Sta mozete saznati iz NATALNE KARTE!

Go down

Sta mozete saznati iz NATALNE KARTE!

Komentar  APlese on Fri Apr 25, 2008 9:04 pm

Dragi moji,
ovaj forum je tolika POZITIVAAA da ja skoro svaki post počinjem sa 'dragi moji' (što i nije baš svojstveno osobama s Venerom u Djevici) tako da moram da zaključim da je istinska POZITIVA i da se ovdje super osjećam, posebno sto mnogi znaju da 'mrzim' forume i koliko su me samo nagovarali da 'krenem'.
Ali, dosta hvale (opet ona moja stroga Djevica), da krenemo na posao, objasniti narodu sta sve mogu očekivati da saznaju iz natalne karte!

Mada na mnogim Ponudama Astrologa (barem ovo na internetu sto se da vidjeti) stoje neke smjernice, neću se uopće osvrtati na ono sto ' drugi nude' ili što je ' običaj da se sazna' ili ' očekivano', nego ću prenijeti svoja iskustva onog sto stvarno astrologija moze i što sam saznala kroz konsultacije.
Dakle, ponavljam, s astrologom je najbolje biti otvoren! Mi nismo gatare niti mediji, mi smo čitači simbola koje uz talenat (i astrolog se radja!) sinteziramo i tumačimo osobi da bolje razumije sebe ili trenutnu situaciju u kojoj use nalazi i pronalazimo najbolje rješenje za 'izlaz iz situacije', odnosno 'korištenje potencijala'. Otud ona moja napomena da je najbolje astrologa odabrati kao što birate doktora, učitelja i sl, jer Astrolog je Vaš SAVJETNIK!

SAVJETI VEZANI ZA NATALNU KARTU uglavnom odgovaraju na pitanje osobi koji su njeni najbolji potencijali za USPJEH! Kažem uspjeh jer je to ono čemu svi težimo! Uspježan život je jedini PRAVI!

NATALNA KARTA predstavlja MAPU vašeg energetkog protoka (koji su prouzrokovale planete) i način na koji tu energiju možete najbolje iskoristiti ili ona vas iskorištava! (što nastojimo da ispravimo, jer mnoge osobe ne poznaju sebe)
Dakle, NATALNA KARTA VAM POMAŽE DA BOLJE UPOZNATE SEBE! Kad bolje upoznate sebe znaćete kako se odnositi prema drugima i postaviti u situaciji.
NATALNA KARTA vam omogućava bolji uvid u
- vaše lično JA;
- vašu nedostajuću polovinu i ko bi mogla biti osoba TI,
- poslovne afinitite i zaradu,
- odnose i veze s partnerima, ljubavnicima, prijateljima, rodbinom;
- Vaš odnos prema novcu, imovini, dobiti, investicijama;
- vaša stremljenja i najbolje potencijale vezane za karijeru i uspjeh,
- Vaše mentalne strahove, tajne i ograničenja,
- Vaše lične nedoumice,
- Vaše hobije, djecu, društveni život;
- Vaše nade i ostvarenje snova
Može da odredi vaše potencijale, šanse i ograničenja, snage i prepreke prema određenim oblastima života:
- posao, zdravlje, ljubav, brak, obrazovanje, prijatelji, porodica,

PREDVIĐANJA - TRANZITI
Na osnovu NATALNE KARTE (koja je osnova svega) radi se usporedba u odnosu na postojeće stanje (tranzit planeta na nebu u ovom trenutku), a koje mogu biti smjernica za pružanja odgovora:
- jesam li srela/o pravu osobu, da li je veza trajna ili prolazna
- da li da prihvatim, mjenjam ili tražim novi posao
- da li da kupujem, prodajem...
- da li sam u zabludi vezano za....
- da li cu imati djece
- da i cu se udati, ozeniti..
- da li cu se obogatiti....
- kad mogu ocekivati novac
- da li sam nasao dobre poslovne partnere
- da li cu ozdraviti...

Naravno, postoji tu bezbroj malih sitnica kao da li da kupim auto, kad da dignem kredit, kad da mjenjam zubalo i sl. konkretna pitanja, a koja zavise od osobe do osobe. Što konkretnije pitate, odnosno budete otvoreniji i Savjetniku je lakše da pronađe precizniji odgovor u skladu s Vašom situacijom. Zato se nemojte iznenaditi što su mnogi dostupni horoskopi UOPĆENI!

Horarna ili casovna astrologija se bavi odgovorom na određeno pitanje, mada je ja ne praktikujem iz razloga što svi živimo u sadašnjem trenutku i prije našeg SADA je prethodilo naše JUČE, a JUČE smo već postavili neke odnose i situacije koje živimo SADA. Kako da očekuje hoce li me neko nazvati SADA, ako sam mu spustila slušalicu JUČE!? Ili zašto da očekujem da pronađem izgubljeno SADA, ako sam prema tome bila nemarna JUČE. Zato živite SADA za sutra, kako bi vaše sutra bilo SADA!

SOLARNI HOROSKOP - Godišnji horoskop
Određuje period AKCIJE i naglaska koji planete vrše na određene oblasti vašeg života za određenu godinu od rodjendana do rodjendana! Dakle, iskoristite šansu koju vam pruža godina i nemojte lutati i napraviti pogrešne izbore!

SINASTRIJA - Usporedni horoskop odnosa dviju ili osoba
Sinastrija je usporedba dva NATALNA horoskopa koja pokazuje kompatibilnost osoba u cilju partnerstva (bračnog, poslovnog, prijateljskog), odnosno, odgovara vam na pitanja Kako se slažemo? Je li zajednica privremena ili trajna? Koje su oblasti života u kojima se slažemo ili razilazimo? Ko je 'vodja', a ko 'sljedbenik'? i druga pitanja na koja MOŽETE SAZNATI ODGOVORE O UZAJAMNOM ODNOSU i ZAJEDNIČKOJ BUDUĆNOSTI!i,

Bilo bi još mnogo toga što bi se moglo navesti. Naravno, pisaćemo o ovome još!

Vaš Astrolog
Azra Pleše
avatar
APlese

Broj komentara : 19
Location : Sarajevo
Registration date : 2008-02-12

Vidi profil korisnika http://astrologijaupraksi.wordpress.com

Na vrh Go down

zvijezde odredjuju i to kakav ste vozač

Komentar  Berka on Wed Apr 30, 2008 4:15 pm

Istraživanja horoskopskog znaka kod saobraćajnih nesreća su klasirala ljude kao vozače po njihovoj natalnoj karti.

U prvu grupu najboljih vozača spadaju
ŠKORPIJE - kao osobe koje imaju ekstra senzorsko zapažanje ali i sposobnost predvidjanja ponašanja drugih učesnika u saobraćaju.
STRIJELAC - radi njegove preciznosti, sigurnost i tačnosti.

Ljudi ovog znaka najmanje imaju nesreća, prekršaja ili bilo kakvih incidenata na putevima.

U kategoriju najkritičnijih su
BLIZANCI - jeste da su sposobni, brzi, ali zbog obilja stvari koje su u stanju istovremeno raditi ( voze, slušaju muziku, pričaju, puše, piju i ko zna šta sve ne rade u toku vožnje) dogadjaju im se ipak nesrece na putevima. Oni su broj 1. izazivača nesreća.
BIKOVI - oni jestu stabilni i siguri, ali su u vožnji spori zbog urodjene opreznosti. U konliktnim situacijama njihov tvrdoglavost je ispred sigurnosti i tada se izlažu riziku. Oni su opasnost broj 2. na putevima.
RIBE - nisu u stvarnom svijetu prisutni. Oni lebde u oblacima, puštaju svojoj mašti na volju, i u toku vožnje izgube kontrolu i koncentraciju.

_________________
Magistra Vitae - ANTI-STRES SKOLA -Berka Nezic anti-stres terapeut Reiki tretmani i inicijacije; Feng Shui osobne karte; Feng Shui analiza stana i poslovnog prostora; Zdrava prehrana; Anti-stres radionice; Reiki skola; Feng Shui skola; Regresija; KONTAKT: Magistra_Vitae@live.nl
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Da i to cujem

Komentar  Jelena S. on Wed Apr 30, 2008 8:32 pm

Zar je moguce da zvjezde odredjuju kakav cu biti vozac. Prema njima ja sam znaci osrednji. Ni najgori ni najbolji. Ako je to istina zadovoljna sam. Kad malo bolje razmislim tako i jeste. Nisam katastrfalna ali daleko od dobrog vozaca.
avatar
Jelena S.

Broj komentara : 63
Age : 57
Registration date : 2008-03-11

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Sta mozete saznati iz NATALNE KARTE!

Komentar  Sponsored content


Sponsored content


Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu