VJEROVALI ILI NE

Go down

VJEROVALI ILI NE

Komentar  Berka on Sat Jun 13, 2009 12:26 am

Ovo je prica Kameja Flamariona, eminentnog francuskog astronoma sa kraja 19. i pocetka 20. vijeka: 17. decembra 1867.

(imo sam tada 25 godina) otisao sam u krevet. Bilo je blizu 11 sati, i posto sam se skinuo, sjeo sam u krevet i poceo razmisljati. Moje misli su bile usmjerene ka mladoj djevojci koju sam sreo za vrijeme mog posljedenjg ljetovanja u morskoj banji Truvil. Moja porodica je poznavala njenu veoma intimno, i ja i Marta smo postali veoma zaljubljeni jedno u drugo. Pred nase vjencanje, nase porodice su se posvadjale i vjencanje je otkazano. Marta je otisla u Tuluz a ja u Grenobl. Nastavili smo i dalje da se volimo tako iskreno da je ona odbila sve druge zaruke.Te veceri, 17. Decembra 1867, dok sam razmisljao o svemu tome, vrata na sobi su se tiho otvorla i skoro necujno, Marta je usla u sobu. Bila je obucena u bijelo sa kosom preko ramena. Sat je otkucao tacno 11 sati, sto mogu sigurno tvrditi jer nisam spavao. Vizija se primakla blize i blago se nagnula prema meni. Dohvatio sam je za ruku. Bila je kao led hladna. Tiho sam kriknuo. Vizija je izceznula. Tog trenutka postao sam svjestan da drzim casu sa hladnom vodom u ruci. Moguce da je to izazvalo osjecaj ledene hladnoce. Napominjem da nisam spavao i da je casa sa vodom prethodno stajala na mom nocnom stolicu. Cijelu noc nisam zaspao.Sljedece veceri sam saznao da je Mart umrla prethodne noci u 11 sati u Tuluzu. Posljednja rijec koju je izgovorila bila je: “Kamej!”To je moja prica. Nikada se nisam zenio. Stari sam nezenja i stalno razmisljam o mojoj viziji. Proganja me i dok spavam.(Jacques C.: The unknown, 1900)


DUGA PRICA:

Majers je zapiso slucaj gospodina Akharsta: Gospodin Akharst je bio duboko zaljubljen u jednu damu. Ona se je udala za drugog covjeka, gospodina Klarka, ali da je Akharst osto u dubokoj ljubavi prema njoj bilo je ocigledno kada ih je posjetio, dvije godine kasnije. Otisao je od njih u Jorksir i gospodja Klark nije vise nikada cula za njega. Tri mjeseca kasnije gospodja Klark se porodila. Malo poslije, rano ujutro dok je dojila bebu, “ukazao” joj se gospodin Akharst. “Osjetila sam blago strujanje hladanog vazduha kroz sobu. Imala sam osjecaj kao da me je neko dotakao po ramenu. Podigla sam pogled prema vratima (bila sam okrenuta njima) i ugledala Akharsta kako stoji u hlacama i kosulji i gleda prema meni”.Gospodin Klark je potvrdio da mu je supruga ispricala sta je vidjela, ali je to on smatrao besmislicom. Ona je medjutim insistirala da se raspita o Akharstu. Poslije duzeg istrazivanja otkriveno je da je 10 sedmica ranije Akharst nadjen mrtav u hlacama i kosulji kako je gospodja Klark opisala. Umro je od prevelike doze praska za spavanje.
(F. Myers: Human personality and its survival of bodily death, 1903)

_________________
Magistra Vitae - ANTI-STRES SKOLA -Berka Nezic anti-stres terapeut Reiki tretmani i inicijacije; Feng Shui osobne karte; Feng Shui analiza stana i poslovnog prostora; Zdrava prehrana; Anti-stres radionice; Reiki skola; Feng Shui skola; Regresija; KONTAKT: Magistra_Vitae@live.nl
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

astralna projekcija

Komentar  Enisa Alic on Sat Jun 13, 2009 6:58 pm

yap--upoznata sam sa tim Cool

sunny
avatar
Enisa Alic

Broj komentara : 413
Location : München
Registration date : 2008-03-11

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu