Šta je potrebno za izradu natalne karte?

Go down

Šta je potrebno za izradu natalne karte?

Komentar  APlese on Wed Apr 16, 2008 5:53 pm

Kao što sam obećala napisaću nekoliko stvari o tome što možete očekivati da saznate kada vam "astrolog" zaviri u natalnu kartu. Kao prvo moram napomenuti jednu važnu činjenicu, a to je da su za izradu natalne karte potrebni tehnički podaci datum, mjesto i vrijeme rodjenja. (ime i prezime nije bitno, tako da ih ne morate davati ako ne želite), zavisno od toga da li poznajete astrologa ili ne. Metrikom i značenjem slova neka se bavi numerologija, astrologiju zanimaju samo aspekti i položaj planeta.
Ono što je najvažnije je da vrijeme rodjenja bude jako precizno, pa čak i u 5 minuta (svake 4 minute se mjenja položaj Sunca). Vrijeme nam pomaže da odredimo vaš Ascedent (neki bi protumačili Podznak, mada i tu ima male razlike). Posto je natalna karta podijeljena na 12 astroloskih znakova (sazvježđa) u krugu, u jednakom razmaku po 30 stepeni, to je ukupno 360 stepeni. Ovaj krug je podijeljen na 12 kuća koje opisuju određene oblasti u vašem životu. Vaš Ascedent označava početak vaše prve kuće Natalne karte -Horoskopa. Planete u trenutu vašeg rodjenja 'padaju' u određene kuće tj. oblasti, stoga je jako bitno koji je vaš Ascedent, vaša PRVA KUĆA. Npr. ako imate Veneru i Jupitera u Strijelcu u vašoj 2.kuci (imovina), a jedva krpate kraj s krajem, onda vaša prva kuća ili Ascedent nije Škorpija. Na mnogim rodnim listovima piše vrijeme rodjenja, ali iz iskustva vam preporučujem da ipak provjerite s mamama, tatama, rodbinom. Imala sam slučajeve u kojima su rodni listovi ukazivali na 2-3h ili više odstupanja. Npr. (tata je prao zube i spremao se na posao kad su mu javili da je kćerka rodjena. Njoj u rodnom listu stoji vrijeme koje određuje ASC Blizanac. Međutim tata je radio od 8h ujutro, do posla mu je trebalo 20 minuta, budio se u 6,30h. Približno vrijeme rodjenja je definisano oko 7h ujutro. Osoba je rodjena s ASC u Ovnu. I zamislite! S vladarom Marsom (energija, borba) na ASC nije ni čudo što svaki dan provodi najmanje 2h u teretani!) Dakle, provjerite s ukućanima ko se brijao, prao zube, šetao psa i sl. Za osobe koje znaju datum ali ne i vrijeme je moguće odrediti podznak prema određenim karakteristikama, temperamenti, izgledu i navikama, ali je zato neophodna dobro poznavati osobu. Sljedeći oblik određivanja tačnog vremena rodjenja je tzv. Rektifikacijom, odnosno, određivanje tačnog vremena rodjenja prema ključnim događajima ili datumima u vašem životu. Kako sam počela sa Ascedentom, neka ovo poglavlje onda bude o podznaku, Ascedentu, odnosno o važnosti tačnosti vremena rodjenja u cilju sto preiciznije izrade natalne karte.
avatar
APlese

Broj komentara : 19
Location : Sarajevo
Registration date : 2008-02-12

Vidi profil korisnika http://astrologijaupraksi.wordpress.com

Na vrh Go down

vi izradjujete natalnu kartu

Komentar  Elena H. on Fri Apr 25, 2008 4:45 pm

Mozda nisam pazljivo procitala, mene zanima cijena izrade natalne karte. Mozete li mi reci? Samo za jednu osobu. Hvala vam unapred.
avatar
Elena H.

Broj komentara : 32
Age : 41
Registration date : 2008-04-25

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Cijene izrade horoskopa!

Komentar  APlese on Fri Apr 25, 2008 8:04 pm

Za posjetioce ovog foruma je standardna cijena 35 EURA (Natalna). Solarni horoskop (25 eura) i to je horoskop za godinu koja se računa od rodjendana do rodjendana. Sinastrija ili usporendi horoskop kompatibilnosti dviju osoba je 50 eura. Svaka daljnja konsultacija, a koju zanima određeni pomak situacije je za istu osobu kojoj sam radila natalni i solarni je 10 eura (preporučujem razmak od najmanje 3 mjeseca između izrade solarnog).

Vas Astrolog
Azra Pleše Very Happy
avatar
APlese

Broj komentara : 19
Location : Sarajevo
Registration date : 2008-02-12

Vidi profil korisnika http://astrologijaupraksi.wordpress.com

Na vrh Go down

Re: Šta je potrebno za izradu natalne karte?

Komentar  Sponsored content


Sponsored content


Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu