FENG SHUI by Berka Von Nezić

Stranica 1/4 1, 2, 3, 4  Next

Go down

FENG SHUI by Berka Von Nezić

Komentar  Berka on Tue Mar 04, 2008 2:13 pm
UVOD U FENG ŠUI ( za početnike )

Feng Šui je nastao u staroj taoističkoj tradiciji. Obuhvata čitav spektar tehnika koje uključuju kinesku astrologiju, metod kompasne direkcije, bioenergetske i radiestezijske tehnike. Od početničke zabave i radoznalosti zanimanje za Feng Shui peraslo je u praksu i svakodnevno se uvjeravam koliko djeluje u raznim oblastima života. Za Feng Šui osobnu kartu potrebno mi je nekoliko podataka kao što su datum i godina rođenja, a za Feng Shui analizu prostora dovoljan je nacrt stana ili poslovnog prostora. Potrebno je dati i podatke o partneru, ili bilo kome drugome ukoliko te zanima u kakvoj si harmoniji s tom osobom ( to može biti dijete,partner, ali i svi drugi: prijatelji, roditelji, radne kolege....)

Feng = Jang= vjetar = aktivna, dinamična energija.

Šui = Jin = voda = pasivna energija.

Glavna vještina Feng Šui-ja je da kanalizira obadvije energije. Međusobno povezana jang i jin energija je ch’i (či ) .
Ključ za zdravlje, dugovječnost i sreću je povećanje protoka “či-ja”.
Či je energija koja ima moćnu, gotovo magičnu snagu.

Kada se kuće i dvorišta urede po principima Feng Šui, pozitivna energija će proticati kroz dvorišta, domove, naša srca i ulaziti u srca drugih ljudi. Radi se o drevnoj orijentalnoj vještini raspoređivanja predmeta. Pojačava se energija i sklad. Uspostavlja se harmonija u univerzumu i u životu. Prema toj vještini uređena naša životna sredina djelovat će blagotvorno na nas a i na naše veze.

Koliko naš dom ima sreće, toliko sreće imamo i mi. Naš stan (kuća) je odraz nas samih. Koliko je tijelo dom za našu dušu, toliko je stan dom za naše tijelo, što opet u konačnici znači i za našu dušu. Ako je tu konfuzija, onda će kaotično biti i u nama. Ako cijeli Zapad prihvata ove drevne tehnike u uređenju hotela, bolnica, raznih ustanova, to znači da je čovječanstvo shvatilo značaj utjecaja nevidljivih Jin i Jang strelica. One moraju biti u harmoniji.
Pažljivo, prema uputama i bez pretjerivanja trebamo potrijebiti vodu, svijeće, ogledala, zvončiće, kristale, visuljke, razne simboličke asocijacije koje su s tobom u harmoniji …

ČI je kosmički dah. Princip neba i zemlje, vremena i prostora a samim tim i svih međusobno povezanih pojava. To je sila promjene i transformacije. ČI postoji kroz nebesko kretanje, godišnja doba, vremenske promjene, plime i oseke, kroz SVAKODNEVNE PROMJENE U NAŠIM TIJELIMA, EMOCIJAMA, MISLIMA, U NAŠIM EMOTIVNIM VEZAMA I NAŠOJ SREĆI. Sve diše i kreće se u skladu sa ČI-jem.

Seng ČI = svježe i svijetlo, kada su ljudi, biljke i životinje zdravi, kada osjećate sreću. Kada imate pozitivne želje. Na primjer, u kosmosu je “Seng ČI” kada je mjesec u usponu prema punom obliku mjeseca.

SI ČI = oronulo, zapušteno, kada je zemlja iscrpljena i vegetacija siromašna, životinje bolesne, ljudi su slabi i bezvoljni.Kada ste deprevivni, vaš ČI je sigurno u stanju: “SI ČI”
U kosmosu je na primejer “SI-ČI” kada je mjesec u opadanju ( ide prema obliku mladog mjeseca) . Uzgred rečeno, mjesec uveliko djeluje na naša raspoloženja, kao i na naše tjelesno stanje.

Osim dvije glavne podjele zemaljskih i kosmičkih energija, postoji i SA-ČI = kada ste izuzetno jarosni. Tajne strelice prolaze ispod nas (iz zemlje) kao i iznad nas ( sa neba). SA-ČI se ponekad zove ŠTETNO ZRAČENJE. Ta nevidljiva zračenja crpe tvoju energiju i vremenom izazivaju razne bolesti. Na takvim mjestima možete postati nervozni, preumorni, bezvoljni ili jarosni (agresivni) a da vam razlog nije poznat. Svi se ponekad nadjemo na takvim mjestima ili okruženjima. Naš imuni sistem je dovoljno jak da se odupre negativnim nevidljivim zračenjima. Ali ako smo konstantno na takvom mjestu ( na pr. radno mjesto ili krevet gdje provodimo skoro trećinu svog života) ne postoji toliko jak imunitet i kad – tad dobit ćemo neželjena stanja i bolesti. Koju, gdje, kako i kada, ovisi od toga gdje smo “tanki” ( koja je naša “Ahilova peta”).
[/justify]


Berka: komentar modifikovan dana: Fri Jul 30, 2010 1:27 pm; prepravljeno ukupno 7 puta

_________________
Magistra Vitae - ANTI-STRES SKOLA -Berka Nezic anti-stres terapeut Reiki tretmani i inicijacije; Feng Shui osobne karte; Feng Shui analiza stana i poslovnog prostora; Zdrava prehrana; Anti-stres radionice; Reiki skola; Feng Shui skola; Regresija; KONTAKT: Magistra_Vitae@live.nl
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

BEZ ZEZE

Komentar  ERMINA on Thu Mar 06, 2008 1:46 am

Draga moja,
moj dragi muz jedanas komentirao da se "natprirodne stvari" desavaju otkad je uredjen cosak nafake (onaj ljubavni nije komentirao, valjda se boji da ne urekne).
Sad mogu samo reci da se 70 eura isplati već za par dana!

Ja sa ulaznih vrata RAVNO gledam prvo na stepenice koje se spustaju u dvoriste, pa na ogradu susjednog dvorista, pa na susjedovu bastu, pa na jednu staru oronulu kucu sa jednim zakovanim prozorom koji gleda prema meni.

Ustvari je vrlo tesko reci sta vidis, jer stvari koje gledamo svaki dan - ne vidimo. Sad sam izisla na vrata i dobro osmotrila: izlazim u, nazovimo to, otvoreno stubiste, lijevo su druga vrata koja vode na terasu i odatle vidim svekrvinu kucu (cosak mi nije upecatljiv, ali jedan gleda prema mojim vratima). Zdesna mi je prva stvar poslije vrata strujni ormaric (?!?)
Ja obicno kad silazim gledam niz stepenice, a kad bih uputila pogled ravno ispred sebe vidjela bih zatvoreni dio stubista oblozen staklenim prizmama.

Inace, jedva cekam da dodjes, jer znam da mi je kuce na sedri, dakle samim tim vjerovatno i na podzemnim vodama, odmah do kuce je trafo-stanica i ima jos tih stvari... Potpuno shvatam da sve ima svoje zracenje, posebno zive stvari i zelim da oslobodis energije u mom zivotnom prostoru.

Zadnjih dana me muci jedna stvar: moja kuca je napravljena na dva poslovna prostora ciji je projekat zajednicki (imaju zajednicke vanjske zidove, ali su u potpunosti odvojeni). Gledajuci prostore kao jednu cjelinu, WC desnog se nalazi u krajnjem lijevom uglu mog poslovnog prostora. Igra li to ulogu u oticanju ljubavne energije ili me se ne tice sta je izvan mog prostora. Bez obzira sto je poslovni prostor u pitanju, vrlo mi je vazna tacka ljubavi, jer ti znas da je moj posao moja velika ljubav i bez nje ga ne bi ni bilo I love you

Ako sam ugrozena, ima li neko jednostavnije rjesenje od postavljanja zvoncica u tudji WC Question I jos vaznije, kako mogu oplemeniti i jedan i drugi cosak, cak iako nisu ugrozeni?

Sto se spavanja tice, nisam mogla spavati u pravcu juga. Vjerovala sam da je potrebno neko vrijeme prilagodbe, ali sam se jako lose osjecala i na kraju se vratila na pravac sjever. Rekla si da sam i s njim u harmoniji, pa se nadam da je to OK. Za ostalo se okrecem ka jugu, sa istokom u srcu flower
avatar
ERMINA

Broj komentara : 227
Location : BHAC, BOSNA&HERCEGOVINA
Registration date : 2007-12-22

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

slijedi svoju intuiciju

Komentar  Berka on Thu Mar 06, 2008 8:25 pm

Ogranici se na prostor samo tvog zivota i tvojih ukućana. Kada taj prostor gledas iz pticije perspektive, kako sam ti ranije objasnila, znas precizno koja je sveta tacka tvog doma koja podržava ljubav a koja za prosperitet, financije, nafaku. Pri tome slijedi svoju vlastitu intuiciju, vremenom ćeš postajati sve osjetljivija na te nevidljive pozitivne i negativne strelice koje kruže svakim prostorom pa i tovjom kućom.
Ne bi valjalo da je samo JIN
ne bi valjalo da je samo JANG

Znaci, oboje je OK, ali da bude U HARMONIJI.

Nema boljeg pokazatelja za položaj tvog kreveta nego tvoj dobar san. Tu također koristi svoju intuiciju.
Nije pod obavezno da se okrenešna tvoj najsretniju stranu, jer to se više odnosi za slučajeve kad se vode važni razgovori, polažu ispiti, rješavaju konflikti....


Berka: komentar modifikovan dana: Fri Jul 30, 2010 1:35 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Imam listu kandidata za antistres školu u Bihaću

Komentar  ERMINA on Thu Mar 06, 2008 8:29 pm

samo reci za koji datum da zakazem party!
avatar
ERMINA

Broj komentara : 227
Location : BHAC, BOSNA&HERCEGOVINA
Registration date : 2007-12-22

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

PUSTI LJUBAV DOMU U KOJEM STANUJES

Komentar  Berka on Thu Mar 06, 2008 8:47 pm

Gledaj u poslovnom prostoru sektor nafake tj. finansija. Ali gledaj i svetu tačku karijere. Isto tako, u poslu ti je i ugled od velikog značaja za tvoj uspjeh. Bilo bi dobro da poštuješ i taj sektor.
Sektor ljubavi u ovom prostoru njeguj kao pojam koji je mnogo širi od partnerstva. Znam da je tvoj posao velika ljubav, zar nije i moj?
Ako bi radila to sto radis čak i bez plate ( bez ikakve naknade) tak zato što to volis, onda je to ono pravo.


Berka: komentar modifikovan dana: Fri Jul 30, 2010 1:40 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

DANAS SAM NABAVILA NESTO ZA TEBE

Komentar  Berka on Fri Mar 07, 2008 10:41 pm

Visuljak sa sest zvoncica vec je u koferu, to cemo objestii iznad tvojih ulaznih vrata
tako da ce ublaziti negativne nevidljive strelice koje ti stizu direktno iz svekrvinog "Oka"
odnosno njenog prozora i coska od njene kuce Very Happy Very Happy Very Happy .

Salu na stranu, napravicemo sve po Feng Sui magiji tako da ti u kucu ne ulaze negativne
vibracije. Isto tako pobrinucemo se da ti nafaka i pozitivna vibracija ne istice na onim mjestima
koja su odlucujuca za pojedinu oblast.

Preostaje da se dogovorimo hocu li ti doci dan dva prije Tenzilinih plesova,
ili jos bolje: poslije Tenzilinih plesova. Avion uzimam iz Zagreba, tako da bi mi bilo zgodno
od tebe pravo u Zagreb.
Za sve drugo, Feng Sui konsultacije, REiki inicijaciju, anti-stres program...reostaje ti da me cekas,
duso moja draga
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

MI ISTO DISEMO

Komentar  ERMINA on Fri Mar 07, 2008 11:12 pm

Jupiii, bas sam pozelila nesto takvo. Presretna sam zbog kombinacije sa Zagrebom, mozda je najbolje da dodjemo zajedno poslije Tenzilinog seminara, da tokom njega ima vremena dogovoriti detalje oko radionice koju cemo napraviti kod mene, ostalo mogu urediti telefonom.
Ljubim te i saburim cheers
avatar
ERMINA

Broj komentara : 227
Location : BHAC, BOSNA&HERCEGOVINA
Registration date : 2007-12-22

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

pripremaj se za zajednicku radionicu

Komentar  Berka on Mon Mar 10, 2008 8:36 pm

Tako sam i ja mislila.
Kad zavrsimo plesove sa Berlinskim uciteljicama, idemo zajedno pravo u Bihac.
Ti vec pripremi listu gostiju, jer neces imati vremena nekoliko dana prije zajednicke radionice.
Samo te podsjecam, jer neces biti u Bihacu.
Bice to super, ja vec sada uzivam ( unaprijed ) Very Happy
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

NISTA TI NE BRINI

Komentar  ERMINA on Mon Mar 10, 2008 11:22 pm

Znas ti da ja radim na daljinu, a potencijalna klijentela je vec spremna, samo od sadrzaja radionice zavisi koga cu pozvati za ovu prvu radionicu. Jedva cekam!
avatar
ERMINA

Broj komentara : 227
Location : BHAC, BOSNA&HERCEGOVINA
Registration date : 2007-12-22

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

za pocetnike svega po malo

Komentar  Berka on Tue Mar 11, 2008 2:12 pm

Za pocetnike možemo napraviti nesto kao švedski stol - svega po malo. Jer niko ne može reći da voli ili ne voli meditativni ples ili vođenu meditaciju, na primjer, ako to ne proba.
Tako da u prvoj radionici imamo uvod i odmah konkretan kratki primjer o svemu: reiki, feng sui, asane, meditacije, mudrosti o vladanju stresom, savjeti za bolji duševni i tjelesni balans, poboljšanje partnerskih odnosa, izmedju svega toga pjevanje, plesanje i dosta druženja i razonode da se to sve ne bi pretvorilo u suhoparno naravoučenije. U kasnijim naprednim radionicama dijelimo se na grupe ( prema naglašenim sklonostima i interesima ). Osim toga, dogovaramo posebne/pojedinačne termine za one koji žele razgovor, reiki tretman, reiki inicijaciju ili Feng Shui konsultaciju.


Berka: komentar modifikovan dana: Fri Jul 30, 2010 2:17 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

svedski sto zvuci primamljivo

Komentar  ERMINA on Tue Mar 11, 2008 5:27 pm

svidja mi se ideja svedskog stola. pozvacu manji broj ljudi s kojima vec radim i necu ti uzimati dragocjeno vrijeme, jer, ako sam dobro shvatila, tvoji datumi dolaska i odlaska su fiksni. moramo ostaviti dovoljno vremena za one koji budu zeljeli privatne konsultacije.
i ja jedva cekam, bas me briga sto se ponavljam cheers
avatar
ERMINA

Broj komentara : 227
Location : BHAC, BOSNA&HERCEGOVINA
Registration date : 2007-12-22

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

ZELIM NARUCITI FENG SUI KARTU

Komentar  Miran Lakovski - Laki on Thu Mar 13, 2008 2:08 pm

da vas upitam kako da narucim za mene tu feng-kartu. Moram biti iskren ovo mi lici na vracanje ali je interesantno i nemogu da docekam. Kako da uspostavimo kontakt jer zelim da se podaci o meni ne objavljuju javno. Kako da platim tu uslugu. Usput ako vam nije tesko jos malo objasnjenja. Koliko god citam jos uvijek mi nije potpuno jasno sta je to. Veliki pozdrav, super ste, odusevljen sam.
avatar
Miran Lakovski - Laki

Broj komentara : 101
Age : 60
Registration date : 2008-03-11

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Feng Sui je MAGIJA

Komentar  Berka on Thu Mar 13, 2008 2:35 pm

Pozdrav i tebi, ah, a ja sam pomislila da sada sve o tome znamo Sad
Radi se o vještini rasporedjivanja predmeta na način koji obezbjedjuje kanalisanje nevidljivih strelica odnosno Jin i Jang strujanja. Nekima to liči na igru i zabavu, dok drugi Jin i Jang strujanja shvataju veoma ozbiljno. Bilo kako bilo ispostavilo se da Zapad sve više prihvata drevene mudrosti. Tako su zadnjih godina počeli kao pećurke nicati hoteli, bolnice i drugi objekti koji su sazidani i namješteni u skladu sa principima Feng Šuija. Ispostavilo se da se bolnice uspješnije nose sa liječenjima dok su hoteli postali više posjećivani. Oni koji su jednom tamo bili, opet se vraćaju. Dok se u školama postizala veća i bolja koncentracija, a nasilje medju omladinom svedeno na minimum. U domovima se uspostavlja harmonija.
Poput Reiki učitelja i Feng Šui praktičar je uvjeren da su sva živa bića odnosno cijeli svijet povezani protokom univerzalne energije. A svaki oblik energije je povezan sa kosmosom.


Berka: komentar modifikovan dana: Sat Jun 13, 2009 11:01 am; prepravljeno ukupno 2 puta
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: FENG SHUI by Berka Von Nezić

Komentar  Nela Alilovic on Sun Mar 23, 2008 1:10 am

Oh, hvala!
DRAGO MI JE STO NADJOH FENG SUI DRUSTVO
ZIVELA LJEPOTA I SKLAD!
FENG SUI JE CUDO PRIRODE!
avatar
Nela Alilovic

Broj komentara : 86
Location : SU-NS
Registration date : 2008-03-22

Vidi profil korisnika http://www.gtlnet.com/~leolight

Na vrh Go down

!!!!!

Komentar  Nela Alilovic on Mon Mar 24, 2008 3:34 am

Hvala, SAMO RETKI NADJU RETKE...ja sam veliki idealista i utopista
ALI STALNO NEKAKO "NIJE PRAVO VREME"... kod nas je bas "pomrcina" na svim nivoima osim kad sam na seminarima, u skoli i sl.
Recite kakvi su vam planovi...
SVE STO ZELIM JE DA SE DA SE VEC JEDNOM ZASUCHU RUKAVI!
POZDRAV!
Very Happy Very Happy NEL'
avatar
Nela Alilovic

Broj komentara : 86
Location : SU-NS
Registration date : 2008-03-22

Vidi profil korisnika http://www.gtlnet.com/~leolight

Na vrh Go down

jos jedan centar

Komentar  Tenzila on Mon Mar 24, 2008 11:14 am

bez obzira sto se svaki put ne javim ja ipak svaki dan ''virnem'' u Forum, kako sam se od srca obradovala kad sam vidjela da se u Bihacu pravi centar spiritualne i duhovne edukacije. Kombinacija Berka i Ermina, ''prava slucajnost''
pozdrav svima vasa Tenzila
avatar
Tenzila

Broj komentara : 91
Age : 54
Registration date : 2008-02-05

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Duso moja

Komentar  Berka on Mon Mar 24, 2008 8:04 pm

Lilo, duso moja, nas susret se priblizava, pogledaj Ermininu objavu nase radionice 3. i 4. aprila u Bihacu. Ermina misli da sam te ja obavijestila. A ja sam mislila da si ti od nje cula.
R a z m i s l i mozes li svoje planove i obaveze uklopiti u 3. i 4. april.
Saljem ti Reiki svjetlost, ljubav i energiju


Berka: komentar modifikovan dana: Sat Jul 31, 2010 8:59 am; prepravljeno ukupno 2 puta
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

saljem svjetlost ljubav i energiju

Komentar  Berka on Mon Mar 24, 2008 8:13 pm

U antistres timu je pored antistres programa pristup zdravoj prehrani sa posebnim akcentom na kontrolu tjelesne tezine. Radi se o visoko naucnom pristupu sa osobama koje su skolovane u nekoliko svjetskih skola i koje su ucile od doktora, magistara, cak i jednog dobitnika Nobelove nagrade za biohemiju i nutricionizam...
Dalje, vodjene meditacije , Joga, odredjivanje mantre koja najbolje odgovara odredjenoj osobnosti, meditacije u pokretu koje najcesce nazivamo "meditativni plesovi", Reiki tretmani i inicijacije. Reiki skole za pocetnike ( informacije o tome da bi znali da li zele biti reikisti) , Feng Sui.... .
ANTI-STRES program se ciljno fokusira na sve ono sto izaziva stresne situacije i reakcije... a poznato je da je stres najodgovorniji za nase konfuzije, prijevremeno starenje i razne bolesti.
Spajamo ugodno sa korisnim, na veliku radost kako nasu tako i nasih ucenika. U takvim radionicama sklapamo nezaboravna prijateljstva, nas savez "slicnih sa slicnim" se sve vise siri, mi smo jedna velika familija koja ne zna za granice, isto tako nezna ni za bilo kakve razlike medju nama kako polne, starosne, vjerske....
Komplementarnost je takodjer prisutna i intreresantna. Koliko god se slicno privlaci slicnim, isto tako nase razlicitosti nas i te kako dopunjavaju.Imala sam u samom pocetku mog rada dvije grupe ( jedna radionica je bila u Odzaku a druga u hrvatskom udruzenju u Vlissingenu) s kojima, na moju veliku zalost, nisam ostvarila zamisljenu suradnju. Ljudi jednostavno nisu imali interes. Neki su se cak bojali jedne male jednostavne meditacije. Ne treba nista na silu forsirati. Nismo svi za sve. Koliko god se oko necega ili nekoga trudis ako u to previse energije, zelje da uspijes ili nestrpljenja ulazes, to ti moze SAMO IZMICATI. Prema tome, opusteno, mirno, i ne boj neuspjeha. Jer i on je jedna od lekcija na nasem putu.
Prvi macici se bacaju u vodu.
Za cim previse zudis, to ti IZMICE.
Ja sam uz pomoc mojih ucitelja shvatila da u svemu trebas mirno uzivati i u kosmicke zakone vjerovati. Ostalo ce se samo od sebe dogoditi. Onaj ko te treba sam ce te naci. Kad je ucenik spreman, ucitelj se sam pojavi. Ali treba ljudima dati priliku i dati im informaciju odnosno sansu.
Na slican nacin --- onako kako sam ja zavhalna nebesima za sansu koju sam ja dobila za moj razvoj.
Moram ti reci, poslije puno raznoraznih iskustava ja sam veoma veoma veoma zadovoljna. Radim ono sto bih radila i kad mi ne bi platili. A to je veliki blagoslov. Osim toga, divan je osjecaj kada znas da si nekome pomogla da pronadje svoj put. U prvom redu fizickog i duhovnog iscjeljenja. Da postane nova osoba a da ne promijeni identitet. Da tako obnovljena ipak ostane ono sto jeste.


Berka: komentar modifikovan dana: Sat Jul 31, 2010 9:08 am; prepravljeno ukupno 2 puta
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

SVET=CUDO

Komentar  Nela Alilovic on Mon Mar 24, 2008 8:31 pm

Trebalo bi da ovih dana pocnem sa nekim programom zdrave ishrane(i dodataka ishrani)-sve sto skinete od kilograma "posaljite" meni jer ja moram da povecam gabarit!
Sto se tice antistres tehnika i meditacija-kad mi se posreci i kad se formira grupa u mestu gde ja zivim
Svet je jedno cudo!!!!
avatar
Nela Alilovic

Broj komentara : 86
Location : SU-NS
Registration date : 2008-03-22

Vidi profil korisnika http://www.gtlnet.com/~leolight

Na vrh Go down

NISTA NIJE SLUCAJNO

Komentar  Tenzila on Tue Mar 25, 2008 10:06 am

Draga Nela, da se ne ponavljamo, procitaj Berkine komentare iz reikija. Pozdrav
avatar
Tenzila

Broj komentara : 91
Age : 54
Registration date : 2008-02-05

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

NEMA NI GOVORA O SLUCAJNOSTI

Komentar  ERMINA on Tue Mar 25, 2008 11:47 am

Jeste, draga Tenzila, upravo sam se pobjednicki nasmijala i pomislila isto sto i ti kad sam procitala o Centru za duhovnu edukaciju.
A lijecenje bojama, sjecas se da je to trebala biti jedna od disciplina koje sam htjela izucavati u Dubaiu. Cijelo vrijeme sam se pitala gdje je ta "nedostajuca" karika. I, evo je...
avatar
ERMINA

Broj komentara : 227
Location : BHAC, BOSNA&HERCEGOVINA
Registration date : 2007-12-22

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

ja vama govorim ... ponavljam ... kvocam.... dosadjujem...

Komentar  Berka on Tue Mar 25, 2008 8:01 pm

Koliko smo puta ponovili da slicno privlaci slicno.
Kada me ljubav zanimala stalno su u moj zivot dolazile osobe koje samo na ljubav misle...
kad sam pravila kucu ... stalno su se oko mene saplitali kojekakvi majstori ili kao i ja "graditelji"
Kad sam bila trudna stalno su mi u zivot dolazile trudnice...
kad me zanimalo zdravlje i zdrava prehrana u moj zivot je ( hvalim te Boze) usla Ermina
Kad sam shvatila koliko sam gladna duhovne hrane u moj zivot su elegantno uleprsali moji ucitelji
A kada sam u tudjini zavapila da sam usamljena, da nemam prijatelja ( onih s kojima imam o cemu pricati) eh,
tada se " prikazala" Elvisa, moja holandska prijateljica od duse i srca ( iz Slovenije doselila u Holandiju i nije imala prijateljicu u toj zemlji)
to je to .. ma ljubi vas sve ona koja je vama tako slicna


Berka: komentar modifikovan dana: Sat Jun 13, 2009 12:30 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

sve ali...

Komentar  Nela Alilovic on Tue Mar 25, 2008 11:35 pm

Volim (vas) sve By the way kako je kod vas reseno (formalno, zakonski)bavljenje ovim nasim lepim naukama???
KOD NAS JE..."BILO JEDNOM NA BRDOVITOM BALKANU"...
What a Face What a Face
P.S. CIME LI SAM JA PRIVUKLA ZIULJENJE U OVAKVOJ ZEMLJI? NESTO SAM...! Shocked Tu mi treba neki odlepljivac!!!
avatar
Nela Alilovic

Broj komentara : 86
Location : SU-NS
Registration date : 2008-03-22

Vidi profil korisnika http://www.gtlnet.com/~leolight

Na vrh Go down

Re: FENG SHUI by Berka Von Nezić

Komentar  Berka on Wed Mar 26, 2008 4:41 pm

Nela Alilovic (citat):CIME LI SAM JA PRIVUKLA ZIULJENJE U OVAKVOJ ZEMLJI? !!!

Ha, ha, prije dvije godine kupila sam kucu u CG u Baru sa namjerom da otvorim veliku praksu alternative za osobe koje zele da spoje odmor i spiritualnost. Ali.... dobro si rekla, brdoviti balkan to ne dozvoljava. Advokat iz Bara mi je savjetovao da se registrujem kao salon ljepote sa fol... tretmanima lica, pa da onda tu tako ispod zita radim ovo sto radim...ali kao sto znas, lagati se moglo i muljati prije. Sada ne dolazi u obzir. Jer sam naucila i uvjerila se koliko lazi prave smutnju i konfuziju ne samo podsvjesti nego cijelom kosmosu i nazad...
Prema tome, moja praksa pod imenom Magistra Vitae postoji u Holandiji, tamo gdje zivim i gotovo.
U Holandiji nema nikakvih problema. Mozes svoju alternativnu djelatnost registrovati a mozes raditi i bez registracije ( kao sto se trazi za zubara, advokata...)
Alternativa ovdje ima zaista sirom otvorene ruke i veliko razumijevanje.
Ali svi ovdje moraju samo dvije stvari: umrijeti i porez platiti.
Placati porez nece za mene nikada predstavljati problem. Iz jednog prostog razloga: ako ima za drzavu ima i za mene.


Berka: komentar modifikovan dana: Sat Jun 13, 2009 12:36 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

DALJIIIINE

Komentar  Nela Alilovic on Wed Mar 26, 2008 10:38 pm

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJ! HOLANDIJAAAAAAAAAA1
Znaciiiiiii
otpadoh u depresiju...a jos se ja pitah kako ste vi svi tako relaksirani...!!!!!!!!!
PRE MESEC DANA NAM JE BIO PREDAVAC(HOMEOPATA) IZ HOLANDIJE -ZANVORT.
Dok je on pricao ja sam zakljucivala "Boze kako je tamo sve kul, po njemu se vidi da su mnoge "bolestine" koje mi kao drustvo upravo sada kijamo oni davno prevazisli"...tuga me neka uhvatila jedva sam cekala da se predavanje zavrsi da ga ne gledam vise!!!
Ovde je mnogo strasno-a ja sam vec (s vremena na vreme)pred pucanjem
jer nemamo svi stomak za ilegalu...
AKO IMA NEKAKAV NACIN USMERITE VASE POZITIVNE "ZRAKE" KA MARKU I MOJIM FLAJERIMA...ZARAD DOBRIH FENG SUI VIBRACIJA!!!

IMA LI NEKOGA KO SE BAVI ALTERNATIVOM ALI DA JE IZ "BIH"-A?

P.S. Ukljucujte me u neki holandski program makar na daljinu...

VOLI VAS NELA S BRDA! pirat Very Happy
avatar
Nela Alilovic

Broj komentara : 86
Location : SU-NS
Registration date : 2008-03-22

Vidi profil korisnika http://www.gtlnet.com/~leolight

Na vrh Go down

Re: FENG SHUI by Berka Von Nezić

Komentar  Sponsored content


Sponsored content


Na vrh Go down

Stranica 1/4 1, 2, 3, 4  Next

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu