ZVJJEZANE KONSTALACIJE ZA VALENTINOVO!

Go down

ZVJJEZANE KONSTALACIJE ZA VALENTINOVO!

Komentar  APlese on Fri Feb 13, 2009 2:00 pm

Dragi svi,

Dobila sam ovaj e-mail od moje drage Tenzile i veoma sam joj zahvalna. Ipak kao astrolog osjećam potrebu da navedem dalja upustva za one koji imaju svoju natalnu kartu (ili sam im ja radila). Dakle, planetarni aspekti koji se spominju u mailu su trenutna situacija na nebu. Istina, Vaga je vladar 7 kuće odnosa, harmonije, partnerstava i braka i konstalacije planeta, posebno Mjeseca (naša podsvjest) daje intenzitet emocija u toj oblasti. Međutim, gomilanje planeta i satelita u Vagi ne pada svima u 7 kuću partnerstava. To je sedma kuća od Ovna, ali i druga od Djevice, treća od Lava itd.. Zavisno od vaše natalne karte konstalacije se dešavaju prema sljedećem redosljedu:
Ako znate vaš podznak možete smatrati da će vam se ovi aspekti desiti u sljedećim oblastima gdje u vašem natalnom horoskopu pada znak Vage:
(počinjete od podznaka, to vam je prva kuća, a dalje tražite Vagu u kojoj je kući) Ako vam je Vaga:

1. Kuća - lično zadovoljstvo, sarijevanje, vaš novi pogled na partnerstva
2. Kuća - mali sitni novčani dobici ili iznenadni honorar
3. Kuća - pisma, ugovori, posjeta rodbine, poboljšanje odnosa s braćom sestrama , kraća putovanja ili uspješno polaganje ispita
4. Kuća - poboljšanje odnosa s ukućanima, uređenje doma, kupvina namještaja ili poklon za kuću
5. Kuća - prijatna druženja, novi hobiji, ulazak nove ljubavi, druženje s mlađim ljudima i umjetnicima
6. Kuća - vitalnost, poboljšanje odnosa s radnim kolegama, povišica, poklon od šefa
7. Kuća - poboljšanje odnosa s partnerom, pronalaženje poslovnih partnera, javno priznanje i događaji
8. Kuća - sitni dobici od drugih ili kroz druge, poklon od partnera, seks, primarno poboljšanje psihofizičkog stanja
9. kuća - početak izučavanja nove oblasti, zadovoljstvo kroz inostranstvo, pokon iz inostranstva, povoljno sudsko rješenje, odlazak u inostranstvo
10. kuća - konačno zadovoljstvo profesionalnim statusom, konsolidacija finansija, odluke o karijeri
11. kuća - iznenađenja od strane prijetelja, masovno okupljanje i druženje s velikim grupama ljudi, uspjeh duštvenih projekata, party
12. kuća - rasterećenje vezano za institucije, oslobađanje od strahova, tajna pisma, pokloni iz nepoznatog izvora, empatija.

Vezano za ostale planete koje se spominju, virnite koja je to kuća u vašem natalu:
Sunce, Neptun, Mars, Jupiter i Južni mjesečev čvor su na nebu u Vodoliji...
Divno, ali....je u opziciji sa vašom suprotnom kućom, pa vidite koja vam kuća pada u Lava, što znači da će značenje kuće Lava biti izazvano vanjskim događajima.
Saturn je Retrogradan u Djevici (preispituje vam tu oblast života) pa vidite koja vam je kuća Djevice ( neke zadatke ove oblasti niste ispunili kako treba, pa vas saturn tjera da se više disciplinujete).
Venera je u Ovnu, vaše zadovoljstvo je u toj kući
Merkur je u Jarcu, vaš um je u toj kući

Pozdrav s ljubavlju,
Azra

Ovo je mail od moje drage Tenzile:

Dragi prijatelji,
Rijedak astrološki događaj će se pojaviti 14. veljače 2009.godine 14. veljače nudi nam se svemirska podrška da se prisjetimo tko smo zaista, putem rijetkog astrološkog poravnanja planeta što označava višu svrhu, a koje će energizirati i pobuditi mogućnost za transformacijsko iscjeljenje.
U zoru 14. veljače - dan posvećen Sv. Valentinu, svecu zaštitniku Ljubavi
- Mjesec u Vagi ulazi u kuću odnosa, a Jupter i Mars su poravnani u vodenjaku u kući duhovne transformacije. Taj će se dan ostvariti savršeno planetarno poravnanje koje će podržati našu kolektivnu manifestaciju ljubavi i mira.
Prisustvo Hirona, ranjenog iscjelitelja, će nam pružiti priliku da iscjelimo aspekte koji su nas dugo vremena odvajali. Neptun će naglasiti kolektivne humanitarne pokrete, a prisutnost Sunca će osvjetliti cjelokupno poravnanje.
Aspekti kao što su komunikacija, skladni odnosi i dinamično sustvaranje će se sve više i više pojačavati, a stari obrazac će prepustiti mjesto novom.
Stoga, gdje god da se nalazite 14. veljače povežite se s prijateljima istomišljenicima diljem svijeta i ostvarite evoluciju ljudske svijesti.


[/justify][/justify]
avatar
APlese

Broj komentara : 19
Location : Sarajevo
Registration date : 2008-02-12

Vidi profil korisnika http://astrologijaupraksi.wordpress.com

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu