FENG SHUI FINANSIJSKI SAVJETI

Go down

FENG SHUI FINANSIJSKI SAVJETI

Komentar  Sanela K. on Thu Sep 18, 2008 12:23 am

FENG SHUI FINANSIJSKI SAVJETI
Znate li gdje se nalaze vaše “finansijske tačke”? Moderne Feng Shui metode povezuju pitanja napretka sa lijevim zadnjim uglom bilo koje prostorije. Stanite na svoja prednja ulazna vrata, okrenuvši se prema Vašem domu; područje Vašeg bogatstva se nalazi u stražnjem dijelu Vašeg doma, na lijevoj strani. Također postoji područje bogatstva u svakoj prostoriji: u odnosu prema ulaznim vratima, to je stražnji dio prostorije na lijevoj strani. Gdje vam se nalaze područja bogatstva u kancelariji, primaćoj sobi, kuhinji i spavaćoj sobi? Sada kada ste pronašli Vaše novčane, odnosno finansijske tačke, slijedi nekoliko brzih i jednostavnih načina da na ta mjesta primijenite Feng Shui savjet za poboljšanje finansijske situacije:
1. Raščistite svaki nered u ovim važnim područjima: Nered je znak stagnirajuće energije i nered na tačkama koje su vezane za Vaš novac i finansije može začepiti dotok novca. Raščišćavanje nereda je jedan od najmoćnijih načina da visoko podignete energetski nivo naonim tačkama koje su važne.
2. Popravite neispravne i polomljene predmete: Sve što je neispravno predstavlja znak nečega pogrešnog i neispravnog u onom području Vašeg života koji odgovara istom području Vašeg prostora. Preispitajte svaku finansijsku tačku u potrazi za neispravnim predmetima koje treba opraviti. Vrijeme da pričvrstite vješalicu, zvekir na vratima, neispravan prekidač, da zamijenite pregorjelu sijalicu, popravite ladicu koja se zaglavila, ili sat koji ne pokazuje tačno vrijeme, to bi bilo samo nekoliko eventualnih primjera i prijedloga. Ovakve predmete trebate odstraniti sa relevantnih tačaka ili ih popraviti da ispravno rade.
3. Ojačajte svoje relevantne tačke simbolima napretka: Možete postaviti posudu s novčićima u koju ćete svakodnevno stavljati kusur), ili biljku „sretni bambus“, ili bilo šta što Vama prestavlja simbol uspjeha i napretka. Dostupni su nam mnogi Kineski simboli sreće, ali, ako ne želite, ne morate ih koristiti. Slika Vaše kuće iz snova, model luksuznog automobila kojeg biste voljeli imati predstavljaju efektan finansijski simbol jer za Vas imaju osobno značenje.
4. Naglasite svoje finansijske tačke zelenom i prupurnom bojom: Zelena boja simbolizira vitalnost i razvoj, a purpurna predstavlja boju bogatstva. Smjestite posudu sa (pravim ili vještačkim) voćem tih boja u područje bogatstva u Vašoj kuhinji, kako bi simbolizirali posjedovanje obilja u vlastitom domu. Ako koristite pravo voće, možete ga jesti, samo s vremena na vrijeme ih dodajite još kako bi voće uvijek bilo svježe i zdjela više od pola puna.
5. Obratite svakodnevno pažnju na ro kako rukujete novcem: Da li u svom novčaniku držite uredno složene i sortirane novčanice, ili su one tek ubačene unutra, ili zgužvane na dnu džepa? Raspremite nered u svom novčaniku i torbi i počnite se odnositi prema novcu (i novčanicama) kao da ga smatrate vrijednim.
6. Ako zanemarujete svoj novac, on će zanemariti Vas, pa se pobrinite da redovno izbalansirate čekovnu knjižicu i kreditnu karticu i da na vrijeme platite svoje račune: Stavite svoju čekovnu knjižicu ili kreditnu karticu u atraktivne korice (izaberite zelenu, purpurnu, crvenu, plavu ili crnu boju) i držite je na području bogatstva na svom stolu (stražnji lijevi ugao) ili u području bogatstva svoje kancelarije.
7. Živite velikodušno i darežljivo: Novac je oblik energije i treba da pritiče kroz Vaš život, a ne samo da dotiče. Zgrtanje, škrtost i odricanje više rade protiv dobijanja prihoda, dok velikodušno davanje u okviru Vaših finansijskih mogućnosti stvara slobodan prostor za pristizanje još većeg izobilja. Ako nemate obilje novca kojeg biste mogli dijeliti, darujte velikodušno koliko možete – vlastito vrijeme, energiju, snagu, saosjećanje i uvažavanje.
avatar
Sanela K.

Broj komentara : 60
Age : 47
Registration date : 2008-09-11

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Sama sebe nadopunjujem

Komentar  Sanela K. on Fri Nov 07, 2008 3:16 am

Evo dok čekam da nešto uploadujem, čitam sve što je napisano i zaista moram da potvrdim ovo o pojmu nafake... Ne valja biti ni škrt ni rasipan, ali ZAISTA, ako od srca dajete u skladu sa svojim mogućnostima, uvijek vam se vrati s neke druge strane, bar toliko koliko ste dali... da ne tupim o tome, puna sam konkretnih primjera, ali to nije bitno...
Kad smo već kod nesebičnog davanja... imala sam "nesreću" da je moj muž nepovratno izbrisao sve moje dokumente iz zadnjih 6 godina, a koje nisam imala potrebe čuvati izvan kompjutera, i čik pogodite: sve što sam nesebično davala na ovom i drugim forumima, to sam ponovo sa istih foruma uspjela prekopirati i dobila sam nazad... čak i onu knjigu koju prevodim i čiji sam prevod poslala Berki, inače bih sada ostala bez nje...
A o lijepim gestama i moralnoj i materijalnoj podršci da i ne govorim... zaista se sve vrati... Very Happy
avatar
Sanela K.

Broj komentara : 60
Age : 47
Registration date : 2008-09-11

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

novac, nafaka, blagostanje = vjetar

Komentar  Berka on Fri Nov 07, 2008 11:05 am

Feng Shui sektor "BLAGOSTANJE"
Gornji lijevi ugao kuce/stana je sektor 4 koji simbolicno predstavlja podrucje novca, tim sektorom vlada energija elementa Drvo i zato pazite da ovaj sektor bude u harmoniji sa drvenim elementom . Sektor novca je zelene (drvene) boje.
Nazivi ovog sektora su: "Novac"; "Bogatstvo"; “Nafaka”; "Blagostanje" „SUN“ …
Kao sto je vazduh posrednik izmedju Vatre i Vode i ostalih elemenata - Slicno tome, novac je na skoro isti nacin samo posrednicko sredstvo za covjeka kako bi putem njega dosao do zeljenih stvari. To je osnovna uloga novca i njegova osnovna priroda.

Njegova svrha nikad ne smije biti gomilanje. Kada covjek gomila novac tog momenta nastaju problemi jer se time mijenja elementarna priroda odnosno svrha novca. Ako se ovako mijenja svrha novca narusen je osnovni zakon kosmosa: protocnost, posrednistvo, kretanje.

Novac je nastao i postoji sa ciljem da se trosi. Naravno, kao i sve drugo, sa razumom i mjerom. Oni koji stihijski, bez ikakve kontrole trose novac nemogu se pravdati ovom teorijom. Jer, i energija covjeka se trosi, ali sa ozbiljnom dozom razuma. Kako god se nesmiju potrositi (ratne) rezerve zivotne energije, tako isto je sa novcem. Samo tako se moze ponovo i ponovo stalno obnavljati. Isti princip vazi i za novac.

PONAVLJAM:

• Kretanje je osnova svijeta i temelj naseg zivota. Nas zivot je baziran na dinamici naseg organizma i naravno, na kretanju.

• "Sjedeci ljudi" oboljevaju.

• Kada zaustavimo osnovnu dinamiku naseg organizma a to je disanje ( kretanje koje u kineskoj medicini naziva "vjetar zivota"(dah) covek umire.

• Svaka vrsta kretanja obezbjedjuje napredak zivota pod uslovom da se prirodno kanalise. Esencijalna mudrost: ne zuriti i ne usporavati. ( tj. ne razbacivati se, ne stediti previse ni novac ni energiju). Samo tako postizes balans I obnavljanje.

• Vjetar po Feng Shuiju i po kineskoj medicini stalno treba da kruzi na
• kontinuiran i harmonican nacin a upravo na isti nacin treba da se krece i novac i sreca u ljudskom zivotu.

Osnovni zakon novca je da on mora da kruzi. To svi znamo ali rijetko koji covjek u zivotu moze da uvazi ovaj princip a da ga ne bude strah da jednog dana ne ostane bez novca.

Zakon prirode, odnosno komicki princip je ovaj : desi se ono cega se covek plasi. Za cim groznicavo trcimo to ne dostignemo. Cega se bojiis to te sustize. To praksa pokazuje na svakom koraku.

Ipak, biti svjestan necega pa se toga plasiti je bolje nego: biti nesvjestan i plasiti se a da nemas pojma od cega. Jer, tada covjek nema mogucnost da se bori.
Treba se drzati one stare: “Daj i bice ti dato. Baci uz vodu ako zelis da docekas niz vodu. Treba biti spreman davati bezuslovno”.

POENTA:
Bitno je kretanje. Protok energija. Zbog stagnantne energije novi boljitak nema sanse da dodje u nas zivot .

_________________
Magistra Vitae - ANTI-STRES SKOLA -Berka Nezic anti-stres terapeut Reiki tretmani i inicijacije; Feng Shui osobne karte; Feng Shui analiza stana i poslovnog prostora; Zdrava prehrana; Anti-stres radionice; Reiki skola; Feng Shui skola; Regresija; KONTAKT: Magistra_Vitae@live.nl
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: FENG SHUI FINANSIJSKI SAVJETI

Komentar  Sponsored content


Sponsored content


Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu