SEXUALNI POREMECAJI

Stranica 1/2 1, 2  Next

Go down

SEXUALNI POREMECAJI

Komentar  SELMA dipl.iurist on Wed Jul 09, 2008 3:08 pm

Seksualni poremećaji su poremećaji seksualnog funkcioniranja osobe.
Dijele se u tri osnovne kategorije:
-seksualne disfunkcije (ili seksualni poremećaji u užem smislu),
-parafilije i
-poremećaji spolnog (rodnog) identiteta.
Prvi su najučestaliji. Seksualne disfunkcije su smetnje kod kojih osoba ne može izvesti seksualnu aktivnost jer mu je narušena seksualna želja, seksualno uzbuđenje ili orgazam. U seksualne disfunkcije ubrajamo prijevremenu ejakulaciju, smetnje erekcije, gubitak ili smanjenje seksualne želje, teškoće u doživljavanju orgazma, vaginizam i dispareunija. Parafilije i poremećaji spolnog identiteta su daleko rjeđi poremećaji (premda se o njima mnogo više u medijima piše i govori).
Spolni identitet je naše poimanje sebe kao muškarca ili žene


SELMA N-C dipl.iurist: komentar modifikovan dana: Wed Jul 09, 2008 3:14 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
avatar
SELMA dipl.iurist

Broj komentara : 219
Age : 36
Location : HOLANDIJA
Registration date : 2008-02-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: SEXUALNI POREMECAJI

Komentar  SELMA dipl.iurist on Wed Jul 09, 2008 3:11 pm

Seksualne disfunkcije !
Smanjenje ili gubitak seksualne želje jest stanje u kojem osoba vrlo malo ili nimalo razmišlja o seksualnim aktivnostima, seksualnom odnosu, seksu i seksualnosti. Vrlo rijetko mašta o seksu. Ova je smetnja češća kod žena nego kod muškaraca. Može biti uzrokovana nekim tjelesnim bolestima (npr. hipotireozom), nekim lijekovima (npr. antidepresivi) ili psihogeno uvjetovana.
Erektilne smetnje! Erektilne smetnje jesu smetnje kod kojih muškarac ne može uspostaviti erekciju ili je održati do kraja seksualne aktivnosti, odnosno kad erekcija nije dovoljno čvrsta da se seksualna aktivnost izvede. Češće se javlja kod starijih muškaraca. Može biti uvjetovana organski (npr. šećerna bolest, ozljede kralježnične moždine) ili psihički.
Prijevremena ejakulacija!To je smetnja kod koje muškarac ejakulira vrlo brzo nakon penetracije ili čak tijekom penetracije. Češće se javlja kod mlađih muškaraca, više obrazovanih. Gotovo je isključivo psihogeno uzrokovana, tj. nema organske bolesti koja bi bila uzrokom.


SELMA N-C dipl.iurist: komentar modifikovan dana: Wed Jul 09, 2008 3:14 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
avatar
SELMA dipl.iurist

Broj komentara : 219
Age : 36
Location : HOLANDIJA
Registration date : 2008-02-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: SEXUALNI POREMECAJI

Komentar  SELMA dipl.iurist on Wed Jul 09, 2008 3:14 pm

Transseksualac
- je osoba koja doživljava trajnu neugodu zbog svog spola i spolne uloge i do te mjere se identificira sa suprotnim spolom da vjeruje kako zaista jest osoba suprotnog spola. Transseksualci često traže operativnu promjenu spola. U ovu skupinu ne ubrajaju se shizofrenici koji povremeno izjavljuju da su suprotnog spola, kao ni hermafroditi, koji imaju reproduktivne organe obaju spolova. Osobe koje se poistovjećuju sa suprotnim spolom općenito pate od anksioznosti i depresije, što je velikim djelom posljedica problema koje imaju u društvu. Njih privlači isti spol, no ne doživljavaju se homoseksualnima, jer sebe doživljavaju kao osobu suprotnog spola.
Jedan od 30 000 muškaraca i jedna od 100 000 žena su transseksualni, no taj podatak može biti posljedica toga što žene lakše prikrivaju svoju transseksualnost. Postavka da se transseksualci hormonalno razlikuju od osoba normalnog spolnog identiteta nije se pokazala ispravnom. Istraživanja (Gladue, 1987.) su pokazala da postoji vrlo mala, ako i ikakva razlika, u razini hormona kod muških heteroseksualaca, homoseksualaca i transvestita.

Istraživanje Meyer-Bahlburg iz 1979. pokazalo je da vrlo mali broj ženskih transseksualaca ima povišenu razinu muških hormona. Razlike u razini hormona mogle bi biti posljedica činjenice da si neki transseksualci sami daju hormone suprotnog spola.

Nisu pronađene ni kromosomske anomalije kod transseksualaca, kao ni razlike u strukturi mozga (Emory i sur, 1991.).

Većina transseksualaca izjavljuje da su se u djetinjstvu ponašali u stilu suprotnom od njihovog spola. No, većina djece koja su u djetinjstvu imala poremećeni spolni identitet u odrasloj dobi ne postaju transseksualci.

Maskulinost djevojčica i femininost dječaka mogu biti posljedica toga što je majka uzimala spolne hormone za vrijeme trudnoće. Također, to može biti posljedica nagrađivanja djeteta kada se ponaša neusklađeno s vlastitim spolom, npr. kada dječak obuče majčinu haljinu. Osim instrumentalnog uvjetovanja, poremećen spolni identitet u djetinjstvu može biti i posljedica modeliranja, npr. ako se djevojčica više identificira s ocem nego s majkom.
avatar
SELMA dipl.iurist

Broj komentara : 219
Age : 36
Location : HOLANDIJA
Registration date : 2008-02-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

SEXUALNI FETISIZAM!

Komentar  SELMA dipl.iurist on Wed Jul 09, 2008 3:22 pm

Fetišizam podrazumijeva [/b]oslanjanje na neživi objekt da bi se postiglo seksualno uzbuđenje.
Fetišist, gotovo uvijek muškarac, ima ponavljajuće i intenzivne seksualne porive prema neživim objektima, nazvanim fetišima, kao što su ženske cipele; taj predmet se snažno preferira ili je čak neophodan da bi se javilo seksualno uzbuđenje.
Neki fetišisti skupljaju čitave kolekcije predmeta koji ih uzbuđuju, a do njih često dolaze krađom.

Neki svoj fetišizam provode sami, dok je nekima potreban partner koji će odjenuti fetiš, te im je to nužan preduvjet za spolni odnos.

Objašnjenje fetišizma pokušale su dati psihodinamske teorije, kao i teorije učenja. Psihodinamski pristup naglašava da je normalni seksualni kontakt povezan sa kastracijskom anksioznošću, koju fetišist nastoji izbjeći. Teorije učenja objašnjavaju ovaj poremećaj klasičnim uvjetovanjem. Posebna vrsta je transvestitski fetišizam, kod kojeg osobu uzbuđuje oblačenje u odjeću osobe suprotnog spola
avatar
SELMA dipl.iurist

Broj komentara : 219
Age : 36
Location : HOLANDIJA
Registration date : 2008-02-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

INCEST!

Komentar  SELMA dipl.iurist on Wed Jul 09, 2008 3:24 pm

Incest je seksualni odnos između bliskih srodnika za koje je brak zabranjen.
Tabu incesta prisutan je u gotovo svim ljudskim društvima. Najčešći je incest između brata i sestre, a sljedeći najčešći između oca i kćeri.

Struktura obitelji u kojoj se javlja incest je obično patrijarhalna i tradicionalna, naročito s obzirom na podređeni položaj žena u odnosu na muškarce. Očevi koji imaju odnose sa svojim kćerima su često jako pobožni, moralistički i fanatični u svojim religioznim uvjerenjima. Nezadovoljni su u braku, u seksualnom ili emocionalnom smislu, a ne žele seksualno zadovoljenje potražiti izvan obitelji.

Rizični faktori da će se u obitelji javiti incestuozni odnosu su: život s očuhom, majka koja nije završila srednju školu, slaba povezanost s majkom te manje od dva bliska prijatelja u djetinjstvu.
avatar
SELMA dipl.iurist

Broj komentara : 219
Age : 36
Location : HOLANDIJA
Registration date : 2008-02-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

PEDOFILIJA!

Komentar  SELMA dipl.iurist on Wed Jul 09, 2008 3:27 pm

Pedofili su odrasle osobe, obično muškarci, koji seksualno zadovoljenje nalaze kroz fizički i često seksualni kontakt s djecom pretpubertetske dobi s kojom nisu u srodstvu. U slučajevima kada se djetetu nanašaju fizičke ozljede govori se o silovanju djeteta. Pedofili obično poznaju djecu koju zlostavljaju, najčešće su im susjedi ili prijatelji obitelji. Oni su osobe niske socijalne zrelosti, niskog samopoštovanja i kontrole poriva, slabih socijalnih vještina te su često kruto religiozni i moralistični.

Dvije osnovne razlike između incesta i pedofilije:
-Incest se događa među članovima iste obitelji
-Većina žrtava incesta je starija od žrtava pedofila
Među psihoanalitičkim hipotezama česte su neseksualne osnove seksualnog zlostavljanja djece: idealizacija djetinjstva, potreba za nadmoći, onesposobljavajuća anksioznost vezana za seksualne odnose s odraslom osobom te osjećaj socijalnog i profesionalnog neuspjeha u svijetu odraslih. Postavka da su pedofili često i sami bili seksualno zlostavljani u djetinjstvu dobila je malo podrške u istraživanjima
avatar
SELMA dipl.iurist

Broj komentara : 219
Age : 36
Location : HOLANDIJA
Registration date : 2008-02-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

VOAJERIZAM!

Komentar  SELMA dipl.iurist on Wed Jul 09, 2008 3:28 pm

Voajerizam (virenje) je značajno davanje prednosti pribavljanju seksualnog zadovoljenja kroz gledanje drugih kada nisu obučeni ili kada imaju seksualne odnose. Voajer postiže orgazam samozadovoljavanjem, za vrijeme promatranja ili kasnije, sjećajući se onoga što je vidio. Stvarni kontakt s osobom koju je gledao je rijedak.

Voajeri su obično mladi, neoženjeni, submisivni i ustrašeni od neposrednijeg seksualnog kontakta s drugima. Bitni element voajerizma je da promatrana osoba ne zna da ju se gleda, što doprinosi uzbuđenju voajera


SELMA N-C dipl.iurist: komentar modifikovan dana: Wed Jul 09, 2008 3:30 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
avatar
SELMA dipl.iurist

Broj komentara : 219
Age : 36
Location : HOLANDIJA
Registration date : 2008-02-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

EKSHIBICIONIZAM!

Komentar  SELMA dipl.iurist on Wed Jul 09, 2008 3:30 pm

Ekshibicionizam je opetovana, značajna sklonost postizanja seksualnog zadovoljenja kroz izlaganje spolovila nepoznatoj osobi. U većini slučajeva prisutna je želja da se šokira i zbuni promatrača. Poriv za pokazivanjem je preplavljujući i egshibicionistu ga je gotovo nemoguće kontrolirati. Na takvo ponašanje potiče ga i anksioznost, a ne samo seksualno uzbuđenje. U vrijeme čina obično nisu svjesni društvenih i pravnih posljedica onoga što rade. U tom trenutku ponekada imaju palpitacije i glavobolju te osjećaj nestvarnosti, a kasnije ih napadaju drhtavica i grižnja savjesti. Eksibicionisti vrlo rijetko traže fizički kontakt s promatračem, a izuzetno rijetko nasrću na promatrača.

Jedna psihodinamska teorija naglašava da je “pokazivanje” posljedica straha od kastracije zbog kojeg si osoba mora dokazati da je još uvijek muškarac. Objašnjenje ovog poremećaja pokušale su dati i teorije učenja, no nijedno objašnjenje nije dokazano
avatar
SELMA dipl.iurist

Broj komentara : 219
Age : 36
Location : HOLANDIJA
Registration date : 2008-02-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

SADIZAM/MEZOHIZAM!

Komentar  SELMA dipl.iurist on Wed Jul 09, 2008 3:32 pm

Seksualni sadizam je značajno davanje prednosti pribavljanju ili povećavanju seksualnog zadovoljstva nanošenjem fizičke boli ili psihološke patnje, npr. ponižavanjem.
Seksualni mazohizam je značajno davanje prednosti pribavljanju ili povećavanju seksualnog zadovoljstva kroz podvrgavanje patnji ili ponižavanju.

Oba ova poremećaja se mogu naći i u homoseksualnim i u heteroseksualnim vezama, no smatra se da je više od 85% osoba u ovakvim odnosima pretežno ili isključivo heteroseksualno. Većina sadista za partnere nalaze mazohiste.

Te osobe uglavnom vode normalan, konvencionalni život, a po prihodima i socijalnom statusu su iznad prosjeka. Njihovi seksualni odnosi uključuju tjelesno zarobljavanje (vezanje), osjetilno uskraćivanje (vezanje očiju), nanošenje boli (rezanje, elektrošokove) te razne načina ponižavanja (mokrenje i defeciranje po osobi, verbalno vrijeđanje)… Posebna vrsta sadomazohizma je infantilizam, kada se jedna osoba ponaša prema drugoj kao prema nemoćnom djetetu. Najopasniji oblik ovakvih odnosa naziva se hipoksifilija, kada se uzbuđenje postiže uskraćivanjem kisika mazohistu.

Kognitivni teoretičari naglašavaju u objašnjenju ovog poremećaja važnost priča koje partneri izmišljavaju, a koje obiluju značenjem (npr. gospodar i rob).

Psihoanalitičari ovaj poremećaj objašnjavaju kastracijskim kompleksom muškarca, koji nanošenje boli drugoj osobi doživljava kao izraz muževnosti. Druga psihoanalitička teorija naglašava da sadomazohisti uzbuđenje zbog boli pripisuju seksualnom uzbuđenju
avatar
SELMA dipl.iurist

Broj komentara : 219
Age : 36
Location : HOLANDIJA
Registration date : 2008-02-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

NEKROFILIJA!

Komentar  SELMA dipl.iurist on Wed Jul 09, 2008 3:37 pm

Nekrofilija (latinski: necrophilia, grčki: nekros = mrtav, pfilia = ljubav)
predstavlja uživanje u posmatranju mrtvih ili njihovih dijelova sve do seksualnih odnosa mrtvim tijelom.
Nekrofilija je teški psihološki poremećaj gdje se primarno seksualno zadovoljstvo doživljava nad mrtvim tijelom. Potpuna kontrola žrtve. Osoba pokazuje više psihičkih simptoma kao paranoja, težak socijalni kontak s ljudima, nedostatak empatije. Nekrofil može godinama sakrivati svoju morbidnost povučenim životom, nestvaranjem konflikata s drugima, nepokazujući se u prvom planu.

Primjer teške morbidnosti uma je i Gary Ridgway, Salt Lake Cyti oženjen, otac jednog djeteta ubojica i nekrofil. Priznao je ubojstvo 48 žena a sa mnogima od njih je imao spolne odnose. Neke likove je i sakrio da bi se opet mogao kod istih vratiti. Oduševljavao se smrću a kao mali je maštao o ubojstvu vlastite majke.


Erich Fromm psihoanaliza nekrofilije
Prema njegovom objašnjenju nekrofilija nemora imati uvijek seksualne motive kao glavni motiv već preuzimanje totalne kontrole, osjećaj moći nad smrti i smrtnosti. Nekrofilija je totalna suprotnost biofilije gdje život i ljubav vlada. Prema njemu instinkt smrti nije biološkog uzroka već ima uzrok u odgajanju i modernom društvu. Mehanizacija društva vodi u mehaničke pokrete i ponašanje gdje se gube vrijednosti čovjeka.

Podjela nekrofilije prema Rosman Jonathanu i Resnick Phillipu:
-tipična nekrofilija

-nekrofilija ubistvo - ubojstvo i korištenje mrtvog tijela radi seksualnog užitka
-primarna nekrofilija- već mrtvo tijelo se koristi u svrhe seksualnog zadovoljavanja
-nekrofilija fantazija - fantazija i kontakt sa mrtvim tijelom, ali bez seksualnog akta
-nestvarna nekrofilija - uzbuđivanje na mrtvo, ali mrtvo nije objekt seksualnog akta, objekt je živo biće (sadisti).
avatar
SELMA dipl.iurist

Broj komentara : 219
Age : 36
Location : HOLANDIJA
Registration date : 2008-02-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

leleeee

Komentar  Nela Alilovic on Thu Jul 10, 2008 2:11 am

Jooooj scratch koliko posla za jednog homeopatu...osecam se prozvanom...na akciju...neznam zasto, kao da sve mogu "pokriti"...jedan po jedan molim!
ZELIM UDRUZENJE PROTIV MENTALNIH POREMECAJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
TO SE DA LECITI... sunny SAMO AKO NEKO ZELI...
avatar
Nela Alilovic

Broj komentara : 86
Location : SU-NS
Registration date : 2008-03-22

Vidi profil korisnika http://www.gtlnet.com/~leolight

Na vrh Go down

Re: SEXUALNI POREMECAJI

Komentar  SELMA dipl.iurist on Thu Jul 10, 2008 10:21 am

Dobro jutro Nela!
Znas sta juce dok sam pisala ove tekstove, bas sam se duboko nasmijala
ovim ekhibicionistima! Pa zamisli ti molim te, ides ulucom i neko opa, pokaze ti spolovilo, smijesno zar ne?
avatar
SELMA dipl.iurist

Broj komentara : 219
Age : 36
Location : HOLANDIJA
Registration date : 2008-02-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Ne nije smesno...

Komentar  Nela Alilovic on Fri Jul 11, 2008 1:37 am

Ne, uopste nije smesno, svako od tih ljudi sa poremecajima ima ime i prezime i muku (poremecaj vitalne sile) koja ga tera da radi takve stvari...
avatar
Nela Alilovic

Broj komentara : 86
Location : SU-NS
Registration date : 2008-03-22

Vidi profil korisnika http://www.gtlnet.com/~leolight

Na vrh Go down

Opusti se!

Komentar  SELMA dipl.iurist on Fri Jul 11, 2008 10:50 am

Zasto si tako ozbiljna!
Nije meni smjesna njihova bolest/stanje, to je nesto drugo!
Smjesna mi je pomisao na taj cin!
avatar
SELMA dipl.iurist

Broj komentara : 219
Age : 36
Location : HOLANDIJA
Registration date : 2008-02-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Nema zeze!

Komentar  Nela Alilovic on Fri Jul 11, 2008 4:18 pm

Moje drugo ime je "ozbiljnost"! HA HA HA! Mozda to nije vise u modi...ali kad volim!
SATURN me tako ustrojio i hvala mu na tome...
A i dobila sam neku visoku ocenu iz predmeta "etika" na medicinskom fakultetu! Nije da se falim...!
avatar
Nela Alilovic

Broj komentara : 86
Location : SU-NS
Registration date : 2008-03-22

Vidi profil korisnika http://www.gtlnet.com/~leolight

Na vrh Go down

Igor - Nela 1:0

Komentar  Nela Alilovic on Sun Jul 13, 2008 2:19 am

Dakle slicno privlaci slicno...potpuno homeopatski...
Kud sam i citala ove postove o seksualnim poremecajima...?!!???:

Juce smo u centru grada na parkingu u prisustvu setaca, Igor i ja imali prilike da nam, opa, jedan deda pokaze spolovilo (Igor je insistirao da je to ustvari mlohavilo) jer mu se pripiskilo po necijem crvenom automobilu...

A danas je neka zgodna devojka u haljinici zastala ispred nas podigla nozicu na zidic da popravi nesto oko sandale i Igor je samo zbunjeno rekao: "A sto mi se ovo nije desilo kad sam bio pubertetlija nego sad kad vec imam 40 godina, bivsu zenu i sadasnju zenu koja hoda uz mene u ovakvoj prilici..." kad devojka ispod halje ne imase nista...
Toliko smo se smejali da nas je boleo stomak...

Pa vi pisite o seksualni poremecajima...
avatar
Nela Alilovic

Broj komentara : 86
Location : SU-NS
Registration date : 2008-03-22

Vidi profil korisnika http://www.gtlnet.com/~leolight

Na vrh Go down

Piiiip!

Komentar  Nela Alilovic on Sun Jul 13, 2008 2:23 am

Joooj...cenzurisite me ako treba...!
avatar
Nela Alilovic

Broj komentara : 86
Location : SU-NS
Registration date : 2008-03-22

Vidi profil korisnika http://www.gtlnet.com/~leolight

Na vrh Go down

Re: SEXUALNI POREMECAJI

Komentar  Wall-E on Sun Jul 13, 2008 11:06 am

E to se zove loša karma
Very Happy
Ja sam na nesreću očnog mi vida, sa bolom u srcu, gledao sinoć u guzicu jednog momka. Nisam mogao vjerovati da dva prijatelja pričaju, ovaj skida svoje hlače i pretpostvljam da mu pokazuje svoje spolovilo. Moja sreća pa sam vidio samo njegova leđa.
Very Happy

A desilo se jednom prilikom da je djevojka u širokoj haljini čučnula da pomazi macu i rekla: ''obratite pažnju na macu''. Šta mislite na šta smo mi momci obratili pažnju kad smo vidjeli da nema gaćica Very Happy
avatar
Wall-E

Broj komentara : 53
Location : tamo gdje je sve po mom
Registration date : 2008-06-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: SEXUALNI POREMECAJI

Komentar  SELMA dipl.iurist on Sun Jul 13, 2008 2:41 pm

affraid
Hahhhah!
What a Face
avatar
SELMA dipl.iurist

Broj komentara : 219
Age : 36
Location : HOLANDIJA
Registration date : 2008-02-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Priziv...priziv

Komentar  Nela Alilovic on Sun Jul 13, 2008 10:22 pm

E Selma Selma, sta nam prizva!!!

A znate......................(ako vec to prizivanje radi)
knjiga moje uciteljice telesne psihoterapije (LJILJE KLISIC) se zove:
"Telesna psihoterapija do

ORGAZMA

i dalje".

Aj sad da vas vidim sta ce vam se desavati...
avatar
Nela Alilovic

Broj komentara : 86
Location : SU-NS
Registration date : 2008-03-22

Vidi profil korisnika http://www.gtlnet.com/~leolight

Na vrh Go down

aaaaaaaaaaa

Komentar  Enisa Alic on Mon Jul 14, 2008 12:11 pm

bezobrazluka ovde!! Embarassed

HA HA HA HA HA
avatar
Enisa Alic

Broj komentara : 413
Location : München
Registration date : 2008-03-11

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Kad se "mama" vrati kuci...

Komentar  Nela Alilovic on Mon Jul 14, 2008 11:21 pm

Cekaj samo kad nam Berka dodje, videcemo mi...!!!
avatar
Nela Alilovic

Broj komentara : 86
Location : SU-NS
Registration date : 2008-03-22

Vidi profil korisnika http://www.gtlnet.com/~leolight

Na vrh Go down

umjesto seksualnih poremecaja mene vise zanima tantra

Komentar  Berka on Thu Jul 17, 2008 1:56 pm

mama se nije vratila sa svojeg putesestvija, ali virim povremeno iz jednog skrivenog ugla, tek tako da vidim kako misevi kolo vode kad macka ode.

Divna tema, kad se vratim kuci bice svasta, pocinjemo sa necim sto je daleko vise od orgazma, a to je naravno, tantra.
Tantricko vodjenje ljubavi nemozes izucavati, moras ga jednostavno probati. Ali, o tom po tom...
pripremite se za nevjerovatnu avanturu ... tantru...

_________________
Magistra Vitae - ANTI-STRES SKOLA -Berka Nezic anti-stres terapeut Reiki tretmani i inicijacije; Feng Shui osobne karte; Feng Shui analiza stana i poslovnog prostora; Zdrava prehrana; Anti-stres radionice; Reiki skola; Feng Shui skola; Regresija; KONTAKT: Magistra_Vitae@live.nl
avatar
Berka

Broj komentara : 972
Age : 64
Location : Vlissingen, Holand
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Strogo!

Komentar  Nela Alilovic on Thu Jul 17, 2008 2:27 pm

Slazem se..."mama", vise tantre manje poremecaja...(one sa poremecenom vitalnom silom saljite homeopatama-mislim ipak je ovo deo foruma koji se bavi HOMEOPATIJOM!!!)!

Spremam vam tekst (za postovati) o sedam vrsta orgazma...tj sedam nivoa svesti...
sve pise u knjizi " Telesna psihoterapija...do orgazma i DALJE..."

Moja drugarica rece: "A ja mislila da ih ima 8?!?! confused "
avatar
Nela Alilovic

Broj komentara : 86
Location : SU-NS
Registration date : 2008-03-22

Vidi profil korisnika http://www.gtlnet.com/~leolight

Na vrh Go down

Re: SEXUALNI POREMECAJI

Komentar  Admin on Mon Jul 21, 2008 5:04 pm

Neki dan sam gledala dokumentarac o zenskim orgazmima i seksualnosci. Mislila sam da sam sto se toga tice dosta nacitana, a eto saznala sam da mi zenske pored g - tacke imamo i A i U tacku.

_________________
strange attractor ρ = 28
avatar
Admin
Admin

Broj komentara : 134
Age : 38
Registration date : 2007-12-10

Vidi profil korisnika http://anti-stres.actieforum.com

Na vrh Go down

Re: SEXUALNI POREMECAJI

Komentar  Sponsored content


Sponsored content


Na vrh Go down

Stranica 1/2 1, 2  Next

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu