ERMINA I FAMILIJA

Go down

ERMINA I FAMILIJA

Komentar  Berka on Thu Jan 31, 2008 10:12 pm

Ova familija je potpuno harmonična, ništa joj ne nedostaje. Porodica ima zastupljene sve postojeće elemente koji su bitni za skladno i neomentano funkcionisanje jin i jang energija ( drvo,vatra,metal,zemlja i voda).
( Ermina:drvo-vatra ; njen suprug: metal-drvo; sin: metal-vatra; starija kćerka: zemlja-vatra; mladja kćerka:voda-drvo)

Rodjeni smo po unapred odredjenom trenutku i na unapred odredjenom mestu. Kao vino iz neke godine berbe, tako i mi imamo kvalitet te godine i godišnjeg doba u kojem dolazimo na svijet. Erminina porodica je prema feng shui proračunu harmonična. Trudim se da ne bih pretjerivala ali ipak moram reći : PROSTO SAVRŠENA !

Ni jedan im element ne nedostaje. Šta da kažem? Dugo nisam radila ovako dobru Feng Šui kartu. Stvarno. Zaista.

Ermina:
Tvoja godina “berbe” je pod trećom zvijezdom rodjenja u elementu “drvo”
Ti si osoba jang.
Tvoj mjesec rodjnja je vatreni, po kineskom kalendaru to je peti a i tvoja mjesečna zvijezda rodjnja je 5.
Na osnovu ovih podataka došo se do proračuna da je tvoja sretna svijezda “9” što opet znači : Vatra.
Ti si znači, definitivno: drvo+vatra+vatra što me nimalo ne iznenadjuje jer te dovoljno poznajem. Ti si topla kao drvo ali lako sagorijevaš. Zapravo ti stalno goriš. Što znači da si plemenita, topla, ali možeš biti i opasna. Koliko blagodeti donosi vatra moguće je da prouzrokuje katastrofe.
Nimalo me ne iznenadjuje što si uspješna poslovna žena jer osim toga što si “jang” – aktivna ( a ponekad i agresivna )
Ti si dupla vatra.
Koliko god je Ervin sretan s tobom i što baš tebe ima za životnu saputnicu, mislim da mu istovremeno i nije nimalo lako s tobom.
Opširnu feng šui kartu poslaću ti mail-om, sada ću ti samo reći da je tvoje sretno godišnje doba ljeto. Tvoja sretna zanimanja su ( i ovo me nije iznenadilo) kompjuterstvo, podučavanje, inovatorstvo, umjetnost liječenja...zapravo sve što podrazumijeva upotrebu vatre.
Tvoj sretni cvijet je lotos koji cvjeta u ljeto i koji simbolizuje PLODNOST. ( ha, ha, ha, ni ovo me ne iznenadjuje).

Tvoju produktivnost mogu ometati kvarovi u kući koji su u vezi sa vatrom ( štednjak, uredjaji za grijanje.. kao i bilo koji drugi kvarovi na južnoj strani tvoje kuće. To ti može ne samo smanjiti produktivnost nego te može dovesti do prave konfuzije.
Tvoja sretna boja je, naravno, vatrena, purpurna.
Sretni oblici su poput plamenih jezika oštri, nepravilni, nazubljeni, istaknuti. Kao i kružni uzorci.
Kada je tvojim organima potrebna podrška to je najčešće ono što je takodjer povezano sa vatrom: srce, organi za varenje, groznice, emocionalna stanja...
Najsretnija direkcija u prustoru za tebe je Jug. Zato, draga moja, kada obavljaš važne poslovne i ljubavne razgovore, neka ti nos bude okrenut tačno prema jugu. To će te dovesti u najbolji balans. Još ako sjediš na nečem od drveta i uz to da je upaljena svijeća ili još bolje kamin.
Ovo shvati ozbiljno, Feng Šui jeste magija i to moraš poštovati.

Prostorija u kojoj se najbolje osječašje kuhinja. Ali još bolje je: vrt ( dvorište ).

Osim najvažnije direkcije u prostoru JUG, ti si u harmoniji sa istokom, sjeverom i jugoistokom. Tako da ti neće biti problem podesiti krevet u dobar pravac. Pri tome pazi da to ne znači da trebaš glavu okrenuti tamo. Uvijek se orjentiši da “gledaš”u tom pravcu. Ja to najradije kažem “da ti je nos okrenut u tom pravcu”. Nadam se da me razumiješ.

Kada sam pronašla asocijacije koje tebi najbolje odgovaraju, morala sam se naglas nasmijati. Stvarno. Tvoje asocijacije su: telefon, kompjuter, zmaj, aždaja ( aždaha Very Happy ). Ja ti predlažem da ukoliko želis za ukras u svojoj radnoj sobi ili bilo gdje staviti asocijaciju koja je s tobom u balansu, neka to bude slika ili figura zmaja. Jer ti jesi žena- zmaj.

A sada, tvoja porodica
Tvoj muž je rodjen pod sedmom muškom zvijezdom, u elementu “metal”
On je tip jin što znači miran. Postoji mogućnost da goruće probleme vašeg života ipak rješavaš ti ( uglavnom). Koliko god te iritira njegov mir i prividna pasivnost, to je jako dobro. Jer, kad bi on bio jang kao ti, ne bi bilo nikada mira u vašoj kući. Bilo bi više nego hektično čak i opasno.
Njegova direkcija u prostoru je zapad. Što tebi ne odgovara. Zato ćemo morati uskladiti položaj vašeg kreveta da bi to za oboje odgovaralo.
Ostale direkcije koje njemu odgovaraju su: jugozapad, sjeverozapad, sjever i sjeveroistok. Pričekaj da to uradimo na licu mjesta, u pomoć ćemo uključiti i visak - kad ti dodjem uradićemo to strpljivo ( uskoro).
Po mjesecu rodjenja njegov element je i drvo ( ovo je i tvoj element po tvojoj ženskoj zvijezdi – godini rodjenja ). Njegova sretna zanimanja su arhitektura, dizajniranje, reklame, slikarstvo, fotografija, osvjetljenje, komponovanje i kinematografija, poslovi vezani za posjećena mjesta kao što su hoteli, restorani, zabave…. Pravougaonik je njegov najsretniji oblik.
On ima mnogo simboličkih asocijacija, navešću samo neke koje kod njega stvaraju balans: usta, jezik, igra, ples, zabava, ljubavnici...pa ako želiš tu nešto da uradiš, nabavi sliku ili figuru nečega što na to asocira.
Za njegov balans i dobro zdravlje neophodno je da u svom domu njeguje rafinirani osjećaj za estetiku.
Tvoj muž se najbolje osjeća u dnevnoj sobi. Ili još bolje ako u kući imaš biblioteku, kabinet ili prostoriju za zabavu ( hahaha, sad ćeš mi sve po spisku psovati – ali tako piše, šta ću ti ja ... ?)

Nego, šalu na stranu, vjerovala ili ne, muškarac pod sedmom MUŠKOM zvijezdom rodjenja u elemntu metala je UMJETNIK U LJUBAVI.
Nisi mogla bolje poželjeti ni pronaći ni dobiti. Stvarno. Muškarcu pod tim elementom je potreban SUIGRAČ. Jer, inače, ako nije zadovljan, koliko god je umjetnik u ljubavi moguće je da ponekad pribjegne lukavosti pa čak i prevari.
Moj zaključak: budi sretna ali i oprezna.

Ti si “3-drvo” on je “7-metal” to je najbolja moguća kombinacija za slaganje.
Zato te moram pitati: “Draga moja, da li si ti prije sklapanja braka konsultovala nekog Feng Šui učtelja?”

Sretan cvijet za tvog supruga je BOŽUR - simbol ljubavi. Neka u vašem dvorištu zasadi Božur.
Njegova zvijezda po rodjnju je sedma
Kineski mjesec rodjenja je treći, što proizilazi da je njegova muška mjesečna zvijezda 6, a to dalje znači da on ima četiri sretna broja: 1,2,5, 8.
Za razliku od tebe, ti ( kao i mogi drugi) imaš samo jedan sretan broj.
Ukoliko odredjujete značajne datume za značajne dogadjaje vodite računa o svojim sretnim brojevima. Ili ako kupujete lutriju ili igrate loto ( hm… Rolling Eyes )

Tvoja djeca:
Najstarije dijete:
Muska zvijezda 6 element metal, jang (aktivan) kompasna direkcija sjeverozapad,
Po mjesecu rodjenja kao ti element vatre, sto znaci da je kao i ti stvoren za lijecenje, kompjuterstvo....( sve sto podrazava element vatre )
Kineski mjesec njegovog rodjenja je peti ( sto znaci da je njegova mjesecna zvijezda 1) a sto dalje u proracunu znaci da je njegova sretna zvijezda 1.
Sretna boja tvog sina je bijela.

Starija kcerka:
Je zenska zvijezda 2 elementa zemlja. Ona je jin (mirna kao tata).
Njena harmonicna direkcija u prostoru je jugozapad.
Sretne boje: zuta, bijela, crvena, purpurna
Kineski mj. njenog rodjenja je 5, njena mjesecna zvijezda je 2, njen sretan broj je: 5,6,7,8 i 9
Mjesec njenog rodjenja spada u element vatre.
Znaci, po godini je kao tata
A po mjesecu je kao mama.
Ali ona nije tvoja nasljednica, jer, ipak ostaje prilicno pasivna odnosno na izgled mirna. Ona se najbolje slaze sa elementom 7-metal ( svojim ocem) ali i sa bratom 6-metal ima odlicnu harmoniju. Najlosije se moze sloziti sa elementom 1-voda. Tako da na harmoniji izmedju dvije sestre moraces puno raditi. Dogovoricemo se o strategiji ( u zivom razgovoru). Element voda razara zemlju, tako da se Nadia konstantno osjeca ugrozena od Noor.

Najmladje tvoje dijete:Noor je zenska zvijezda 1, takodjer mirna JIN.
Rodjena je pod elementom Voda. Njena najbolja direkcija je sjever.
Po mjesecu rodjenja je drvo (kao tata)
Njoj odgovara asocijacija srce, mjesec....
Nesto manje joj uspijeva da se slaze sa sesetrom (2-zemlja)
Sa bratom odlicno (6-metal), sa tatom takodjer odlicno (7-metal).
Ali ti si na prvom mjestu. Najbolje se slaze sa elementom 3-drvo a to si, hvala Bogu, ti.

Voda ublazava konflikt izmedju metala I drveta, tako da ce u situacijama tvog konflikta sa sinom ili muzem ona biti”tampon” ublazavajuza zona.

Posto element metal ublazava konflikte izmedju zemlje I vode, predlazem ti da izmedju sestara intervenise njihov otac. Prepusti to njemu, I objasni mu zbog cega. Naravno, ti ces djelovati iz pozadine. Ali otac mora biti ZVANICNI GLASNOGOVORNIK – ARBITAR.

Primijeni ovaj feng shui putokaz, neka bude nacin vazeg zivota, testiraj povremeno vasu harmoniju I uvjerices se koliko djeluje. Nemozes da vjerujes.
U svom stanu tacku novca i prosperiteta provjeri u kakvom je stanju. Tu drzi dragocjenosti ili nesto tako. Sto simbolizuje napredak.
Interesantno je sto je tvojoj porodic nedostajao element VODA, a rodjenjem Noor taj nedostatak
se rijesio. Noor je vasoj familiji i te kako dobro dosla. Ona je zaista svjetlost i to dzenetska


Berka Nezic-MagistraVitae: komentar modifikovan dana: Tue May 06, 2008 9:17 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 63
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

impresije

Komentar  ERMINA on Thu Jan 31, 2008 11:56 pm

Iznimno sam impresionirana, ne komplimentima vec sustinom!
Jednom cu prokomentirati detalje iz karte...
avatar
ERMINA

Broj komentara : 227
Location : BHAC, BOSNA&HERCEGOVINA
Registration date : 2007-12-22

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

TO JE SAMO TVOJA SKRACENA KARTE

Komentar  Berka on Fri Feb 01, 2008 7:43 pm

ERMINA (citat):Iznimno sam impresionirana, ne komplimentima vec sustinom!
Jednom cu prokomentirati detalje iz karte...

HVALA TI NA DOZVOLI DA IZNOSIM TVOJU PRIVATNOST. ZELJELA SAM DA POKAZEM UZORAK JEDNE
FAMILIJARNE FENG SUI KARTE. ZA NASE BUDUCE CLANOVE FORUMA I PRIJATELJE.

OVO JE SAMO SKRACENA KARTA, DA CITAOCIMA NE BISMO DOSADJIVALI,
DETALJE CES DOBITI ( PRIVE)
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 63
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

sveta tačka blagostanja u mom stanu

Komentar  ERMINA on Sun Feb 03, 2008 1:38 am

Vjerojatno ce i druge na forumu zanimati gdje se nalazi ta magicna tacka nafake - rado bih i nju obradila!
avatar
ERMINA

Broj komentara : 227
Location : BHAC, BOSNA&HERCEGOVINA
Registration date : 2007-12-22

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

tacka nafake, novca, zarade, napretka

Komentar  Berka on Mon Feb 04, 2008 9:21 pm

Very Happy
Eheeh, sada cemo se pokusati orijentisati u prostoru.

Zamisli da iz aviona gledas temelje svoje kuce. pretpostavljam da su u obliku pravougaonika.
obrati paznju na stranu tog cetverokuta gdje se nalaze glavna ulazna vrata
OK . sada obrati paznju na zid koji je paralelan tome. lijevi njegov ugao je sveta tacka financijske situacije.
ja to obicno kazem gornji lijevi ugao. ( gledajuci temelje kuce).
na to mjesto stavi zdjelu voca jer ono je simbol prosperiteta. Ali moze i ukrasno kamenje, kristali, kutija sa
zlatom, ( ja tu drzim i moje kartice Visa, maestro, Rabobank....)

Da bih bila sigurna da si me dobro razumjela, sad cu ti staviti smijuljak na ovaj pravougaonik.
u kojem ovo pisem. Zamisli sa su okviri ovog sto sam napisala tvoji temelji a da su ulazna vrata
tvoje kuce ovde dole

OVDJE SU NA PR. ULAZNA VRATA TVOJE KUCE
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 63
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

sveta tačka blagostanja, zarade, novca...

Komentar  ERMINA on Sun Feb 10, 2008 3:08 pm

Cao draga,
evo nakon pozicioniranja kreveta i radnih polozaja, obradili smo i tacku nafake. Bilo je vrlo jednostavno za pozicioniranje. Medjutim, pojavile su se druge dileme. Ta tacka mi se nalazi iza ugaone sofe i trenutno nisam u mogucnosti da je "otkrijem". Zato smo odlucili u taj cosak staviti kutiju sa dragocjenostima (iako sam odlucila jutros da cu na kutiju staviti i korpu sa vocem, a djecu nauciti da jedu voce iz specijalnog coska - da ne bi trulilo Smile )
Ono sto me muci (a bice da su ove tvoje instrukcije i bile potrebne da spounam nesto vaznije Rolling Eyes ) jesu "nusprodukti" koje drzim u kutiji sa dragocjenostima: 3 osusena pupka i nekoliko mlijecnih zubica). Osim toga sadrzi i bisere, srebro, filigran, drago i poludrago kamenje, ponesto metala na nekim kopcama...)
Kako to utice na oplemenjavanje tacke nafake?

P.S. Moram dodati informaciju za eventualne lopove: Da tih dragocjenosti ima toliko da nekom mogu promjeniti zivot, ja se ne bih ni raspitivala za tacku nafake! Very Happy
avatar
ERMINA

Broj komentara : 227
Location : BHAC, BOSNA&HERCEGOVINA
Registration date : 2007-12-22

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

vazno pravilo je: NE PRETRPAVATI

Komentar  Berka on Sun Feb 10, 2008 5:08 pm

nije potrebno da stavljas i zlato i bisere i korpu sa vocem.
Kako sam u naslovu naglasila, glavno pravilo je ne pretrpavati te svete tacke.
Jer i previse nereda takodjer predstavlja problem. Odnosno blokadu.
Ako se odlucis za voce, moras tu biti obazriva, jer na tom mjestu korpa voca nikada ne bi smjela biti poluprazna, ili jos gore da u njemu ima kakva trula ili uvela
vocka. Ukoliko se odlucis za cvijece, isto tako, nikako ne trebas dozvoliti da ti na tom mjestu bude uvelo. Ili jos gore: prazna vaza.
Sve ti je simbolika. Tako da mozes sama intuitivno stanje na svetim tackama svojeg doma dopunjavati, mijenjati i popravljati.
Ukoliko se odlucis na tom mjestu drzati dragocjenosti, nemora tu biti sve.
dovoljno je da ostavis struku bisera ili nekoliko kamencica (dragih, odnosno plemenitih). Tako da se lopova ne trebas i nemoras bojati.
Postivanje Feng Sui zakonitosti trebalo bi da te stiti ne samo od negativnih vibracija nego i od lopina. Razz
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 63
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

OLAKSANJE

Komentar  ERMINA on Sun Feb 10, 2008 10:06 pm

Ok draga, puno si mi olaksala, intuitivno sam osjetila da ne bi bilo dobro da voce u cosku ostane zaboravljeno, kao ni da bude zaboravljeno redovito punjenje korpe, a to bi doista bilo tesko jer se ona kod nas prazni u trenu.

No, svejedno bih voljela znati je li mi opcenito dobro drzati zube i pupkovinu u kuci, kad sam pocela sa razmjestanjem pocela sam ozbiljno razmisljati zasto to radim. Hvala ti
avatar
ERMINA

Broj komentara : 227
Location : BHAC, BOSNA&HERCEGOVINA
Registration date : 2007-12-22

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

neznam, pitaj svoje srce

Komentar  Berka on Fri Feb 15, 2008 1:52 pm

Za pupkovinu i zube neznam, nesmijem ti nista sugerisati. iskreno receno, tako nesto zamisljam ne samo kao otpadni dio nase futrole, dio naseg tijela koji vise nije potreban. Ja licno, ne vidim tu nikakvu emociju. Cak naprotiv, vidim to kao izvor bakcila.

Moram ti priznati da ja cuvam samo po jedan mali pramencic kose od moje djece iz vremena kad su bili bebe.
I sad se ne kajem zbog toga. Prosto je nevjerovatno da Dinin sin ima istu nijansu boje kose ... i td.
Sta je dobro, sta je lose, dobices od svakoga drugacije odgovore. Zato pitaj svoju intuiciju ili svoje srce.
Ali, nemoj me pogresno razumjeti, postuj obicaje ako ti se svidjaju.

U stanu vodi racuna da vaza ukoliko je prazna ne stoji tako "otvorena". To je veliki kradljivac pozitivne energije "nafake". Isto kao i otvorena WC solja.
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 63
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: ERMINA I FAMILIJA

Komentar  Sponsored content


Sponsored content


Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu