Pamtite snove

Stranica 1/8 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

Pamtite snove

Komentar  Berka on Tue Mar 04, 2008 2:11 pm

Nije važno samo to da svjesno živimo. Svjesno i sanjajte !

San kao i misao je samo ambalaža za vašu namjeru, želju i sudbinu. San postoji. Mi ga doživljavamo iako su mu varljive slike. Imena i forme su promjenjivi, nekad mudro umotani u simbolicne oblike, ali  je njihova srž stvarnost. Kad odložite na spavanje “vaše” fizičko tijelo – osjetite lebdeću lakoću tijela i pritom namjerno pomislite: »Svjesno sanjam u snu. Svjesno ću se probuditi iz sna.«

PAMĆENJE SADRŽAJA SNOVA bitno je iz mnogo razloga. Za procjenu naše životne sitacije ali i za uvježbavanje vantjelesnog putovanja kroz vrijeme i prostor. Neposredno nakon buđenja zapišite sadržaje snova. Kad zapazite da se (fizički) budite, dok ste još na granici između sna i jave, započnite s prisjećanjem na svoje snove još dok ste sanjivi i nemojte činiti nikakve nagle pokrete, da vas ne bi rasanili. Nemojte forsirati prisjećanje. Naprezanje vam neće pomoći. Samo budite i ostanite opušteni, s namjerom da snove dozovete u sjećanje. Za nekoliko dana otkrit ćete da ste u stanju prisjećati se snova kao povezanih cjelina, u živopisnim bojama i sa sve više detalja. To će vam uspijevati sve lakše i lakše i sve bolje i bolje.

Ako se odlučite pažljivo slijediti dalje upute, pripremite se na nezaboravno putovanje. Otvaramo nasu radionicu snova...


Berka Nezic Cutic: komentar modifikovan dana: Sat Aug 02, 2008 4:15 pm; prepravljeno ukupno 3 puta
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Vježbaj pamćenje snova i ne budi se stresno

Komentar  Berka on Mon Mar 10, 2008 8:25 pm

Za nekoliko dana otkrit ćete da ste u stanju prisjećati se snova kao povezanih cjelina sa sve više detalja. To će vam uspijevati sve lakše i lakše i sve bolje i bolje.

Kroz rad na snovima uspjet će vam zadržati svjesnost tokom cijelog dana i noći. Svakodnevno, iz dana u dan bit ćete svjesni svojih snova za vrijeme sanjanja kao i za vrijeme fizičke budnosti. Za vrijeme istinskih snova bit ćete svjesni da je suptilno (astralno) tijelo odvojeno od grubo-materijalnog tijela. Suptilno svjetlosno tijelo (duša) može lebdjeti neposredno iznad fizičkog, no može odlebdjeti i vrlo daleko. Povratak suptilnog tijela ka grubom fizičkom tijelu može (ali ne mora) biti doživljen kao san padanja (nadolje, sa visine). Zato je neophodno da budjenje ne bude naglo ( na pr.uz strašno zvono budilnika).

Kako god želiš da živiš život s ljubavlju, počni od početka. Neka tvoje budjenje bude s ljubavlju.

Osim prisjećanja snova, drugi bitan faktor je namjerno konstruiranje željenog sna. Probajte vizualizirati da lebdite. Lezite na leđa, sa rukama nešto odmaknutim od trupa. Neko vrijeme ritmički dišite (standardnim yoga-disanjem), zatim zanemarite disanje i dozvolite sebi totalnu opuštenost. Neka tijelo leži sasvim relaksirano, a vi se posvetite zamišljanju sna u kojem se tijelo (ležeći u vodoravnom položaju) postepeno uzdiže. Usmjerite pozornost na (zamišljeni) osjećaj da je vaše tijelo lakše od zraka i diže se sa poda dizala bez ikakvog mišićnog napora.


Berka Nezic Cutic: komentar modifikovan dana: Sat Aug 02, 2008 4:20 pm; prepravljeno ukupno 3 puta
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

konstruiraj svoj san

Komentar  Berka on Fri Mar 14, 2008 1:59 pm

Oh, ma kakvo smijanje, kako da ne, to su ti duge price, mozda cemo jednom uzivo razgovarati. Mi cemo se ove godine dva puta sresti, pa cemo imati priliku. Jer i ja se ponekad bojim da ce mi se smijati ili još gore, da ce me " opicenom" proglasiti Razz

Ovo jeste mali uvod u one koje zanima astralna projekcija. Ali, nije ti tu astralna projekcija bitna. Radi se o tome da trebaš da obratiš paznju na svoje snove. Oni ti mnogo govore, to je kurir (glasnik) naše intuicije. Osim upozorenja, snove mozes konstruisati i voljom navuci ono sto zeliš. Ukoliko probaš, ceka te velika zabava. Konstruiraj svoj san kao da si reziser svog vlastitog filma.

Nastavimo sa uvodom u astralnu projekciju:
Tokom letenja, mogli biste zamišljati da mašete rukama kao ptica krilima.
Nemate kud pasti jer nema sile teže (gravitacije) pa su pojmovi (kao što su) “gore” i “dolje” sasvim besmisleni. Dok zamišljate da lebdite, "promatrajte" tlo ispod sebe iz ptičije perspektive.

Sagledajte odozgo krovove kuća, ulice sa pješacima, drveće, parkove, jezera i ostalo. Ako želite, možete posjetiti neka vama omiljena i poznata mjesta. Nakon ovog obilaska, dolebdite u mislima na mjesto s kojeg ste poletjeli, vratite se u dizalo, legnite na ledja na pod i spustite se do prizemlja odakle ste i pošli. Vi ste glavni glumac u ovom mentalnom filmu i trebate se potpuno uživjeti u ulogu. Neka cijeli ovaj film (dizanje u dizalu, letenje i povratak) ne traje duže od dvije (do tri) minute. S punim uživljavanjem ponavljajte ovaj film svake večeri kada legnete. Ovako uobličen (zamišnjen, iskonstruiran) san proživljavajte dva do tri puta sve dok ne zaspite. Vaša mašta treba biti prožeta osjećajima. Scenarij sna nemojte mijenjati, reprizirajte taj isti film ponovo i ponovo.
Možda vam se ne svidja vožnja dizalom, možete zamišljati san bilo kakvog sadržaja uz uvjet da vaš scenarij uključuje određeno vrijeme provedeno u uzdizanju uvis dok ležite na ledjima, plus letenje/lebdenje koje slijedi nakon uzdizanja tijela.


Berka Nezic Cutic: komentar modifikovan dana: Sat Aug 02, 2008 4:48 pm; prepravljeno ukupno 5 puta

_________________
Magistra Vitae - ANTI-STRES SKOLA -Berka Nezic anti-stres terapeut Reiki tretmani i inicijacije; Feng Shui osobne karte; Feng Shui analiza stana i poslovnog prostora; Zdrava prehrana; Anti-stres radionice; Reiki skola; Feng Shui skola; Regresija; KONTAKT: Magistra_Vitae@live.nl
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

GDJE NESTADE?

Komentar  ERMINA on Sat Mar 22, 2008 2:12 am

Jesam li ti zadala tezak zadatak ili mi se od grozote ne zelis javiti dok se ne presaberes? Ili se opet otisla pariti g... i ko zna sta jos radis po onim salonima za uljepsavanje???
avatar
ERMINA

Broj komentara : 227
Location : BHAC, BOSNA&HERCEGOVINA
Registration date : 2007-12-22

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

MA KO KOGA STA KAKO? Nego, idemo draga moja dalje u snove

Komentar  Berka on Sun Mar 23, 2008 11:26 pm

He, he, imali smo dva rodjendana, pa smo malo slavili po grckim restoranima...
A saune one tamo gdje su svi ko od majke rodjeni.... Embarassed morace malo pricekati neka bolja vremena...

Nego, idemo dalje da letimo ( kroz astralnu projekciju)...

...Poslije nekoliko dana namjernog zamišljanja, doći će do formiranja stvarnog sna prema modelu zamišljenog. Dok vaše grubo fizičko tijelo spava, često ćete sanjati da lebdite u zraku, letite, itd. Ispočetka, ovakvi snovi javljati će vam se samo ponekad, a kasnije sve redovitije i redovitije. U početku snovi u kojima letite vjerojatno neće biti isti kao vaš konstruiran (namjerno zamišljen) san, ali ćete s vremenom postići sve veću podudarnost. Potpuno preklapanje sna letenja zamišljenog u stanju fizičke budnosti sa istinskim/stvarnim snom letenja nije neophodno.
Dovoljno je samo da na neki način namjerno isprovocirate osjećaj lebdenja u snu, zatim prirodni san letenja i prepoznavanje tog sna kao sna.
Prepoznati san znači biti budan u snu, odosno u snu biti potpuno svjestan da sanjaš. Ako to niste sami doživjeli, vjerovatno ste od nekoga čuli kao govori da je u snu ZNAO da je to bio san.
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Volim te sve više i više najvišE.....

Komentar  Berka on Mon Mar 24, 2008 7:54 pm

BUĐENJE U SNU je završna faza – zadnji korak u tehnici koju opisujemo. Zamišljajte/vizualizirajte san na posve isti način kao i ranije, ali tome dodajte odluku da ćete se probuditi kada dolebdite do tog (izabranog) mjesta. Dok vizualizirate da slijećete na to mjesto, zamišljajte da se budite i otvarate oči.
Kad legnete, prije zamišljanja željenog sna, nekoliko puta voljno pomislite ovaj (ovakav) ili sličan slijed misli:
»Ja ću sada sanjati da se uzdižem i lebdim i letjet ću do... (izrecite mentalno naziv svog odredišta). Kad doletim do tog-i-tog mjesta probudit ću se! Probudit ću se! Prepoznat ću san! Sada mogu kontrolirati san jer znam (= svjestan sam) da sanjam.«
Sa punom namjerom ponavljajte mentalno ovu/ovakvu autosugestiju, a zatim prijedjite na vizualiziranje svog već mnogo puta viđenog "filma" odnosno sna u kojem doživljavate uzdizanje i letenje/lebdenje. Poslije odredjenog vremenskog perioda prakse, uistinu ćete se probuditi u svom zbiljskom snu na odabranoj tački.
Nastavite čak i ako vam se ovo čini nevjerovatnim. Dalje, dalje..., još dalje... Najdalje... Dalje od najdaljeg...! Kao što svojoj ljubavi stalno govorimo: “ Volim te sve više i više i sve dublje i dublje, više, najviše, neograničeno, cijelim svojim bićem, Tebi se predajem zauvjek !"
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Ena, pogodila si "u sridu"

Komentar  Berka on Tue Mar 25, 2008 7:49 pm

ena (citat):Upravo o toj vrsti sna sam i mislila....
....Pa onda ti "leteci snovi", koji su jako okrepljujuci....ali sada znam da ih sama mogu "izazvazi", tako da cu definitivno malo cesce raditi na tome Laughing ....

Bingo !!! Mnogi pojma nemaju o cemu je rijec, cak i kada kazem da se radi o astralnoj projekciji. Ali stvar nije tako nova odnosno nije to "savremena" tehnika.
Komsinica moje svekrve, stara Mehaginca je prije nekoliko decenija pricala o svojim dozivljajima astralnih projekcija, pa su je proglasili vjesticom... Ona je iz Bosanskog Broda preko noci "astralno" posjecivala svog
supruga koji se tada skolovao u Sarajevu. I to ti je bilo...ma... eto... ljubav do zore i onda mi se Mehaginca opet "astralno" vracala u svoj krevet gdje joj je tijelo "spavalo". Sa Megagom se skolovao i moj svekar, bili su u istom stanu, i kasnije je mojoj svekrvi govorio kako mu je zena dolazila nekoliko puta, da je cuo kako pricaju i vode ljubav.. Embarassed

neznam da li je stara Mehaginca imala metlu, ali svi su znali da njeno fizicko tijelo nije izlazilo iz kuce pa tako
nije sjelo ni na konja ni u voz ni u autobus... Smile

Ali eto, nakve stvari se nisu tada otvoreno pricale... zna se zasto... za svaki slucaj... bolje biti miran ...

Radi se o tolikoj zelji da o tome sanjas i taj san materijalizujes. Bar tako ja to gledam. Sto si svjesnija u svemu pa i u sanjanju, mozes da izvuces mnogo koristi ali i da se zabavis.
Svoje zelje svjesno sanjaj sve dok ih ne materijalizujes. Ali tvoja zelja nesmije prerastati u opsesiju. Kazes da nikada nisi mislila da je to nesto neobicno , isla si od toga da to svako moze i da to radi.
to jeste neobicno samo zato sto ljudi ne koriste svoje potencijale. O tome se radi. A istina jeste da svako to moze.
Ti mozes i na razlicitim jezicima sanjati. Eh, nisi jedina, pitaj Elvisu ( nasu administratoricu) Smile


mogu svi "nastaviti san". Ako je nesto neprijatno,posle budenja ne dozvolis sebi da to zaboravis niti sewbi dozvolis da se potpuno razbudis nego "svjesno" nastavljas sanjati, ali sa ugodnim tokom. To je odlicna metoda koju nazalost mnogi ne koriste. A mogu i to svi.
A to sto ti je toliko ugodno da silno zelis ponoviti pa ti izmice, eh, na tu temu se moze mnogo pricati.
Poznata je stvar kao sto sam nekoliko puta govorila o tome da sto vise trcis za necim to ti vise izmice
ne samo u snu nego jos vise i na javi. ( a sto se vise bojis necega to te vise sustize )

Smatram izuzetno vaznim da se sjecamo sna. On nam uvijek nesto govori. To je "mobilni telefon" nase podsvjesti. Osim sjecanja, mozemo konstruirati san i postepeno ga ( bez opsesije) materijalizovati. Zato ponovimo:
Prije i poslije vježbi disanja provjerite koliko ste opušteni. Budite maksimalno opušteni. Nakon namjernog disanja zanemarite disanje i dozvolite si totalnu relaksaciju. U opuštenom stanju zamišljajte san u kojem lebdite. Kakav god da je scenarij vašeg sna, opetujte ga svaki put kad se smjestite za spavanje. Kad letenje u vašim snovima postane redovna pojava, nastavite i dalje sa vizualiziranjem vašeg filma pred spavanje s tim da sebi date naredbu da ćete se probuditi u snu za vrijeme sanjanja.
Vaša je namjera da budete svjesni u snu (dok sanjate)
da ćete moći upravljati svojim letom po vlastitoj volji.

Kada ste za vrijeme sanjanja svjesni da sanjate, svjesni ste i da možete sanjati što hoćete i kako hoćete. Budni u snu, stajat ćete na željenom mjestu, bit ćete posve svjesni situacije u kojoj se nalazite, svog položaja i okoline, stvari i pojava oko sebe. Vidjet ćete svijet novim i pouzdanijim očima i vaša moć procjenjivanja bit će jasnija i bolja.

voli vas vasa

Magistra Vitae
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Mehaginca story

Komentar  ERMINA on Thu Mar 27, 2008 12:20 pm

Draga Berka,
od srca sam se nasmijala ovoj prici! Laughing Procitala sam toliko toga o astralnim putovanjima, ali sasvim je druga prica kad se isprica iskustvo komsinice Mehaginice.
Vec vidim tvoj sljedeci best seller: "Astralna putovanja komsinice Mehaginice", vao, to bi bilo nesto!

P.S. Ja nisam "poletila", strpljivo cekam da mi otvoris trece oko, pa cemo zajedno do Tuzle metlom!
avatar
ERMINA

Broj komentara : 227
Location : BHAC, BOSNA&HERCEGOVINA
Registration date : 2007-12-22

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Mehaginca story

Komentar  Tenzila on Thu Mar 27, 2008 2:16 pm

Ma evo i mene čitam na forumu umjesto da radim za što me plaćaju! Al ne mogu da vam odolim, svaki dan virnem da vidim jel ko šta novo pisao. A ja sam vam znate temeljna u svemu, nedao Bog da koji komentar ne pročitam, pa to kao da nisam ni virnula i hop ode par sati! Vidi ti naše Mehagince a mi sebi umislili da nam je sva ''mudrost'' došla iz Indije. Beri gljive oko svoje njive. Mene je toliko oduševilo ovo što će Berka izdati knjigu- duhovnost na bosanski način, da bih ohrabrila sve da pišu i izdaju knjige. Pa sve što gutamo i čitamo od Stranih autora, Jima, dela, Lujse, Barbare itd pune su knjige iskustava tamo nekog Johna, Marie, Diane.... a zašto ne naša iskustva Mehagince, Ahmice ili Rize Hame i ostalih Mad Svi bismo to lakše shvatali i naučili na našim primjerima!
I ovaj naš forum je super materijal za neku buduću duhovnu knjigu!
pusa pusica vasa Tenzilica
avatar
Tenzila

Broj komentara : 91
Age : 54
Registration date : 2008-02-05

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

moj ego opet raste

Komentar  Berka on Thu Mar 27, 2008 3:10 pm

ove godine neprekidno dozivljavam pohvale
pogotovo oko moje nove knjige
a moj ego raste i raste i raste i odeeeeee opet kao nekada davno dalje od nebodera
potrebno mi je hitno prizemljenje Razz
A Mehaginca na nasem forumu je Ena, samo ona nece puno da prica.
Bilo bi super kada bi ispricala i vama ono sto ja o njoj znam.
Pogotovo o njenim astralnim projekcijama. Da samo znate koliko je ta zena interesantna
i neobicna ..
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

prica za aktivne sanjace

Komentar  Berka on Thu Mar 27, 2008 5:33 pm

Za one koji aktivno i svjesno sanjaju evo jedne lijepe price:

“Na početku svijeta, dva hrabra brata blizanca putovala su zemljom i uništavala čudovišta na koja bi nailazili. Kada su napali demona po imenu Umor, on ih je stao preklinjati: »Nemojte me ubiti! Ako me ubijete, ljudi neće postati umorni. Ako ne postanu umorni, neće spavati. Ako ne spavaju, neće sanjati. Ako ne sanjaju, kako će ostati u vezi sa duhovnim svijetom?«. Zato su hrabra braća pustila Umor, tako da ljudi mogu spavati, sanjati i vratiti se u svojim snovima u dublje dimenzije realnosti gdje dogadjaji budnog života imaju svoj izvor”.

Dakle, sanjanje omogućava da tijelo i duša ostanu zajedno, pokazujući nam opasnosti i mogućnosti koje mogu izbjeći našoj svakodnevnoj običnoj svjesnosti


Berka: komentar modifikovan dana: Sun Mar 30, 2008 12:44 am; prepravljeno ukupno 2 puta
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

svi mi mislimo da smo obicni prosjecni i svakodnevni

Komentar  Berka on Fri Mar 28, 2008 9:52 am

Znam ja da ti mislis. Tako sam ja od 19 godina mislila da nisam ni za sta, da ne zasluzujem nista, pa sam se
udala za prvog koji je pozelio da mu budem zena . A ja poletila samo sto noge nisam polomila. Mislila sam ako
sad ne zgrabim muza ostadoh cijeli zivot usidjelica .... Da mi je samo neko rekao koliko sam lijepa, zgodna, pametna, kolikoj je u meni potencijala, i da ce biti prilika za udaju ... da ti pamet stane.... da biras k'o meHke
kruske... Very Happy Al dobro je, bar sada znam. Neko umre pa ne sazna kakav je kapacitet.

Ti si Ena dozivljavala razne "neobicne" situacije, smatras ih obicnim
isto kao sto lopov smatra da su svi lopovi pa stalno cuva novcanik i zakljucava kucu dok drugi tu "bezbjednosnu sitnicu" zaboravljaju jer misle da su svi isti.
A kazanova, neizljecivi svaler cuva svoju zenu bolje nego iko jer misli da su svi isti...

Bilo bi jako lijepo da nam ispricas kako si "gledala" ono sto se desavalo osobi koju si najvise voljela.
A biola si udaljena vise od hiljadu kilometara. I potpuno budna.
Mozda ces opet proci kroz bolno iskustvo, zato te necu puno nagovarati. Ali tvoja iskustva mene ostavljaju bez tekste. Stvarno.
Zaista.
Nemas pojma koliko sam sretna sto si s nama. Ti znas da ima foruma na svakom koraku, nema kakvih nema
dobrih, vulgarnih, zabavnih....
Ali ovo je definitivno pravi forum da bi se osobe kao ti iskazale. A da ih ne proglase kao sto su prije pedeset godina proglasili drugaricu moje svekrve Mehagincu.
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

SELJEM TI BLAGOSLOV

Komentar  Berka on Fri Mar 28, 2008 2:31 pm

Mila moja,
pusti neka sve izadje.
Zato te i prozivam.
Saljem ti neizmjernu ljubav i obilje svjetlosti.
Pa ti znas, mozes ti to. Bog pred tebe nikada ne postavlja zadatke koje nemozes izdrzati.
Zar nisi primijetila da ljudi- biljke egzistiraju bez ikakvih problema ?
Znas li zasto?
Zato sto Bog zna da oni to nisu u stanju podnijeti a niti rijesiti.
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

svi imamo neku svoju ...

Komentar  Berka on Sat Mar 29, 2008 7:21 pm

Da, da, sasvim, te razumijem, draga moja.
i sama sam se toliko puta pitala zasto mi se to i to dogadja. ZASTO BAS MENI ...
Ali sad znam. Da toga nije bilo ne bih napisala dvije knjige.
Jer, sta bih tada mogla pisati...
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

NASTAVLJAMO MALU RADIONICU SNOVA

Komentar  Berka on Sun Mar 30, 2008 1:06 am

Neovisni od fizičkog tijela moći ćete se kretati po vlastitoj volji.
Možete osjetiti "srebrno uže" koje povezuje fizičko tijelo sa astralnim/suptilnim tijelom (dušom) i moguće je da ćete utvrditi da je ovaj spoj lociran u predjelu pleksusa solarisa.
Srebrno uže je unedogled rastegljiva, neodredjena, živa i neuhvatljiva fluidna nit (vrpca). Nemojte pokušavati prekinuti/presjeći srebrnu nit i nemojte pokušavati probuditi fizičko tijelo dok je odvojeno od duše, odnosno kad ste u Astralnoj Projekciji izvan tijela.Naša kultura gleda na snove kao na zabavne ali nevažne. Da li ste se ikada ujutro probudili i zapitali: »Što ako to nije bio samo san?«.
Činjenica je da vi sanjate svake noći oko 1.5 sat, što iznosi preko 4 godine u prosječnom ljudskom vijeku. Vrijeme potrebno da bi se zavrsio fakultet.To nije mali dio vremena proveden u besmislenom i nesvjesnom stanju. Ipak, što ako su snovi vaš vlastiti izvor kreativnosti, mudrosti i zdravlja koji može poboljšati vaš budni život ? Ako se otvorite i za tu mogućnost sigurno ćete se uvjeriti, što ćemo i pokazati u ovoj ovoj maloj radionici sanjanja...
LIJEPO SANJAJTE I KROZ VECERASNJE SNOVE NESTO NOVO O SEBI SAZNAJTE
Voli vas vasa
Magistra Vitae
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

sanjala sam cudne snove

Komentar  Berka on Mon Apr 14, 2008 9:46 am

prije leta prema Bosni sanjaa sam da sam bila kod moje prijateljice Elvise u njenoj novoj tek useljenoj kuci. U snu sam takodjer bila svjesna da tih dana Elvisa treba roditi svog sina Azura. U kuci nisam zatekla Elvisu nego samo njenog supruga. Pokazao mi je kako su uredili djeciju sobu, naravno kako drugacije nego u Azurnim bojama. Ali, zelio je jos nesto da pokaze. Penjali smo se uz stepenice na sprat i tamo sam vidjela vecu sobu koja je bila namijenjena za Azurovu igru, njegove hobije i td. Izmedju ostalog primjecujem povecu maketu aviona. Zakljucujem da ce se Azur u svom zivotu izmedju ostalog baviti avionima....
Poslije tog sna budim se i putujem. Stizem u Bihac kod prijateljice Ermine. Pripremamo vrijedno nasu dvodnevnu anti stres radionicu.
Za spavanje su mi namijenili sobu na spratu koja pripada njenom djecaku Arminu. Budim se poslije sna o saki sjemena koje drzim u ruci i zelim posijati kako bih kasnije u rukama imala obilje sjemena. Palim svjetlo prije svitanje i na zidu PRIMJECUJEM VELIKU MAKETU AVIONA koju je ocigledno pravio Erminin sin Armin. Shvatam da sam noc prije PREDVIDJELA da cu spavati u sobi jednog djecaka koji voli avione. Zabuna je bila samo koji je to sin jedne od mojih prijateljica. Ali i o tome su bili neki znakovi. U kuci iz mog sna nije bilo Elvise jer kasnije u javi i nisam gostovala u njenoj kuci. Soba jeste bila na spratu i u snu i u javi. Almir mi je pokazivao maketu. Ali Almir i Armin to su tako slicna imena.... itd...

Dalje, san o saki sjemena me obuzima jer zelim da znam njegovo znacenje. Ponavljam ga nekoliko puta Ermini u toku dva tri dana naseg zajednickog rada. Objasnjenje moze biti samo jedno
SIJEMO SJEME NASEG ZAJENICKOG PROJEKTA. POSAO JE USPIO IZNAD SVAKIH OCEKIVANJA, LOGICNO JE DA OCEKUJEMO OD TOG
POCETNO POSIJANOG POSLA MNOGO PLODOVA.
Ermina mi prije naseg rastanka poklanja neko sitno crno sjeme koje koristi za zacine, govori mi njegovo ime i njegovu vrijednost i kaze da je to jedino bilje koje se spominje u Kuranu. ... itd... Spremam neobicno sjeme u svoj kofer misleci * pa da, to je to sjeme koje sam sanjala, nista nije slucajno*
U avionu uzimam u ruke tek kupljenu knjigu od P.Kuelja HODOCASCE. Poslije nekoliko stranica nailazim na meditaciju koja me potpuno oborila s nogu, nijedna od stotinjak vodjenih meditacija koje sam poznavala nije na mene ostavila takav utisak.
Pokusacu da objasnim ukratko ovu mocnu meditaciju
SKLUPCAS SE NA ZEMLJU U POLOZAJU FETUSA. GLAVA JE IZMEDJU KOLJENA. CELO DODIRUJE ZEMLJU. ZAMISLJAS DA SI ZRNO SJEMENA. DA SI U TOPLOM I SIGURNOM. POTPUNO ZASTICENA. ALI TA SIGURNOST TI U JEDNOM MOMENTU VISE NE ODGOVARA. TI SI SJEME ALI VISE NE ZELIS DA BUDES SJEME. POSTAJES KLICA KOJA TRAZI PUT DO SUNCA. POMJERAS JEDAN PRST I KLICA KRECE PREMA NEBU. PROBIJAS OPNU SJEMENA KOJE TE ZAROBLJAVA. PRODIRES KROZ ZEMLJU I KLICA UGLEDA SVJETLOST SUNCA. RASTE DALJE, TAKO SE I TI POLAKO PODIZES ZATVORENIH OCIJU. IDES SVE VISE I VISE. PRUZAS RUKE PREA SUNCU. PROTEZES SE DALJE I DALJE SVE DOK VISE NEMOZES IZDRZATI. ALI PROTEZANJE I DALJE DASTAVLJAS SVE DO KRIKA KOJI ISPUSTAS. TI SE PONOVO RADJAS. TI SI SADA SASVIM NOVA SVJEZA OSOBA.ZELJNA NOVIH ISKUSTAVA PUNA ENERGIJE I ZIVOTNIH SOKOVA.

Tada sam shvatila da je moj san o tome da u ruci drzim sjeme koje zelim poloziti u zemlju ali me stalno neko u tome sprijecava uz obrazlozenje da ako to BACIM u zemlju vise necu nista imati, = SIMBOL MOG ZIVOTA.
U mom snu pored svih prepreka ipak polazem sjeme zivota da bih dobila obilje i novu snagu SVOG ZIVOTA.
zakljucak je jednostavan AKO DAJES SVE OD SEBE, BAS SVE CIME RASPOLAZES KAO STO SAM JA CINILA U NASIM ZAJEDNICNIM BOSANSKIM
ANTI STRES RADIONICAMA A KASNIJE I MEDITATIVNIM PLESOVIMA MIRA = = SAMO TAKO MOZES I PRIMATIZato, sa zadovoljstvom nastavljam nasu radionicu snova.
U životu provodimo u sanjanju vrijeme koje je dovoljno za stjecanje fakultetske diplome. Znanstvenici znaju kako sanjamo, ali ne i zašto. Prateći na monitorima rad mozga i ostalih funkcija u tijelu prilikom sanjanja, oni zaključuju da je svijest u snu i u budnom stanju strukturalno ista. Sanjanje se dešava u okviru tzv. REM faze koja se odnosi na pojačane očne kretnje i nastaje u višim područjima mozga koji upravljaju ciljevima, emocijama, pamćenjem i osjetima. Znanstvenici se slažu da čovjek može učiti na osnovu iskustva u snu. Na pitanje zašto sanjamo, odgovaramo u skladu sa iskustvima aktivnih sanjača diljem svijeta kojima je zajedničko shvaćanje da je istinska svrha sanjanja probuditi se za naše više Ja, za sjećanje na to ko smo mi i što želimo postati. Danas je ova drevna mudrost još uvijek priznata i cijenjena kod tradicionalnih sanjača kao što su Australijski Aborigini, planinska plemena južnoistočne Azije, Tibetanci i Američki domoroci. Njihovo sanjanje je važniji i bolji vodič u sanjanju nego znanstveno proučavanje snova temeljeno na bilježenju i snimanju moždanih valova. Pravi istraživač prirode snova radi pažljivo sa svojim dnevnikom snova, dijeli svoje snove sa ostalima i istražuje snove. “Jaki” sanjači, oni koji iz snova mogu dobiti korisne informacije, npr. otkriti gdje ima hrane ili otkriti položaj neprijatelja bili su vrlo cijenjeni u takvim tradicionalnim društvima. Prvo što bi ovi ljudi uradili po ustajanju bilo je da se sakupe i podjele medjusobno svoje snove. U tzv. “velikim” snovima mi putujemo izvan granica našeg tijela i izvan zakona prostora i vremena. Svijet snova je za njih stvaran svijet. Onaj ko nije u kontaktu sa svojim snovima, smatra se čovjekom bez duše.
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

MOJ SAN

Komentar  ERMINA on Mon Apr 14, 2008 12:17 pm

Dozvoljavam ti da ispricas i moj san na forumu. Bila sam zbunjena s njim zbog neobicnog i neugodnog okusa "prijesnog" koji je ostavio u ustima, ali sad kad si ga rasvijetlila, bice mi drago da podijelim s drugima da neobicno i neugodno nije uvijek i lose, dapace...
avatar
ERMINA

Broj komentara : 227
Location : BHAC, BOSNA&HERCEGOVINA
Registration date : 2007-12-22

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

pas i prijesne ribe

Komentar  Berka on Mon Apr 14, 2008 1:08 pm

Ermina je sanjala da se sa psom otima za ribe. U toj borbi je neka eksplozija sprzila odnosno ispekla ribe. Jeli su ih sve dok ermina nije shvatila
da su iako izvana res ipak iznutra sirove. S uzasom je shvatila da u ustima osjeca njihovu prijesnu krv. Pocela je povracati sve dok nije ispovracala mozak u ovojnici. To sve su posmatrale neke dame. Probudila se sa uzasnim osjecajem nepoznatog i strasnog dogadjaja.
Moje tumacenje
Dame su nase ucenice anti stres programa koje su tvojoj vjernoj prijateljici tj. meni (pas) i tebi povjerile svoje sirove frustracije i brige (ribe)
U toku te dvodnevne edukacije one su tek malo pecene mogu pomisliti da su preko noci produhovljene i prosvijetljene. Ali ipak duboko u sebi znaju da su jos uvijek sirove, da je to samo prvi korak do emocionalne i duhovne zrelosti i da je pred njima dugi put rada na sebi.
krv je energije = vatra koja pulsira sve dok ne prokljuca ili eksplodira.
U povracanju emocija koje smo u nasoj radionici i te kako osjetile koliko kroz napade smjeha tako isto kroz nezaobilazni plac, poradja se
novi zivot nasih ucenica ali isto tako i novi zivot Ermininog mentalnog sklopa.
RAdjanje novog uma koji vise nije nas LOS gospodar nego kroz naSu duhovnu borbu nemonovno postaje das dobri i poslusni sluga
moze biti bolno cak i uzasno. Ali isto tako se radja i novi zivot.
U novim pelenama preuzimas POTPUNU ODGOVORNOST koliko za iscjeljenje dama toliko i za svoje vlastito iscjeljenje.
jeste, uzasno je ali za radjanje novog zivota neminovno.
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

NE BRINI, jer prihvatamo da je sve promjenljivo

Komentar  Berka on Mon Apr 14, 2008 1:27 pm

Jedino sto je nepromjenljivo je PROMJENA.
Nas cilj je prije svakog posla na prvom mjestu. Cilj moramo posmatrati cisto i zdravo seljacki. Zemljoranikom pocetak djelovanja pokrece cilj = PLOD.
Krajnji cilj tj. plod je pokretacka snaga pocetka SIJANJA SJEMENA.
Isto kao sto je orgazam pokretacka snaga pocetka milovanja.
Sve je promjenljivo.
jedino sto je uvijek nepromjenljivo je sama PROMJENA.
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Mnogo mi se dopada seljacki pristup cilj prije pocetka posla

Komentar  Miran Lakovski - Laki on Mon Apr 14, 2008 7:36 pm

Postavljanje cilja u prvi plan prije svakog pocetka posla je prava stvar. To ti daje energiju odnosno pokretacku snagu da ostvaris sve.
Znaci, gledas cilj i ne gubis ga iz vida tokom kompletnog ostvarenja plana. To mi je otvorilo oci. Hvala.
avatar
Miran Lakovski - Laki

Broj komentara : 101
Age : 60
Registration date : 2008-03-11

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Hodocasce

Komentar  ERMINA on Mon Apr 14, 2008 7:52 pm

Drago mi je da te se meditacija dojmila. Jedva cekam da podijelis s nama iskustva ostalih meditacija.

Ja sam nazalost veliku distancu svog duhovnog puta prosla bez ucitelja, ali zato sam imala knjige. Nemogu potvrditi ispravnost Puta, ali te zasigurno mogu voditi. Hodocasnik ili Dnevnik jednog Carobnjaka je zaista mocno carstvo meditacija i nisam ni tren sumnjala da ces shvatiti njihovu dubinu i usuditi se probati.

Pisi nam!
avatar
ERMINA

Broj komentara : 227
Location : BHAC, BOSNA&HERCEGOVINA
Registration date : 2007-12-22

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

osjetila sam tu prvu meditaciju strahovito snazno

Komentar  Berka on Tue Apr 15, 2008 12:20 am

Ali tek sam na pocetku knjige. Nisam znala da ce u njoj biti jos meditacija. P.Kueljo mi do sada nije licio na nekoga ko se bavi meditacijama.
Ali, vidis, s njim se nikad nezna.
Vjerovatno pod dojmom mog sna o sjemenu koji sam tako silno zeljela posijati, ali jos uvijek nisam odgonetnula ko ili sto me sprecavalo u tome. Znas vec, vracala sam se nekoliko puta na tu pricu o snu dok smo bile u Bihacu i u Tuzli.
I zamisli, dok cekam ukrcavanje u avion pjevusim pjesmicu SRCE MI BUBNJI ZA ZIVOT a dok to pjevam stalno se prisjecam Tenzilinog veselog lica koje zajedno s njenom pjesmom i plesom zaista SLAVI ZIVOT.
Meditaciju iz te knjige koju sam tek u avionu otvorila MORALA sam vizualizirati. Iako mi je bilo jasno da se treba raditi u podne kada je sunce u zenitu i na zemlji. Znaci, trebala sam pricekati da budem sama u nekoj livadi, njivi, sumici, parku...
Dok sam u avionu zamisljala da JESAM na zemlji itd.... dok sam bila sjeme u toj zemlji zamisljala sam da oko tog posijanog sjemana plesete vi svi
SRCE MI BUBNJI ZA ZIVOT USNE MI PEJVAJU RADOST DA NAM ZEMLJA BUDE SRETNA I LIJEPA....
i dalje da ti ne pricam, eto jasno ti je koliko sam vjerno dozivjela taj moj film, iako to sve nije uradjeno onako kako je preporuceno..
Ma, nasa posla, mi ti sve nekako improviziramo, bez nekih cvrstih drzanja uputstava.
Jednostavno, usudila sam se . Kao i za sve drugo Smile
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

hocemo enu!

Komentar  Tenzila on Tue Apr 15, 2008 3:42 pm

Eh Berrrrka, kako ti znaš zainteresirati za temu! Hajde javi se Ena pricaj nam svoja iskustva! bounce
avatar
Tenzila

Broj komentara : 91
Age : 54
Registration date : 2008-02-05

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

ja tema a u temi Tenzila siri kolo

Komentar  Berka on Tue Apr 15, 2008 11:42 pm

Vidis kako dolazis nepozvana u moje meditacije Wink

Enu i ja dozivam i prozivam, ali nema ni habera...

Enisaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


Berka Nezic-MagistraVitae: komentar modifikovan dana: Sun Apr 20, 2008 11:19 am; prepravljeno ukupno 1 puta

_________________
Magistra Vitae - ANTI-STRES SKOLA -Berka Nezic anti-stres terapeut Reiki tretmani i inicijacije; Feng Shui osobne karte; Feng Shui analiza stana i poslovnog prostora; Zdrava prehrana; Anti-stres radionice; Reiki skola; Feng Shui skola; Regresija; KONTAKT: Magistra_Vitae@live.nl
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

gledala sam nešto o čišćenju emocija

Komentar  Berka on Tue Apr 22, 2008 3:04 pm

Posmatrala sam kako zlostavljana djeca kroz fazu izlječenja otvaraju svoje do tada potisnute emocije. Slika je toliko zastrašujuća da pomisliš: "Šta im to rade? Zar nisu dovoljno patili?" Djeca su vrištala, plakala, bacala se po podu, razbijala stvari... UŽAS !!!
Objašnjenje je ovo: Nemoguće im je pružiti emocionalno izlječenje ako prije svega ne očiste odnosno ne izbace ono što su dugo potiskivali.

Sa Enisom će ići sve bolje i bolje. Znam da i sada poznaje kako dobre tako i loše dane. Na njoj je bilo teško breme odgovornosti i brige o mladjoj sestri. Nimamo ne sumnjam da je njena astralna projekcije 25.maja 1992.bila nevjerovatna kosmička sila proizvedena željom njene majke da joj obeća da će preuzeti brigu o odgoju i vaspitanju mladjih. Enisa je to osjetila, i odazvala se. Nimalo ne sumnjam da je Enisina mama našla rahmet (mir i spokoj) zahvaljujući baš toj ASTRALNOJ PROJEKCIJI pomoću koje se Enisina duša našla pored umiruće majke. U toj nevjerovatnoj projekciji Enisa joj je dala svoje obećanje. I to je u ovoj strašnoj prići olakšavajuća okolnost za njenu majku, ali istovremeno veliko breme za Enisu.

Bilo joj je svakako samo ne lako. Enisa je dijete-heroj. Sada zrela osoba, divna majka troje djece. Odlucila je da se inicira u Reiki, kako bi sebi i svojima mogla sturčno raditi energetske tretmane, a osim toga imamo još nekih planova. Posto živi u meni susjednoj zemlji, ja sam joj najbliža. Naš susret ce biti uskoro u Holandiji. Jedva čekam, širim ruke već sada da je primim u veliki Reiki zagrljaj. Radi se o osobi koja me žestoko inspiriše. Ona je dokaz uzor i spomenik tvrdji da se sve može.

Vjerujem da ćete je i vi upoznati, možda na nekom sufi kampu ili na meditativnim plesovima... ili...anti-stres radionici ili... ko zna? Životni putevi su nepredvidivi. Predlažem joj da uspostavi povjerenje i mir sa kosmičkom inteligencijom. Dobila je pozivnicu za promociju moje knjige. A na promociji će, naravno, biti i ostale žene koje puno obećevaju, žene-potencijal koje imaju šta da kažu, odnosno osobe koje ja iz milja i skraćeno nazivam Potencijalke. Mila moja, dobro došla u naš klub cheers

_________________
Magistra Vitae - ANTI-STRES SKOLA -Berka Nezic anti-stres terapeut Reiki tretmani i inicijacije; Feng Shui osobne karte; Feng Shui analiza stana i poslovnog prostora; Zdrava prehrana; Anti-stres radionice; Reiki skola; Feng Shui skola; Regresija; KONTAKT: Magistra_Vitae@live.nl
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Pamtite snove

Komentar  Sponsored content


Sponsored content


Na vrh Go down

Stranica 1/8 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu