LJUBAVNE SPECIFICNOSTI OSOBE RODJENJE POD ELEMENTOM .......

Go down

LJUBAVNE SPECIFICNOSTI OSOBE RODJENJE POD ELEMENTOM .......

Komentar  Berka on Fri Mar 14, 2008 1:38 pm

DRVO
Za osobu rodjenu u elementu Drvo, magicni i kreativni element je, naravno, vatra.
Najbolje je nabaviti veliki svjecnjak, luster ili osvjetljenje jarkih boja.
Ako se polje koje je simbol vase ljubavne situacije nalazi u kuhinji, potrudi se da je osvjetljenje na tom mjestu veoma jako.

Obzirom da je boja vatre purpurna, neces pogrijesiti ako u kuhinji postavis vijenac ljutih papricica ( purpurne boje). Ljuta paprika je takodjer simbol vatre.
Simbolicno: vatra ce uvjek plamtjeti u tvojim ljubavnim vezama.

Ukoliko sebi nemozes priustiti kamin ( jer on je od najveceg znacaja osobi rodjenoj u elementu drvo), mozes sebi priustiti sliku ili fotografiju koja podsjeca na vatru.
Poznajem osobu koja je u pronalazenju sredstva za ljubavnu vatru toliko mudra da je
Na DVD ( ili video kasetu??) snimila kako gori vatra u kaminu. Tako da je u ljubavnim trenucima jednostavno pustaja taj: film !!! Veoma mudro, da ne kazem - perfektno .

Jos ako pri tome slusate vatrenu muziku ( ljubavnu) imate dva udarna energetska poteza.

Za osobu elementa drvo suvisno je dodati koliko za ljubavni zar znaci izlazak ili zalazak sunca ili logorska vatra.

Dalje: za osobu elementa drvo kada je ljubav u pitanju kao sto je gore naglaseno neophodno je dodavati element vatre. Ali, u tome necemo pretjerati ( da ne bismo potpuno sagorjeli)
Moramo dodati I element vode koji simbolizuje trajnu ljekovitost na ljubavnom planu.
Moze to biti akvarijum u tvojoj spavacoj sobi ( koji inace osim lijeka za ljubav predstavlja veliki zivotni blagoslov). Ako se odlucite za akvarijum, nije svejedno koliko riba u njemu imate. Veoma je znacajno da se o tome konsultujete sa Feng Sui praktikantom.

Da biste svom ljubavnom zivotu udahnuli i stabilnost elementa Zemlja, dovoljno je da pred vrata svoga stana stavite saku ( malu gomilicu ) sljunka. Ili dobar zemljin simbol moze biti posuda od terakote koju ces postaviti u kuhinju . ( terakota = crvena zemlja)

U ljubavnoj lokaciji izbjegavaj metal. Za element Drvo, moze metal biti veoma razarajuci.
Jer u Feng Sui praksi je poznato da metal zazara drvo.
Ali mozes sebi priustiti malo nakita od plemenitog metala. Tek toliko na naglasis svoj,
Vec uveliko sofisisticirani ljubavni stil.

Stalno si u kontaktu sa svojim osjecajima ako sebi priustis tamno plave ili mastilo-plave boje ( boje vode).
Ali ne zaboravi jednu ili dvije boje zemlje ( oker, tamnobraon, tonovi kafe ili caja) . Ovo je neophodno da biste uspostavili ravnotezu u svom ljubavnom zivotu. Odnosno da biste postali senzualno I fizicki izrazajniji.
Zelim vam puno srece u ljubavi. Jer, vi to zaista zasluzujete.
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

OSOBA RODJENA POD ELEMENTOM METAL

Komentar  Berka on Fri Mar 14, 2008 1:43 pm

METAL
Srebro i zlato jedu predstavnici Metala i imao ogromnu vrijednost koju unose u tvoj dom.
Medjutim, ovdje se mora paziti da ukoliko se previse okruzis sa predmetima elementa kojem pripadas, moze doci do prezasicenja metalom u tvom ljubavnom zivotu.

Istina, mozes inati nafaku i postati bogata osoba ali moras imati na umu da to nije garancija da postanes sretna osoba. Pohlepa nema nista zajednicko sa gladju.

Ako znamo kada je potrebno stati, onda znamo i kako se postize zadovoljstvo i mir.
To isto pravio vazi i za srecu u ljubavi.

Protstoriji koja simbolizuje tvoju ljubav trebas dodati predmete koji simobolizuju Vodu i Zemlju.
Pogodno je i drvo ( ali tog elementa vjerovatno vec imas dovoljno kroz knjige i namjestaj).

Najcesca greska osobe elementa Metal je to da se odlucuje za metalni krevet.
Ali, metal je metal, I nije ga u ljubavi potrebno forsirati jer moze stimulisati vasu energiju poput magnegta velike privlacnosti ili jos gore, izazvati ekstremne emocije.
Tada mozete postati konfuzni po pitanju osjecaja. Pogotovo kada je u pitanju integritet I odanost.
Tebi ( metalnoj osobi) neophodno je unijeti komunikaciju u ljubavi. Predlazem ti da dodas kamenje ili zaobljene komade stakla koje su izbacili talasi.Dobar je i komadic neke stijene. Idealna je morska skoljka ruzicaste boje ili komad cilibara postaviti na dasku od prozora vase spavace sobe.
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

VATRA

Komentar  Berka on Fri Mar 14, 2008 1:44 pm

Vatra

Osoba elementa VATRA osjeca se bolje ako u prostorije povezane sa svojom ljubavnom situacijom unese predmete koji simbolizuju drvo. To moze biti obicno kvrgavo drvo pronadjeno na plazi ili u sumi. Ali takodjer je odlicna biljka kaktus pod veoma cudnim imenom “svekrvin jezik”ili jos bolje: razgranati fikus.

( Kad je ljubav u pitanju radi se najcesce o spavacoj sobi, ali ima i drugih “ljubavnih gnijezda”. Za neke je to, vjerovali ili ne, auto, biro, kupatilo, vikendica, stala….)

To su boje zelenih tonova, trave, bilja, zalfije, ruzmarina, majcine dusice, nane, blijedo ruzicaste, boja zemlje, plava poput neba …Ukoliko ti je tesko da se odlucis, ja ti predlazem njezne nijanse plavih ili zelenih tonova. Drvo hrani Vatru i cini da se osjeca ugodno, podstice , obasjava i ponekad rasplamsava strast.

Pazite pri tome da ne preforsirate ovaj element. Drveni namjestaj, zelena boja…sve je to super, samo se pazite pretrpavanja.
Ako ste vi vatra nije potrebno dozvoliti da drvo preovladava.

Osobi elementa Vatra kao sto je poznato odgovaraju crvene boje, tople sjajne i smjele, ali vasem ljubavnom zivotu nije potrebna samo boja drveta.
Ovome dodaj radi ravnoteze i boje zemlje da bi se umirila prejaka energiju vatrene licnosti osobe elementa Vatra. Boje zemlje su tamno plava i pistaci-zelena, boja masline kao i sve boje jesenjeg lisca (osim zute).
Vatra voli strastveno i vatreno ali mora se okruziti prirodnim bojama da bi se malo uzemljila mocnu sposobnost ljubavi koja se moze pretvoriti u razarajucu.
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

VODA

Komentar  Berka on Fri Mar 14, 2008 1:44 pm

VODA

Drvo i Metal su najljekovitiji za Vodu. Ipak, vodu prvo treba uzemljiti.
Ljekoviti predmeti koj simbolisu Zemlju potrebno je ovdje ukljuciti u oblast povezanu sa poljem ljubavne situacije.
Ako ste rodjeni u elmentu VODA, dobro je upotrijebite neki kristal ili komad stijene sa obale rijeke ili mora, koral ili malahit. Ako u svoj prostor (ljubavni) ukljucite i elemente Drvo to moze biti extra nadahnuce u vasem ljubavnom zivotu. To moze biti biti bilo koja drvena rezbarija. Na primjer ptica (sloboda). To moze biti i drveni nakit ii dio ukrasnog namjestaja od drveta.
Viseci zvoncici su uvijek lijek . Sa zvoncicima se nikada nemoze pogrijesiti, ne samo kao odbrana od negativnih vibracija nego oni proizvode muziku. A muzika je uvijek lijek koji umanjuje napetosti i osjetljivosti u odmosima medju ljudima.
Ako kupujete zvoncice ili razne “zvucne”visuljke obratite paznju da li proizvode zvuk ugodan vasem uhu ( odnosno uhu vaseg partnera).
Osim te vrste “muzike” za vas dom je od izuzetnog znacaja da slusate, svirate ili pjevate muziku koja vama odgovara. Pogotovo ako se sveta tacka ljubavi nalazi u vasem kupatilu ili jos gore ako je bas na toj tacki odvodna kanalizacija.

Pogotovo osoba u znaku Vode treba da daje prednost muzici. To moze da poboljsa tvoj ljubavni zivot, ona odrazava tvoju prirodu i zato, pjevanje nikada ne potiskuj.

Dalje, osoba rodjena u znaku Voda treba da u svoj hram ljubavi doda i elemente Vatre.
To moze biti bijela svijeca, miris sandalovog drveta, prekrivaci u zivitm i bogatim bojama.

Ukoliko je stan takav da je sveta tacka braka bas (slucajno) u spavacoj sobi, potrebno je da iznad kreveta okaci sliku divljeg, planinskog pejzaza.

Ako je ova vazna tacka u kuhinji, na to mjesto postavite mnostvo ukrasnih bocica sa raznim zacinima i bas to mjesto neka bude DRAMATICNO osvjetljeno.

Osoba u znaku vode je preosjetljiva, ako voli srebro predlazem da u tome bude umjerena.
Vi ste inace skloni osjetljivosti, a samo u vasem znaku, srebro moze pojacati preosjetljivost.
U svakom slucaju, metal ne treba da optereti tvoj dom. Neka to bude zlato. Na pr. zlatna narukvica. Ili brave ili posudje od mesinga koji podsjecaju na zlato.

Savjet:
Neka su zidovi bijele boje a zatim u prostor dodajte predmete kontrastne boje kako biste vizuelno docarali vatrene iskre. Tu ne mislim samo na purpurnu boju. Mogu to biti i tonovi fukcije ili tirkiza...
U svakom slucaju, slusajte svoju intuiciju, ona sigurno najbolje zna kako ce energija poceti da
Ozivljava tvoju uspavanu unutrasnju ljepotu.
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

ZEMLJA

Komentar  Berka on Fri Mar 14, 2008 1:45 pm

ZEMLJA

Izuzetno povoljno reagujete na predmete koji simbolizuju Vatru i Metal, a da se nalaze u polju koji simbolizuje vas ljubavni zivot.
Ako je sveta tacka ljubavi u vasoj kuhinji upotrebljavajte tave serpe i lonce od nerdjajuceg celika. Bilo bi idealno da i i radna povrsina u vasoj kuhinji od nerdjajuceg celika ( vrijedi uloziti u to novac jer cete se osjecati bolje). Elemente metala koji su vama neophodni mogu biti i stari komadi namjestaja sa “zlatnim”liscem ili zlatastim prahom.
Vas ljubavni zivot moze izuzetno harmonizirati i komad metala postavljen na primjer u kupatilu ( ako je tu sveta tacka vase ljubavi). U svakom slucaju, metal haromonizuje vasu ljubavnu situaciju.

Ako ste okruzeni sa previse simbola Vode mozete se osjecati zbunjeno. Zato u vasem zivotu na primjer nije toliko neohodan akvarijum. ( koliko god da simbolizuje blagostanje). Postoje i drugi simboli blagostanja.

Ako u vasem okruzenju dominiraju simboli elementa Drvo mozete se osjecati veoma staticno. Previse drvete iscrpljuje vasu energiju. Za ove osobe ( rodjene u elementu Zemlja) veoma je karakteristicno to sto previse bilja u njihovom okruzenju izaziva pustos u emocijama. Zato ove osobe vise vole da setaju golom pjescanom obalom nego sumom punom zelenila. Nevjerovatno ali istinito:
Osoba elementa zemlja ne traba da ima previse kucnog cvijeca u svom domu .

Savjet:
Pobrinite se da je vas dom priguseno osvjetljen. Idealne su mokerne zidne lampe koje se povijaju u obliku labudjeg vrata. Ovo doprinosi vasoj vitalnosti i ne nadvladava cula.Neka je na zidu pozlaceno ogledalo.
Palite velike bijele svijece.
Izaberite zive, svijetle i vesele boje. Neka su zidovi spavace sobe u vodenim bojama. To dovodi do seksualne izrazajnosti i psihicke motivacije. Na primjer misticna tamno ljubicasta ili nar-zelena, ili modro-plava pa cak je dobra u tvom slucaju i crna boja.
A namjestaj neka bude u nekoj drugom mrnoj boji. Na primjer mat, boja ljuske jajeta

Detalji u varenim bojama poput jarko crvene, kristalno bijele, bordo ili karmin boje kao i boje mandarine mogu donijeti narocito uzivanje u vasoj senzualnoj seksualnosti. Mozda ti trebaju jastucici u takvim bojama?

Vi ste osoba elementa Zemlja i zato vam ne preporucujem drveni krevet. Neka to bude metalni krevet ili bar njegovo postolje. To ce vam pomoci da afirmisete svoje fizicke potrebe.
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: LJUBAVNE SPECIFICNOSTI OSOBE RODJENJE POD ELEMENTOM .......

Komentar  Sponsored content


Sponsored content


Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu