Hrčkov sindrom

Go down

Hrčkov sindrom

Komentar  Berka on Wed Sep 10, 2008 1:45 pm

Ako njegujete naviku pretrpavanja ormara, ladica, pa i cijelih soba, imate sindrom hrcka (hamster) .
Zapitajte se od kada imate taj obicaj, sto se u tom periodu dogadjalo sa vasim zivotom i sta je to sto vam je neophodno da biste se osjecali sigurno, voljeno, zdravo i udobno.
Gdje je prepreka harmoniji i uzivanju u zivotu i sta je ono sto smatrate da vas sprecava da sve to ostvarite?!
Stvari za koje ste sigurni da vam vise nikada nece zatrebati ne odnosite roditeljima, jer to simbolizira vase unutrasnje stanje nesigurnosti, nedoraslosti situacijema, ovisnosti o autoritetu i nezrelosti. Isto kao sto zaiuvjek trebate ostaviti naviku posudjivanja novca ili trazenja bilo kakve vrste pomoci. Stare pustite na miru, neka uzivaju u zasluzenom odmoru, a vi jednostavno: odrastite ! Time cete i svojoj djeci pokazati da ste dorasli svom zadatku: brinuti se sami o sebi i naravno, o svojoj djeci sve dok oni ne odrastu.
Ne ostavljajte nepotrebne stvari u podrum, jer time simbolicno zatrpavate i zagusujete svoju podsvjest. Ne nosite ih ni na tavan, jer time simbolicno pregradjujete nadsvjest – stalni rast, razvoj i napredak svoje duhovnosti. Ne poklanjajte ih ni osobama kojima to ne treba. Koliko god se drzali za srce i zalili ( Rolling Eyes jazuk Rolling Eyes ) bacite te stvari ili jos bolje, prodajte ih. Ako se odlucite za prodaju, nemojte tu “nasjesti” starim manipulativnim izgovorom da nemozete odbiti odgovarajucu cijenu. Sjetite se: sto nepotrebnih stvari po 1 euro = 100 eura koje i te kako dobro mozete upotrijebiti. A onaj ko ti preda 1 ero za jednu stvar, vjerovatno je svjestan da mu ta stvar treba, i sretan je sto je prilikom kupovine (njemu) potrebne stvari odlicno prosao. Zar usrecivanje ljudi nije jedan od nacina da i mi budemo sretni?

Zasto se ova navika nagomilavanja stvari nazvala "Sindrom hrčka"? Pa i ova jadna nesigurna zivotinjica stalno nesto skuplja, jer se osjeca ugrozeno i nesigurno. Cak i kad jede, ova zivotinjica ostavlja u uglu usta znacajan dio hrane, i cuva ga satima ili danima ( za slucaj da joj zatreba, kad bude gladna a hrane niotkuda... i tako... cuva...cuva... i boji se i boji se... cijelog svog zivota).
A zna se karmicki zakon: cega se bojimo, to nas uvijek prati.
Od ceg bjezimo to nas sustize...

Nego, dragi moji, oslobodite se, opustite se, sto god nam treba imacemo bas onda kad nam zatreba. Imajte povjerenje u kosmicku mudrost i miost. Dovoljno je samo u to vjerovati i radovati se zivotu DANAS. A jucer ostavimo istoriji. Za sutra ne brini, sutra je druga nafaka. Svakom je danu dosta njegovog bremena. I to ( samo danasnje) je bas ono i onoliko koliko zaista mozemo ponijeti. Sve osim toga danasnjeg je prekobrojno i nepotreban teret ispod kojeg nepotrebno posrcemo...

_________________
Magistra Vitae - ANTI-STRES SKOLA -Berka Nezic anti-stres terapeut Reiki tretmani i inicijacije; Feng Shui osobne karte; Feng Shui analiza stana i poslovnog prostora; Zdrava prehrana; Anti-stres radionice; Reiki skola; Feng Shui skola; Regresija; KONTAKT: Magistra_Vitae@live.nl
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Dozvoljava li taj tvoj Feng uspomene ?

Komentar  Miran Lakovski - Laki on Wed Sep 10, 2008 4:19 pm

Ako poslusam tvoj savjet, immacu jedno pitanje: sta je sa svim tim silnim uspomenama ? Da li Feng dozvoljava drzanje uspomena?
avatar
Miran Lakovski - Laki

Broj komentara : 101
Age : 60
Registration date : 2008-03-11

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Sve sa mjerom.. ciljem...i stilom.

Komentar  Berka on Wed Sep 10, 2008 11:06 pm

Naravno, Mirane, ali da su uredno slozeni i ostavljeni na odgovarajuce mjesto. Medjutim, ako su uspomene polomljene ili ostecene na bilo koji nacin, to je mamac za negativne vibracije. Sve sto je polomljeno emituje negativnost i nazadovanje, tu ti ne pomaze ni lijepljenje. U tom slucaju, bilo bi najbolje da se od toga oprostis.
Postoje mnoge uspomene za koje je pravo rjesenje da se fotografisu i onda da se od njih oprostimo. Slike ne prave nered u tvom domu, i to mi se cini veoma prakticnim.
Jos sam se necega sjetila: ako imas poklon ( tzv. uspomenu) od osobe koju ne volis ili ti je ostalo nesto od osobe koja ti je "radila o glavi", koliko god je dobro to sto imas, lijepo bi bilo da se i od toga oprostis.
Vjestina odvajanja od stvari otvara nam prostor da nam se dogadja nesto novo, svjeze i puno dobre (zive) energije.

_________________
Magistra Vitae - ANTI-STRES SKOLA -Berka Nezic anti-stres terapeut Reiki tretmani i inicijacije; Feng Shui osobne karte; Feng Shui analiza stana i poslovnog prostora; Zdrava prehrana; Anti-stres radionice; Reiki skola; Feng Shui skola; Regresija; KONTAKT: Magistra_Vitae@live.nl
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Nered, prenatrpanost i Hrčkov sindrom

Komentar  Sanela K. on Thu Oct 23, 2008 2:44 pm

Dragi moji, ovo sam već stavila u drugu temu, ali dio se poklapa sa ovim naslovom: Hrčkov sindrom, pa evo i ovdje, radi lakšeg snalaženja:

NERED I PRENATRPANOST
by Sanela K. on Wed Sep 17, 2008 11:36 pm

Čišćenje životnog prostora
Prvi korak koji se radi kad se krene na (pre)uređenje stana je - čišćenje! Učinite li već samo to učinili ste mnogo, a bez zamaranja s “feng shui” pravilima koja su sama po sebi beživotna ako ne shvaćate bit koja stoji iza njih, i ako sami ne osjećate i ne živite vaš prostor.
Mi zapadnjaci općenito smo naučeni gledati svijet samo kao materijalan, bez dubljeg razumijevanja (a kamoli osjećanja) energija oko nas.
Također smo razvili intelekt u kojem je ukotvljen um a ostale aspekte bića potiskujemo (intuiciju, duhovnost, slobodno ispoljavanje emocija...). Prema orijentalnim učenjima (a i modernoj fizici!) teško je odvojiti materiju od energije, vidljivo od nevidljivog, a na Čovjeka se gleda kao na kompleksno biće čije je fizičko tijelo samo "najgušći" aspekt puno šireg entiteta. Zbog toga su orijentalni mudraci rano uvidjeli vezu između našeg prostora u kojem živimo i nas samih.
Prostor možemo shvatiti kao materijalno proširenje našeg unutrašnjeg stanja. Vjerujem da svi poznajete nekoga tko je rastrojen u svom životu. obično mu i stan izgleda kaotično, zar ne!? To je vrlo očit primjer povezanosti između unutrašnjeg i vanjskog. Međutim, postoje i mnogo suptilnije veze... Kako je većina nas na zapadu centrirana u umu (koji prema orijentalnoj tradiciji ima središte u solarnom pleksusu, trećoj čakri, području želuca, a prema nekima u abdomenu -hari), skloni smo potiskivati naše emocije, našu intuiciju, neugodna iskustva i sve što ne prolazi "cenzuru" uma. Tijekom života uspijemo sakupiti doista veliko breme takvih sadržaja. Budući postoji energetska veza između nas i prostora u kojem živimo, često smo skloni u određenim područjima našeg stana gomilati stvari, staviti glomazan komad namještaja koji blokira protok energije u stanu, ili učiniti bilo koji drugi oblik "disharmonije" kojeg obično nismo svjesni jer nam nitko nikad na to nije ukazao. A upravo te stvari na materijalnoj razini predstavljaju naše unutrašnje blokade i potisnute sadržaje. Radom na uređenju interijera neminovno utječemo i na nas same što ćete moći i sami osjetiti ukoliko ćete pokušati sprovesti čišćenje koje ću objasniti u ovom tekstu. Vidjet ćete kako će vam se pojavljivati razne više-manje neugodne emocije kad ćete svjesno pokušati nešto promijeniti u svom stanu, ali ćete također osjetiti ushit i olakšanje! I da, to je proces koji traje cijeli život! Uvijek ćete nalaziti stvari koje će trebati doraditi, popraviti, preurediti, izbaciti. Bitno je da shvatite da je to dinamičan proces koji uvijek traje, i da naučite u njemu nalaziti UŽITAK. S vremenom ćete osjetiti kako je vaš prostor ŽIV jer ste ga vi oživjeli vašim svjesnim uplivom. nećete ga smatrati samo hrpom zidova i namještaja, nego nečim posve osobnim i živim. Znat ćete tada da je vaš stan doista ekstenzija vas samih!


PRVI KORAK JE "ČIŠĆENJE PROSTORA!"
Naravno, kad uzmete krpu u ruke i počnete prati prozore budite svjesni da to nije samo puko micanje fizičke prljavštine. Na energetskoj razini to predstavlja koliko jasno vi vidite svijet oko vas, koliko sunca puštate u svoj život, i kako drugi vide vas! slično je i s ostalim stvarima. Dajte oduška svojoj mašti da prepozna simboličnu vezu između dijelova vašeg stana i vašeg života, i budite svjesni prilikom čišćenja tog prostora da istovremeno time pomažete i svom unutarnjem stanu! Nije potrebno posebno spominjati koliko je važno da je vaš stan fizički čist i pospremljen!!!


Slijedi opis takozvanih "clutter" stvari ("darmar", doslovni prijevod s engleskog) koje odvlače energiju iz vašeg prostora u neželjenim smjerovima i koje bi bilo dobro ukloniti iz stana (NE u podrum, NE kod svojih roditelja!!! Bacite ih, poklonite ih nekome tko to želi, prodajte!!!).
Ukoliko ćete se odlučiti na temeljito pospremanje pokušajte dobro ocijeniti svaku stvar koju uzmete u ruku odgovara li opisu “cluttera”, KAKVE EMOCIJE BUDI U VAMA, i što vam govori vaša intuicija (pri tome uzmite u obzir da strah od micanja blokova također može reći "ne" namjeri da maknete određeni predmet!). U redu je ako odlučite neki predmet ostaviti iako odgovara opisu “cluttera” -bit je u tome da ste SVJESNI te odluke. Možda niste sada spremni na to, ali doći će pravo vrijeme i tada ćete to ukloniti. Zato je važno da takva pospremanja radite s vremena na vrijeme (barem jednom godišnje!). I budite svjesni procesa koji se pritom zbiva!Dakle, što su “clutteri”?

1. STVARI KOJE NISMO KORISTILI DUŽE OD GODINU DANA
(garderoba pogotovo, ali se odnosi i na sve ostalo: knjige, glazba, posteljina, suđe...)
Na psihološkoj razini posjedovanje takvih stvari kreira osjećaj beskorisnosti i besmisla, upravo zbog nekorištenja tih stvari!

2. STVARI KOJE NE VOLIMO (ali ih zadržavamo iz razno-raznih razloga)
One izazivaju i u nama osjećaj nevoljenosti. Želite li se osjećati nevoljeno?

3. PRLJAVE, NEUREDNE I NEORGANIZIRANE STVARI Takva situacija podržava osjećaj kaosa i težine u vlastitom životu.

4. PRETRPANOST (previše stvari na malo mjesta, pretrpani ormari, ladice…)
Takva situacija u nama podržava osjećaj težine i neimanja dovoljno životnog prostora. Ovisno u kojem dijelu stana imamo takvu situaciju taj osjećaj će utjecati na neko od područja života (karijera, odnosi, partnerstvo, novac...).


5. SVE NEZAVRŠENO Nezavršeni poslovi izazivaju osjećaj nemira, i stalno nam šalju nesvjesnu poruku "daj me završi!". Ili završite to, ili odlučite da se više ne želite s tim gnjaviti i uklonite to!

6. STVARI KOJE NAS NA OVAJ ILI ONAJ NAČIN PODSJEĆAJU NA NEUGODNE SITUACIJE U ŽIVOTU I NA BILO KOJI NAČIN IZAZIVAJU NEUGODNE EMOCIJE U NAMA.
Želimo li to i dalje imati u svom stanu (i u sebi)? Bit života je da živimo u sadašnjem trenutku, ali su mnogi od nas često vezani za prošlost. Micanjem takvih stvari pomoći ćemo si da lakše dišemo i budemo usredotočeni na sadašnjost! Pritom se ovdje ne misli na drage uspomene koje u nama bude pozitivne emocije i snagu - takve stvari su naravno poželjne!!!


7. STVARI VEZANE UZ BIVŠE LJUBAVNE ODNOSE
Vežu nas na energetskoj razini uz te osobe i mogu ometati naš sadašnji odnos! Naravno, ovdje je potrebno upotrijebiti razum i odlučiti da li nas neka stvar doista veže na negativan način uz bivši odnos, ili predstavlja dragu i podržavajuću uspomenu na jedan period života.


8. STVARI KOJE NAM VIŠE NE PRISTAJU (niti će nam pristajati!)
Misli se na garderobu (ali se može primijeniti i na ostalo). Žene imaju pogotovo problema s tim - "jao udebljala sam se i ne stanem više u ovu suknju, ali neću je baciti jer idem na dijetu pa ću smršaviti". Poznajem žene koje su stalno na dijeti, a niti vidim da su išta smršavjele, a što mi je još apsurdnije, u stvari niti ne vidim da im je dijeta potrebna. Očito je riječ o niskom samopoštovanju i nevoljenju sebe. Ako ne smršavite nakon godinu dana BACITE taj odjevni predmet jer takve stvari u vama podražavaju osjećaj da s vama nešto nije u redu (nije u redu da sam malo deblja, nije u redu ovo, nije u redu ono...). Ako volite imati takve osjećaje o sebi onda slobodno zadržite stvari koje vam ne pristaju. Izbor je uvijek vaš!


9. STVARI "ZA SVAKI SLUČAJ" (moje omiljene)
Ako smo skloni čuvati stvari koje nam zbilja ne trebaju ali se bojimo da će nam zatrebati jednom u budućnosti, one na psihološkoj razini podržavaju osjećaj da nikad ne možemo dočekati svoj trenutak, i osjećaj nesigurnosti u obilje Svemira i njegovu podršku! Ustvari, čuvanjem takvih nepotrebnih stvari sebi nikad nećemo dozvoliti otvaranje kanala obilja i vjerojatno ćemo život provesti u egzistencijalnom grču. Na ovim našim prostorima takvo stanje je kolektivno prisutno i vrlo snažno izraženo, i nije jednostavno oduprijeti mu se.


10. STATUSNI SIMBOLI
To su stvari koje u nama podržavaju iluziju da smo veliki i bolji od drugih. Mi smo svi međusobno jednaki, i svaki osjećaj nadmoćnosti je čista iluzija, maska koju nosimo da bi se ustvari zaštitili. Iza nje obično stoji uplašenost i nesvjesni osjećaj bezvrijednosti. Ovo je najteže područje za čišćenje jer je uplitanje ega ogromno. Međutim, ne predstavlja problem sam predmet već način na koji ga mi doživljavamo. Npr. netko može imati svoje diplome na zidu kao potvrdu samome sebi za uloženi trud i vrijeme u ono što voli, ali ga one ne čine da se osjeća vrijednijim od drugih koji nemaju te diplome - u tom slučaju te diplome ne predstavljaju statusni simbol. Ali ako osoba ističe svoje diplome kako bi se predstavila boljom od ostalih tada one jesu statusni simboli i osoba bi ih trebala skloniti ako doista želi skinuti maske i pokazati se onakvom kakva doista jest. Ali ego je ovdje jak...


11. BESMISLENI POKLONI - pokloni koji nam se ne sviđaju ili nemaju svrhe
Važno je maknuti takve poklone jer oni u nama podržavaju osjećaj da smo neviđeni, da drugi ne vide kakvi mi zaista jesmo i što nam treba (jer da vide ne bi nam poklanjali takve gluposti!). U redu je maknuti neželjene poklone!!! Možete imati kutiju u kojoj ćete ih držati dok se ne pojavi netko kome će doista trebati! Bitno je da imate namjeru da su pokloni u toj kutiji "u tranziciji", da više nisu vaši te čekaju pravu osobu, kako bi time eliminirali njihov neželjeni učinak dok se fizički još nalaze u vašem stanu.


12. RAZNE USPOMENE KOJE NAS DRŽE U PROŠLOSTI
To se pogotovo odnosi na svakojake zbirke (salveta, čačkalica i sl.) koje nas više ne privlače ali iz sentimentalnih razloga su još tu. Takve stvari mogu u nama podržavati osjećaj da ne možemo otvoriti novi krug ljudi! Ovdje je škakljivo za odlučiti što ukloniti a što ne. Stvari koje nas podržavaju su poželjne, no čuvanje medvjedića kojeg smo dobili kad smo imali tri godine već može biti upitno.


13. STARE NOVINE I »ČASOPISI, KNJIGE, GLAZBA, FOTOGRAFIJE i sve ostalo što nosi simbolički zapis onoga što ne želimo imati u svom životu.
Opet škakljivo područje! Ukoliko npr. imamo videokasete ili DVD-ove s tugaljivim, srcedrapajućim i tragičnim filmovima, ili isto takve knjige, glazbu, slike i fotografije, trebamo se upitati želimo li i mi imati život kakav se tamo prikazuje! Gorka istina je da često puta ŽELIMO!!! I mnogima će biti teško odlučiti maknuti stvari koje izazivaju takve teške emocije. Krajnja odluka je na nama. Ako se odlučimo zadržati nešto od toga budimo barem iskreni i recimo si "ok, u ovom trenutku mi to još treba i zato ne želim to ukloniti" - bitno je da budemo svjesni naše odluke!

Mislim da sad razumijete zašto je proces čišćenja stana s ovakvim pristupom često emotivno buran, zašto traje cijeli život, i zašto je potrebno raditi inventuru barem jednom godišnje!

14. TZV. MISTERIOZNI PREDMETI
To su predmeti kojima ne znamo namjenu, kojima čak ne znamo kako su došli u naš stan. Bacite ih odmah! I da ponovim, stvari koje odlučite ukloniti NIKAKO NEMOJTE SPREMITI U PODRUM (=podsvijest) ili na tavan (=nadsvijest, budućnost, duhovno područje života), NEMOJTE IH ODNIJETI K RODITELJIMA (= podržavanje vlastite nesamostalnosti) NITI POKLANJATI NEKOME TKO IH NE ŽELI. Prodajte ih (zašto ne bi zaradili na tome!??), poklonite ih nekome tko ih doista želi, ili ih jednostavno bacite!
Ako ne živite sami stvari drugih osoba nemojte micati na silu!!! Pokušajte svoje ukućane privoljeti da vam se pridruže u zajedničkom čišćenju, ali ako oni ne žele nešto ukloniti pustite ih da to zadrže. Stan tek nakon fizičkog čišćenja i uklanjanja nepotrebnih predmeta ima smisla čistiti i energetski. To se može učiniti na razne načine (zvonima, pljeskanjem, reikijem...). Najljepše je ako energetsko čišćenje u nekom od brojnih oblika sami preuzmete u svoje ruke umjesto da ga prepustite nekome tko je “stručnjak”. Ipak je to vaš životni prostor!
Nakon temeljitog čišćenja stana (koje može potrajati danima!) slijedi uređivanje prostora, unošenje boja i predmeta koji će nas podržavati u životnosti. No to je zasebna cjelina za koju vam svakako preporučujem radionice koje se povremeno održavaju u Zagrebu. Knjige mogu pomoći s nekim savjetima i “cakama” oko detalja uređenja, ali kroz njih ne možete dobiti bit energetskog uređenja prostora, niti možete razviti vlastitu intuiciju i osjećanje energije prostora. Osim toga, mogu vas samo zbuniti budući međusobno znaju biti prilično kontradiktorne, nudeći vam samo šabloniziranu gomilu pravila bez stvarne vrijednosti. Međutim, provedete li u svom stanu samo čišćenje “cluttera” učinili ste već više od pola posla! Ukoliko zasučete rukave i krenete u akciju čišćenja volio bih da mi javite vaša iskustva! Nesumnjivo ćete odmah nešto primijetiti, spoznati, otkriti, o sebi i o prostoru. Neke stvari će vam se pokazati tek tjednima kasnije. Ali u svakom slučaju bit će to uzbudljivo iskustvo! Eto, želim vam doista ugodno čišćenje i pospremanje!


Ovaj zadnji dio teksta u ovom postu je zapravo napisao: Boris Pecigoš boris@centarcedrus.hr
avatar
Sanela K.

Broj komentara : 60
Age : 47
Registration date : 2008-09-11

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

pun pogodak!

Komentar  Admin on Wed Jan 21, 2009 5:39 pm

Ova tema je stvarno pun pogodak!
Kad sam se prosle godine selila, "sortirala sam stvari po tim pravilima, a evo me godina dana poslje, opet se je toliko toga nakupilo i ustvari vidim da nisam dovoljno bacila, poklonila, prodala ...
Cega se strogo pridrzavam ako dobijem nesto na poklon sto apsolutno ne ide uz moj karakter, moj nacin zivota, toga se odmah rjesim, po kratkom postupku!
Ali ipak jos uvjek cuvam stvari iz Slovenije, netso sto me veze na meni drage i vazne osobe i trenutke. Sad se pitam da li se moram i toga lisiti u stvari da li bih se mogla lisiti tih stvari. Jer imam osjecaj, da one odrzavaju moju vezu sa Slovenijom i Elvisom iz proslosti, nesto sto me drzi i daje mi snagu da idem dalje. A eto sad se pitam da li su mi potrebne te stvari?
Inace ne cuvam skupocjene stvari nego vise zbog nostalgije ili zato sto imaju veliku emotivnu vrijednost za mene. Jesam li i ja hrcak?

_________________
strange attractor ρ = 28
avatar
Admin
Admin

Broj komentara : 134
Age : 38
Registration date : 2007-12-10

Vidi profil korisnika http://anti-stres.actieforum.com

Na vrh Go down

Re: Hrčkov sindrom

Komentar  Berka on Wed Jan 21, 2009 6:47 pm

Jesi draga naravno da si Hrcak jer se ne mozes odvojiti od nekih uspomena. To ne znaci da te nagovaram. Ali, neke uspomene je dovoljno slikati. Super da digitalna fotografija vise ne pravi pune kutije i kofere slika.
Ja se automatski rjesavam nekih poklona i prosljedjujem ih dalje, tamo gdje ce biti od vece koristi. I to ne krijem od osoba od kojih ih dobijem.
Na pr. od cetiri osobe sam dobila vibuti prah ( svet prah iz indije), zadrzala sam samo jednu kutijicu, a ostalo sam podijelila. Ne smatram to
uvredom prema osobi od koje sam to dobila. Samo prosljedjuj dalje, neka sve pa i pokloni teku kao rijeka... Tako kosmosu dajes poruku da nisi pretrpana, odnosno pravis prazno mjesto da bi dobila ono sto ti je vise potrebno..

Ne prianjas samo ako si u stanju svega se odreci. Bas svega. ne vezi se ni za stvari ni za osobe ni za situacije.
Samo u praznu posudu moze stati nesto novo. To je poenta.

Radila sam prosle godine rituale oslobadjanja od starih potrosenih situacija. Te osobe su postale spremne za nesto novo samo onda kada su smogle snage da OTPUSTE ono sto je nekad bilo. Postoje i emotivni hrcci, draga moja. A ne samo hrcci sa stvarima.

Hrccima savjetujem da se odmah rijese stvari koje su dobili od osoba koje ih mrve i razaraju. Koliko god da su vrijedne stvari ( nakit na pr.) koje smo dobili od osoba koje nam kradu energiju, treba da ih se rijesimo. Jer, te stvari ( makar bio dragi kamen) nama takodjer kradu energijju.

_________________
Magistra Vitae - ANTI-STRES SKOLA -Berka Nezic anti-stres terapeut Reiki tretmani i inicijacije; Feng Shui osobne karte; Feng Shui analiza stana i poslovnog prostora; Zdrava prehrana; Anti-stres radionice; Reiki skola; Feng Shui skola; Regresija; KONTAKT: Magistra_Vitae@live.nl
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Hrčkov sindrom

Komentar  Sponsored content


Sponsored content


Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu