBROBITI SEXA

Komentar  SELMA dipl.iurist on Sat May 17, 2008 9:50 pm

DOBROBITI SEKSA

Znate li da se po kozi moze prepoznati je li osoba seksualno aktivna ili nije?

1. Seks ulepsava. Naucni eksperimenti su pokazali da zene za vreme polnog odnosa proizvode znacajne kolicine hormona estrogena, koji cini kosu sjajnijom i kozu neznijom.

2. Nezno, opusteno vodjenje ljubavi smanjuje vam mogucnost oboljevanja od dermatitisa, crvenila i ostalih koznih bolesti. Znoj koji se pri tom ispusta, cisti pore i cini kozu sjajnom.

3. Vodjenje ljubavi ce sagoreti sve kalorije koje ste sakupili na romanticnoj veceri. Tonusu gotovo svakog misica vaseg tela. Svakako je ugodniji od 20 krugova po bazenu, a i ne trebaju vam posebne gacice!

4. Seks trenutno leci blazu depresiju. Otpusta endorfine u krvotok sto pobudjuje osecaj euforije i zadovoljstva.

5. Sto vise seksa imate, vise ce vam se ponuditi. Seksualno aktivno telo odaje vece kolicine hemijskih mirisa zvanih feromoni. Ti suptilni seksualni mirisi totalno uzbudjuju suprotni pol.

6. Seks je najsigurnije sredstvo za smirenje na svetu. 10 PUTA SIGURNIJI OD ASPIRINA.

7. Svaki dan jedan poljubac i ne treba vam zubar! Ljubljenje podstice sluz na ispiranje hrane sa zuba i spusta procenat kiseline koja uzrokuje zubne naslage.

8. Seks zaista pomaze kod glavobolje. Polni odnos opusta napetost koja suzava krvne zile u mozgu. Seks je prirodni antihistaminik. Pomaze pri astmi i peludnoj groznici.

STA BI VAM NAKON OVIH TRENUTAKA GODILO, OSIM HLADNOG SHAKE NAPITKA??????????????????? (UGODNO S KORISNIM)
avatar
SELMA dipl.iurist

Broj komentara : 219
Age : 36
Location : HOLANDIJA
Registration date : 2008-02-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

IZ LICNOG,NEDAVNO DOZIVLJENOG ISKUSTVA

Komentar  SELMA dipl.iurist on Sat May 17, 2008 10:24 pm

Draga Elvisa od mene imas veliku podrsku! Potpuno te razumijem i znam da ti je jako tesko.Biti novopecena mama je prelijepo, ali veoma naporno, zahtjeva mnogo truda, snage,strpljenja i ljubavi. Mnogo je iscrpljujuce ne spavati 9mj od straha, da ne povrijedis bebu i onda zbog svakih pola sata budjenja na zvuk babyphona.
Usudit cu se, da ti dam savjet!
Cijelo tijelo,psiha, hormoni su van kontrole i ravnoteze!
Treba ti odmor, treba ti dodatna snaga i pomoc! Moras da se osjecas bolje, jace i uravnotezeno, da bi svom bebcu,mogla priustiti ono sto zasluzuje i sto mu treba. PAZNJA! LJUBAV!
Naravno, ukoliko to radis umereno. Blage vježbe, smanjeni unos masti i dosta zdrave hrane pomoći će ti da skines višak kilograma, da se osjecas zdravo i snazno. Nemoj se izgladnjivati, jer time remetis ravnotežu u organizmu. Dojenje troši dosta energije, pa će ti već to pomoći u skidanju kilograma!
Uz sve to, Ja sam pocela piti shake s puno obranog mlijeka odmah nakon porodjaja. I ne samo, da se moja figura vratila, nego sam uspjela smiriti svoje hormone i bez stresa maziti se s svoj0m princezom!!!
OD TEBE SE MNOGO OCEKUJE! DAJ SVE OD SEBE! I NE ZABORAVI, DA SI TI MNOGO VAZNA! TI TO MOZES!
avatar
SELMA dipl.iurist

Broj komentara : 219
Age : 36
Location : HOLANDIJA
Registration date : 2008-02-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Sinoc mi je stigla poruka

Komentar  Berka on Sun May 18, 2008 1:09 am

Sinoc mi cvrci mobilni telefon, mislim se, ko je u ovo gluho doba, kad ono, moja Elvisek napisala poruku:
" Svom blagu u krilu citam tople riječi ljubavi, od moje drage prijateljice Berke. Moj sin se namrstio, skupio obrve, na pola otvorio usta
i onda, usutio se... SLUŠA !!!

Draga moja, tvoja knjiga " ... s ljubavlju" inspiriše čak i moje dijete.
Ne dam te nikom !"

_________________
Magistra Vitae - ANTI-STRES SKOLA -Berka Nezic anti-stres terapeut Reiki tretmani i inicijacije; Feng Shui osobne karte; Feng Shui analiza stana i poslovnog prostora; Zdrava prehrana; Anti-stres radionice; Reiki skola; Feng Shui skola; Regresija; KONTAKT: Magistra_Vitae@live.nl
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

DOJENJE JE CUNAMI ZA ORGANIZAM MAJKE

Komentar  ERMINA on Sun May 18, 2008 2:21 pm

Prosjecan covjek ne moze ni povjerovati koliki je dojenje udar na organizam. Kad bi makar bila mala pauza izmedju trudnoce i dojenja...
Proizvodnja mlijeka trosi puno dodatne nergije (20% vise nego kad ne dojimo), no to nije toliki problem, koliko trosenje hranjiva iz depoa naseg organizma na proces stvaranja mlijeka. Vecina majki pogresno vjeruje da nasi vitamini "otiču" kroz mlijeko nasoj bebi, no oni se ustvari trose na proces laktacije.
Ja sam i u trudnoci pila nekoliko sejkova, kao i dodatke vitamina i minerala, ali me je dojenje svejedno "pokosilo" zbog godina kad proizvodnja hormona prirodno pocinje opadati i sumnjam da ne bih ozbiljno obolila da sam se bazirala samo na zdravu ishranu.
U toku dojenja sam dobila napade vucije gladi, tako da ako sejk ne bi bio spreman, pojela bih bilo sta. Nisam ljubitelj gustog sejka, pa sam izbjegavala proteinski dodatak, sto mi je bila velika greska, pa je topljenje suvisnih kilograma islo sporo, jer nisam unosila dovoljno soje da bi se hormoni vratili u ravnotezu. Veliku kolicinu energije trosila sam i zbog nedostatka sna, jer je moja Noor sisala po 5-6 puta u toku noci. Sve me je to u pocetku uzbudjivalo i cinilo sretnom, jer prvih dvoje djece nisam mogla dojiti, no vrlo brzo sam shvatila da gubim energiju. Kad sam pocela svaki put zadovoljavati napad gladi i nedostatak energije sejkom, pocela sam se vracati u ravnotezu, a tek kad sam prestala dojiti vratio se oblik tijela i zivotna snaga, na kakvoj sam tebi Selma odmah pozavidjela kad sam te upoznala u Tuzli.
Vrlo je vazno uvijek imati dovoljno pripremljene hrane i najbolje bi bilo jesti prije ili u toku dojenja, a ne cekati napad gladi i iscrpljivanje (sjecate se kako su nasi stari govorili da treba jesti preko djeteta, pa ce djete napredovati - sad znam da to nije samo zbog djeteta, nego prvenstveno zbog nas; takodje je obicaj da se donosi na babinje gotova hrana, joooj kako su nase nane svasta znale kad nutricionizam zvanicno jos nije ni postojao). Ja sam rodila u vrijeme kad nema bas izobilja voca i povrca, a zelena salata i nije nesto kad se ne zacini makar limunom; sendvice ne jedem, tako da nisam mogla nakuhati koliko sam puta dnevno bila gladna i tad mi je sejk bio pravi spas. Mislim da ga dotad nisam dovoljno ni cijenila. Takodje sam shvatila da je vaznije piti nego jesti, laktacija je uvijek bila obilnija poslije sejka, nego poslije krutog obroka. Posto mozak ne razlikuje glad i zeđ, cesto posegnemo za hranom i onda kad trebamo vodu.

Sve u svemu, moja Noor je dobivala po kilogram i po mjesecno, sa 3 mjeseca je imala oblikovane ramene misice, a meni je vrlo brzo na tapet tegoba dosla kicma. Tad me spasio Herbalifeline. Neznam ima li neke veze, ali Noor ga naprosto obozava. I to, ona izgricka kapsulu i isisa riblje ulje, ispljune kapsulu i onda se oblize, da ne bi koja kap propala. Elem, ima 25 kilograma, jaka je ko sumo rvac, a nema ni jedne jedine "sarmice", tako da je vrijedilo jedno kratko vrijeme biti bez oblika. cheers
avatar
ERMINA

Broj komentara : 227
Location : BHAC, BOSNA&HERCEGOVINA
Registration date : 2007-12-22

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

beba formira ukus jos dok je fetus i dalje preko dojenja

Komentar  Berka on Thu May 22, 2008 1:55 pm

Erminina kcer je kroz posteljicu hranjena ribljim uljima ( omega 3 i td...) da bi kasnije to primala kroz majcino mlijeko, i naravno, sada uziva u ukusu onoga sto je jedan od nezamjenjivih sastava za razvoj mozga, kostiju, kose itd..

Na zalost, moje dijete ( 14 godina) nemoze smisliti taj ukus. Ne pomaze ni kapsulica kroz koju ne osjeca ni ukus ni miris. Ne i de i gotovo... sto je meni do neba zao Mad
Jer je tokom odrastanja imala nekoliko lomova kostiju, nekoliko operacija, njeni zubi nisu odgovarajuce kvalitete, isto tako i kosa.

Ali sada se ne smije pogrijesti sa mojom unukom. Ona se vec navikava na sve potrebne ukuse. Tako, da, nadam se, bar s njom nece biti problema i onog dosadnog, iscrpljujuceg nagovaranja...

_________________
Magistra Vitae - ANTI-STRES SKOLA -Berka Nezic anti-stres terapeut Reiki tretmani i inicijacije; Feng Shui osobne karte; Feng Shui analiza stana i poslovnog prostora; Zdrava prehrana; Anti-stres radionice; Reiki skola; Feng Shui skola; Regresija; KONTAKT: Magistra_Vitae@live.nl
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Prehrana za dugovjecnost

Komentar  SELMA dipl.iurist on Tue Jul 01, 2008 12:39 pm

Koja je tajna sto i više godišnjaka?
Zdravom prehranom možete učiniti čuda, a kako točno početi?

''Strašno je važno u životu doživjeti stotu...'', pomalo ironično pjeva jedan davni rokerski bend, no u mnogo je ljudi upravo ta potreba, bez ikakve ironije, vrlo naglašena i dali bi sve da požive dulje. Uostalom, na ljudskoj težnji za vječnim životom izrasli su mnogi mitovi (vampiri, ali i priče o jogijima koji žive po tisuću godina negdje u zabitima Indije), i religije koje na ovaj ili onaj način obećavaju vječni život.

Postoji legenda o dugovječnosti ljudi na Kavkazu, koja se temelji na konzumaciji neizmjerno zdravog napitka - kefira.

Suvremeni se čovjek sa svojim strahom od smrtnosti bori na razne načine: terapijama vitamina, udisanjem čistoga kisika, ubrizgavanjem botoxa, no ima i onih koji su odavno shvatili da je u zdravom tijelu zdrav duh, pa se nastoje puno kretati, zdravo živjeti i zdravo jesti. Ovo potonje je nama najzanimljivije
avatar
SELMA dipl.iurist

Broj komentara : 219
Age : 36
Location : HOLANDIJA
Registration date : 2008-02-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: ZDRAVA MLADOST, ZDRAV ZIVOT, ZDRAVA STAROST

Komentar  Admin on Thu Jul 03, 2008 8:26 pm

Da bi djete upoznalu neki novu hranu, treba je probati od 5 - 10 puta dok mu se definitivno svidi ili ne svidi. Zbog toga sto je plodna voda slatkasta, djeca prije prihvate snesto slatko. Krompir, mrkvica ili neko lagano voce idealno je za pocetak! Proteini se uvode poslje 7. ili 8. mjeseca. Kuhana riba (samo pusto bijelo meso) ili kuhano bijelo meso, izgnjeceno ili ispasirano su najbolji proteinski poceci!

Sto se tice docekati visoku starost ... Dokle god postujes sebe (a i druge) i zadovoljavas metafizicke potrebe - lijepo ti se pise!
Neki dan je u Nizozemskoj bracni par slavio 80 godina braka! Wow, 102 i 103 godine stari, zaljubljeni i jos uvjek kristalno jasni i vitalni!
Daj nam boze ljubavi i da volimo, da dozivimo 100 -tu!!!

_________________
strange attractor ρ = 28
avatar
Admin
Admin

Broj komentara : 134
Age : 38
Registration date : 2007-12-10

Vidi profil korisnika http://anti-stres.actieforum.com

Na vrh Go down

i ja sam gledala te "starce"

Komentar  Berka on Thu Jul 03, 2008 9:22 pm

Ma kakvi "starci", jesi li vidjela kako se ljube direktrno u usta i to glumacki ( tong) Very Happy
Bas su me odusevili, tako zrace pozitivnom energijom, obadvoje. Primijetila sam izmedju njih onaj spiritualni "ocni kontakt" kad su im pruzali poklon. Ocima su se dogovorili da ona uzme poklon u svoje ruke, i onda su se opet ocima dogovorili ko da govori za TV.
O takvom ocnom kontaktu stalno govorimo kada u nasim anti-stres radionicama zelimo istaknuti neophodnost ocnog kontakta ne samo sa parnerom, nego sa djecom... i ostalim osobama koje su znacajne u tvom zivotu.

Ljudi, vjezbajte ocni kontakt i dozivjecete ....

_________________
Magistra Vitae - ANTI-STRES SKOLA -Berka Nezic anti-stres terapeut Reiki tretmani i inicijacije; Feng Shui osobne karte; Feng Shui analiza stana i poslovnog prostora; Zdrava prehrana; Anti-stres radionice; Reiki skola; Feng Shui skola; Regresija; KONTAKT: Magistra_Vitae@live.nl
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: ZDRAVA MLADOST, ZDRAV ZIVOT, ZDRAVA STAROST

Komentar  Sponsored content


Sponsored content


Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu