Jos nekoliko jednostavnih strategija

Go down

Jos nekoliko jednostavnih strategija

Komentar  Berka on Tue Mar 11, 2008 2:19 pm

..

NEKOLIKO STRATEGIJA MRŠAVLJENJA

1.Promijeniti način na koji misliš o dijeti,o povezanosti hrane i zdravlja.
2. Mjera. To je čarobna riječ.
3. Pozitivan stav o svojoj vrijednosti, sebi i svom izgledu a pri tome vjerovati da ništa . nije toliko savršeno da ne bi moglo biti i bolje.
4. Emocionalno i tjelesno samopouzdanje.
5. Kretanje , vježbe (znojiti se najmanje 3 puta sedmično po 20 minuta)
6. Biti dostojan. Ne odustati !
7. Prati rezultat (zapisuj)

1…Ne radi se o dijeti nego o planu da to ozbiljno uzmeš u svoje ruke. Kontrola težine nije samo kontrola kalorija koje ćemo danas pojesti. Podrazumijeva promjenu mnogih stvari u našem životu. I sama svjesnost : “kako se osjećam u svom tijelu” pokazivaće nam jesmo li na dobrom putu. Naš osjećaj će nam govoriti u kom smjeru moramo promijeniti, način na koji MISLIM o svojoj kilaži i svojoj prehrani. Jer sasvim je sigurno da se MORA PROMIJENITI PATRON MIŠLJENJA.
Možes ti uložiti dovoljno truda i steći idealnu težinu ali PAZI: šta ćeš poslije ? Dogodiće ti se opet jo-jo ( bumerang ) efekt. A to znači:


skidanje suvišnih kilograma, zatim vraćanje starom patronu života i mišljenja, vraćanje suvišnih kilograma i što je još najtragičnije: na to sve + 2 kg .

Zakon pogrešne – brze dijete:
1. daje brze rezultate, zatim
2. vraćanje izgubljenih kilograma – nazad !!
3. plus 2 kg extra dodatka !!!

Tako će ti se dogoditi da u cilju skidanja 2 suvišna kilograma, poslije imaš 4 suvišna kilograma, pa kad opet daš sebi truda i skineš ta 4 kg., na kraju priče imaćeš 6 suvišnih kilograma.

Mudar savjet: ukoliko nećes ozbiljno i planski prići ovom procesu regulisanja svoje težine, radije nemoj ništa ni raditi. Vjeruj: biće ti ( u konačnici ) bolje da ništa ne poduzimaš !!!

2…Mjere – Količine

Ništa nije zabranjeno. U početku su pravila nešto strožija: nema fast food hrane, čipsa, slatkiša.Dalje: porcije MORAŠ brojati. Masno i slatko što više smanjiti.

Bitno je plan napraviti na duže staze, brzi rezultati se brzo gube. Pola do jedan kg je super rezultat. Samo treba ići dalje u uspjehu - i 100 grama je odlično ako smo ih u ovom mjesecu izgubili, moramo biti zadovoljni. Ide se prema dole !! Dobro je da nismo još 100 grama dobili. To je poenta. I kad smo ovaj mjesec na istom, i to je uspjeh. Ostani u pozitivnom štimungu. Bitno je da nismo ni grama prema gore dobili.
3...OSJEĆAJ SE DOBRO U SVOM VLASTITOM TIJELU. JER, TO TIJELO JE DOM ZA TVOJU DUŠU

4....Ponekad očisti svoje tijelo od otrova. Prije svega jetru (filter koji eliminira strane materije i otrove iz tijela), bubrege (otrove iz krvi šalju u mokraću), pluća (odstranjuju otrovne gasove i rješavaju ih se kroz izdisaj). Kad to shvatiš onda ćeš znati zašto ove organe moraš održavati u top kondiciji.
Možeš jedan dan piti samo vodu – a najbolje je kad je pun mjesec ( ili drugi oblik mjesečeve mijene). Ili samo cijedjeni sok od trava ili voća ( ananas, grejp, limun) ili od povrća (brokoli, luk,rotkvica, venkel, bijeli luk, artičoke, crveno i zeleno povrće).. U te dane čuvaj se stresa ili nekih velikih aktivnosti. Možeš sebi priuštiti lagane joga vježbe. U procesu eliminacije otrova iz tijela ne koristiti jaja, puter, mlijeko i mliječne proizvode, šećer ni zamjenu za to, brašno i ostale proizvode od žitarica. Pogotovo gluten (raž, pšenica, kukuruz...) germa, kofein (čak ni kafu bez kofeina), biljne čajeve (jer su i oni puni kofeina), čokolada, alkohol, masnoće, i bilo šta gdje je konzervans..

Radeci za internacionalnu kompaniju koja se bavi zdravljem i zdravom prehranom, jedna od prvih mudrosti koju smo Ermina i ja naučile je

UPOZORENJE: ako se tijelo prebrzo oslobadja otrova moguća je glavobolja. Raduj se toj vrsti glavobolje jer to je prvi znak detoksikacije: otrovi iz čelija idu prvo u krvotok. Tako da mozak kroz kruženje krvi dobiva ( privremeno ) veću dozu otrova. Kad bubrezi eliminiraju otrove iz krvi i izbace ih kroz stolicu i mokraću, glavobolja i mučnina će nestati. Osječaćeš se preporodjeno, ma odlično ! Jer, tvoje tijelo je dobrim dijelom već očišćeno. Dakle, malo strpljenja. Što više vode, ispiranje tijela je uspješnije. Koliko je tvoje tijelo isprano primijetićeš na mokraći. Što je bistrija toliko je tvoj krvotok tog trenutka čistiji.
Jedna sedmica je dovoljna da se primijeti dobar rezultat.

Crijeva zahtijevaju posebnu pažnju. Jetra filtrira smeće i deponuje ga u crijevima. Ako se ne krećemo i ne unosimo dovoljno vlakana, otrovi se nedovoljno izbacuju, crijeva su lijena, dolazi do zatvora. Crijeva nisu od stakla ili nekog drugog neprobojnog materijala. Tako da se kroz stijenke (zidove) crijeva otrovi ponovo vraćaju u krvotok i jetru. Ovo ponovno trovanje je još opasnije i dovodi do povećanja holesterola.


U toku skidanja suvišnih kilograma priuštite sebi češće kupanje:


15-20 minuta kupka sa šakom morske soli, zatim lagani piling rukavicom od prirodnog lana, pamuka ili morske spužve. U toku skidanja kilograma dobro je češće i tuširanje nego obično. Ne samo radi bolje cirkulacije, i salo koje se topi mora naći put gdje da ode. Nije samo u pitanju čišćenje kroz stolicu ili mokraću. Jednim dobrim dijelom odlazi kroz disanje čelija (pojačano znojenje). Tako će nestati i mrtve čelije, koža će ponovo disati punim kapacitetom.

Obratite se Ermini za kvalitetne dodatke prehrani kao i prirodne pomagače za bolje i temeljnije čišenje organizma od nagomilanih toksina. Do slijedeće prilike od mene toliko, šaljem vam puno energije i svjetlosti, koliko “vidim”, i te kako će vam trebati
Voli vas vaša Berka
avatar
Berka

Broj komentara : 270
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu